Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum
- Comcia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka na Kaszubach - siódmy rok na Forum
Podoba mi się ta rabata, a obrzeże z konarów wygląda po protu wspaniale. 

- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Marysiu
Cieszę się razem z Tobą, że jeszcze pobędziecie na wsi.
Smutno z powodu przymrozków, no ale zrobił miejsce na jesienne cebulki
Cieszę się razem z Tobą, że jeszcze pobędziecie na wsi.

Smutno z powodu przymrozków, no ale zrobił miejsce na jesienne cebulki

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ambo-cały tydzień ma być ciepły,koty pewnie się cieszą,że jeszcze zostają?A Ty zdążysz z cebulowymi.
-
- Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Marysiu, co się dzieje nie odzywasz się, wszystko ok? Dzisiaj gospodarz wraca na włości. Ja już nie obiecuję ,że przyjadę ale wiem ,że brzoskwiniówka czeka na nas. A tak poważnie to nie byłam 4 czy 5 tygodni czas sprawdzić co jeszcze zostało do zabrania do Waszych ogródków.
- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mariolu - miło Cię gościć! Obrzeża z pni mają już kilka lat. Mocno mnie martwi - co ja zrobię jak mi zupełnie zbutwieją. Skąd ja wezmę nowe i takie krzywe
A tak na poważnie - to po prostu wykorzystuję to co mogę znaleźć w okolicy.
Agnieszko - z cebulkami już się uporałam
Wiosenne - posadzone, mieczyki - wykopane. Nie ma to jak ruch w interesie
Planujemy powrót na poniedziałek i to już jest raczej nieodwołalny termin. Nazbierało mi się trochę spraw i muszem chociaż nie chcem jak powiedział klasyk
Ewo - pogoda jest cudna! Słonecznie i cieplutko. Koty buszują po działce i wygrzewają się w jesiennym słoneczku. Bubek wczoraj myszę zamordował. Taki ładny kotek - a morderca w białych rękawiczkach...
Grażynko - wszystko w porządku tylko dużo pracy i grzyby w lesie... dnia brakuje. Do zmroku w lesie i w ogrodzie a wieczorem grzyby trzeba oprawić. A jak już skończę to na dziób padam.....
Zlikwidowaliśmy mój wstrętny żywopłot z ałyczy. Planowałam tę akcję na wiosnę ale wyszło po chińsku
Krzakory kolczaste i drapieżne jak nie wiem co! Pniaki w glebie trzymają się " ręcami i nogami" i wyłazić nie chcą. Na razie 1/3 karp już wykarczowana. I jeszcze w ramach modernizacji zrobiłam sobie ścieżkę przez moją Różową Rabatę. Zasadniczo pomysł był na takie miejsce na rurę do szamba, żeby mi szambonurek rabaty nie demolował a wyszła ścieżka, która będzie wysypana żwirkiem. Jutro fotki zrobię, bo jak przywiozłam z pola żwirek na mniej więcej 1/6 ścieżki to już siły na nic nie miałam...
Pod płotem w miejscu po żywopłocie strasznie łyso się zrobiło, wymyśliłam sobie tam taką długą rabatkę z funkiami. Będę potrzebowała około 18 sadzonek. Marzyło by mi się żeby każda była inna. Ciekawe czy mi to wyjdzie....
Aaaaaa i Grażynko mamy sensację w okolicy. Kilkadziesiąt metrów za naszymi działkami( w stronę Chrztowa) na Heńkowym polu gazu łupkowego szukają
Dzisiaj zajechały wielkie Ziły z maszynerią do wiercenia i wywiercili dziurę na 40 metrów wgłąb.
Chyba musimy się modlić aby nic tam nie znaleźli - bo to średnia przyjemność mieć takie cóś 200 metrów od działki
Zrobiłam fotki dziury -ale wstawię jutro..
Łowny Kot....

Agnieszko - z cebulkami już się uporałam

Planujemy powrót na poniedziałek i to już jest raczej nieodwołalny termin. Nazbierało mi się trochę spraw i muszem chociaż nie chcem jak powiedział klasyk

Ewo - pogoda jest cudna! Słonecznie i cieplutko. Koty buszują po działce i wygrzewają się w jesiennym słoneczku. Bubek wczoraj myszę zamordował. Taki ładny kotek - a morderca w białych rękawiczkach...
Grażynko - wszystko w porządku tylko dużo pracy i grzyby w lesie... dnia brakuje. Do zmroku w lesie i w ogrodzie a wieczorem grzyby trzeba oprawić. A jak już skończę to na dziób padam.....
Zlikwidowaliśmy mój wstrętny żywopłot z ałyczy. Planowałam tę akcję na wiosnę ale wyszło po chińsku

Krzakory kolczaste i drapieżne jak nie wiem co! Pniaki w glebie trzymają się " ręcami i nogami" i wyłazić nie chcą. Na razie 1/3 karp już wykarczowana. I jeszcze w ramach modernizacji zrobiłam sobie ścieżkę przez moją Różową Rabatę. Zasadniczo pomysł był na takie miejsce na rurę do szamba, żeby mi szambonurek rabaty nie demolował a wyszła ścieżka, która będzie wysypana żwirkiem. Jutro fotki zrobię, bo jak przywiozłam z pola żwirek na mniej więcej 1/6 ścieżki to już siły na nic nie miałam...
Pod płotem w miejscu po żywopłocie strasznie łyso się zrobiło, wymyśliłam sobie tam taką długą rabatkę z funkiami. Będę potrzebowała około 18 sadzonek. Marzyło by mi się żeby każda była inna. Ciekawe czy mi to wyjdzie....
Aaaaaa i Grażynko mamy sensację w okolicy. Kilkadziesiąt metrów za naszymi działkami( w stronę Chrztowa) na Heńkowym polu gazu łupkowego szukają

Chyba musimy się modlić aby nic tam nie znaleźli - bo to średnia przyjemność mieć takie cóś 200 metrów od działki

Zrobiłam fotki dziury -ale wstawię jutro..
Łowny Kot....

- a_nie
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
Na całym Pomorzu chyba szukają, u nas też z rok temu jeździły pojazdy geofizyki Toruń. Rozkładali pod płotem jakieś czujniki. Potem trzęśli ziemię wielkimi maszynami. Też mi się to nie podobało. A pobliżu znaleźli ropę, władzę gminy się cieszą, my nieszczególnie.
- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Marysiu ale ty masz kotka łownego sprawny refleks fotografa 
Może tylko sprawdzają - nie znajdą i pójdą ...

Może tylko sprawdzają - nie znajdą i pójdą ...
Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
"Tylko od Ciebie zależy jak będziesz się czuła w swoim życiu"
- amba19
Ale mi się wielkie zdjęcie wstawiło
aż się dziwię, że mnie nikt nie opiórkował.....
Ale już poprawiłam i jest OK!
Alicjo - mam głęboką nadzieję, że nic nie znaleźli, bo wywiercili tylko dziurę i sobie pojechali, dla bhp ogradzając teren biało-czerwoną taśmą. O matko - ropa to chyba jeszcze gorsza niż ten gaz. Nie dziwi mnie Twój brak entuzjazmu....
Agnieszko - nie uwierzysz ile miałam propozycji wypożyczenia Tego Kota
nawet całkiem rozsądne finanse sąsiedzi mi proponowali
W kwestii gazu - to mam nadzieję - jak wyżej napisałam....
To mój ostatni "wytwór" czyli Kamienista Ścieżka".....do szamba

A to miejsce w/w odwiertu. W tle widać brzózki a za nimi domki - to właśnie granica naszych działek. Bliziutko, prawda?

Dwa następne zdjęcia z dedykacją dla Grażynki-Grazi - zobacz jak pięknie zakwitła zółta chryzantema
A moje koty miały dzisiaj gościa za płotem...oto Pies Rudi i Kot Fidel

Kota Mikolina zrobiła dzisiaj ze mnie Babę Jagę. Bo przecież tylko Baby Jagi spacerują z Czarnym Kotem na ramieniu

A przypołudniki kwitną, kwitną, kwitną.....

Szalony ciemiernik

Ale już poprawiłam i jest OK!
Alicjo - mam głęboką nadzieję, że nic nie znaleźli, bo wywiercili tylko dziurę i sobie pojechali, dla bhp ogradzając teren biało-czerwoną taśmą. O matko - ropa to chyba jeszcze gorsza niż ten gaz. Nie dziwi mnie Twój brak entuzjazmu....
Agnieszko - nie uwierzysz ile miałam propozycji wypożyczenia Tego Kota

W kwestii gazu - to mam nadzieję - jak wyżej napisałam....
To mój ostatni "wytwór" czyli Kamienista Ścieżka".....do szamba

A to miejsce w/w odwiertu. W tle widać brzózki a za nimi domki - to właśnie granica naszych działek. Bliziutko, prawda?

Dwa następne zdjęcia z dedykacją dla Grażynki-Grazi - zobacz jak pięknie zakwitła zółta chryzantema

A moje koty miały dzisiaj gościa za płotem...oto Pies Rudi i Kot Fidel

Kota Mikolina zrobiła dzisiaj ze mnie Babę Jagę. Bo przecież tylko Baby Jagi spacerują z Czarnym Kotem na ramieniu

A przypołudniki kwitną, kwitną, kwitną.....

Szalony ciemiernik

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19

Piękne masz jeszcze jesienne kwitnienia

Kociula łowny,,,sprytny

a fotka z kotkiem na ramieniu,,,, bardzo udana

- EwkaEs
- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Ambo-z serca życzę,żeby nie znaleźli ani gazu ani ropy,ani stanowiska archeologicznego!
Łowca w białych rękawiczkach zaskakujący,myślałam,że z polujących to Mikolina i Fidel?
Funkiami na wiosnę mogę wesprzeć,na pewno któraś będzie rozrośnięta do podziału.
Piękna furtka przy nowej szambowej ścieżynie.
Łowca w białych rękawiczkach zaskakujący,myślałam,że z polujących to Mikolina i Fidel?
Funkiami na wiosnę mogę wesprzeć,na pewno któraś będzie rozrośnięta do podziału.
Piękna furtka przy nowej szambowej ścieżynie.
- amba19
Aniu - masz rację...zdecydowanie lepiej z kotem, pod warunkiem, że masz na sobie grubą bluzę. Inaczej masz przy okazji bliski kontakt z kocimi pazurkami brrr.
Cieszę się, że cyknęłam wczoraj fotki prawie wszystkim kwitnącym jeszcze kwiatom. Dzisiaj od rana mgła i wiatr..kwiatkom to dobrze nie zrobiło oj nie
Ewo - Mikolina to tylko na motylki poluje, a Fidel jakoś leniwił się w tym roku. w poprzednim sezonie miał dużo większe sukcesy łowieckie. A Bubuś zaskakuje nie tylko Ciebie. Kto by pomyślał że taki silny instynkt odezwie się w zwierzaczku, który urodził się w moim łóżku a dokładnie na mojej poduszce
Zyskałam cztery kociaki, ale straciłam poduchę
Za chęć podzielenia się hostami bardzo jestem wdzięczna zwłaszcza, tym bardziej że będę potrzebowała kupić około 20 roślin, tylko na pewno nie będę sadziła wczesną wiosną. Tam trzeba włożyć jeszcze sporo pracy, przywieźć przyczepkę dobrej ziemi( nie wiem jeszcze skąd...) i poczekać, czy nie będę odbijały ałycze od korzeni, bo przecież coś tam w ziemi pozostało..Nie chciałabym walczyć z odrostami mając już posadzone rośliny. Tak więc niech Twoje hosty rosną sobie spokojnie osiągając słuszne rozmiary
Tak sobie myślę, że fajnie by było, gdyby każda była inna. Nie zależy mi na takich wypasionych odmianach, tylko na tym, żeby rośliny były zdrowe. Ale mam całą zimę na znalezienie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy, najlepiej w okolicy
Żółty jesienny liść wszystko mi opowiedział....o tym że czas do domu

Cieszę się, że cyknęłam wczoraj fotki prawie wszystkim kwitnącym jeszcze kwiatom. Dzisiaj od rana mgła i wiatr..kwiatkom to dobrze nie zrobiło oj nie

Ewo - Mikolina to tylko na motylki poluje, a Fidel jakoś leniwił się w tym roku. w poprzednim sezonie miał dużo większe sukcesy łowieckie. A Bubuś zaskakuje nie tylko Ciebie. Kto by pomyślał że taki silny instynkt odezwie się w zwierzaczku, który urodził się w moim łóżku a dokładnie na mojej poduszce

Za chęć podzielenia się hostami bardzo jestem wdzięczna zwłaszcza, tym bardziej że będę potrzebowała kupić około 20 roślin, tylko na pewno nie będę sadziła wczesną wiosną. Tam trzeba włożyć jeszcze sporo pracy, przywieźć przyczepkę dobrej ziemi( nie wiem jeszcze skąd...) i poczekać, czy nie będę odbijały ałycze od korzeni, bo przecież coś tam w ziemi pozostało..Nie chciałabym walczyć z odrostami mając już posadzone rośliny. Tak więc niech Twoje hosty rosną sobie spokojnie osiągając słuszne rozmiary

Tak sobie myślę, że fajnie by było, gdyby każda była inna. Nie zależy mi na takich wypasionych odmianach, tylko na tym, żeby rośliny były zdrowe. Ale mam całą zimę na znalezienie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy, najlepiej w okolicy
Żółty jesienny liść wszystko mi opowiedział....o tym że czas do domu

- Kochammmkwiaty
- 1000p
- Od: 25 maja 2012, o 09:30
- Kontakt:
Marysiu MIkolina bardzo fotogeniczna 
Rozmowy kocio-psie za płotem
ciekawe co tam sobie opowiadali.
Potwierdzam i zachwalam kolorki. ...Z tymi odwiertami to rzeczywiście blisko - ale jeszcze nie ma co się martwić.
Liści pełno - byłam dziś w Gdyńskim lesie na spacerze wszędzie żółto i złoto .....jak jesienią..

Rozmowy kocio-psie za płotem

Potwierdzam i zachwalam kolorki. ...Z tymi odwiertami to rzeczywiście blisko - ale jeszcze nie ma co się martwić.
Liści pełno - byłam dziś w Gdyńskim lesie na spacerze wszędzie żółto i złoto .....jak jesienią..

Agnieszka :) wątki: cz1 ,cz2,cz3 - aktualna
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marysiu! a w miejscu wykopywania ałyczy nie trzeba było zrobić odwiertu może wtedy stać by Cię było na nie wiadomo co (jak szejka)
Kota łownego masz wspaniałego i wcale się nie dziwię że ma znajomości za płotem pewnie przychodzą na konsultacje.
Baba Jaga jakaś taka młoda i cywilizowana - sam kot nie wystarczy
Przypołudniki muszę o przyszłym roku wysiać bo już w drugim wątku widzę że z mrozu niewiele sobie robią!

Baba Jaga jakaś taka młoda i cywilizowana - sam kot nie wystarczy

Przypołudniki muszę o przyszłym roku wysiać bo już w drugim wątku widzę że z mrozu niewiele sobie robią!

- amba19
Agnieszko - Mikolina jest zupełnie wyjątkowym kotem. To najmądrzejszy kot jakiego miałam w życiu. A trochę tych futerek przez życiorys mi się przewinęło. Pomimo nikczemnej postury ( niecałe 3 kg wagi ) jest bardzo waleczna. Karci Bubka i Fidela kiedy broją, jak im krzywda to liże i przytula. Goni obce koty z działki nie zwracając uwagi na to że przeważnie są od niej 2-3 razy większe. I przytulańska jest strasznie i gaduła z niej niesamowita. Oj mogłabym tak jeszcze długo....
Marysiu - Ty masz na myśli mnie czy kotkę pisząc: "Baba Jaga jakaś taka młoda i cywilizowana"
Cywilizowane jesteśmy obie. Mikolina chyba nawet bardziej. Ale z tą młodością...to ani kota...ani ja
Wiesz jak Ci panowie dziurę na Heńkowym polu wiercili, to u mnie jeszcze ta cho...na ałycza rosła. A teraz jak plac oczyszczony to przepadli i ani ich widu ani słychu....
Na zakończenie donoszę ze smutkiem, że w samo południe w dniu dzisiejszym spakowaliśmy koty oraz pozostałe manatki i wróciliśmy na zimę do miasta, co stwierdzam z głęboką przykrością buuuuuuuuuuuuuuuu
Kaszuby żegnały nas słońcem i cudnymi kolorami....
Zdjęcie dedykuję dla Bei ( Syringa)

Marysiu - Ty masz na myśli mnie czy kotkę pisząc: "Baba Jaga jakaś taka młoda i cywilizowana"

Cywilizowane jesteśmy obie. Mikolina chyba nawet bardziej. Ale z tą młodością...to ani kota...ani ja

Wiesz jak Ci panowie dziurę na Heńkowym polu wiercili, to u mnie jeszcze ta cho...na ałycza rosła. A teraz jak plac oczyszczony to przepadli i ani ich widu ani słychu....
Na zakończenie donoszę ze smutkiem, że w samo południe w dniu dzisiejszym spakowaliśmy koty oraz pozostałe manatki i wróciliśmy na zimę do miasta, co stwierdzam z głęboką przykrością buuuuuuuuuuuuuuuu

Kaszuby żegnały nas słońcem i cudnymi kolorami....
Zdjęcie dedykuję dla Bei ( Syringa)

- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Usmialam sie widzac Ciebie z kotem na ramieniu
Rabatka ze sciezka z kamieni zapowiada sie bardzo fajnie

Rabatka ze sciezka z kamieni zapowiada sie bardzo fajnie