Ambo-dzięki za fotki z rozwojem białej rabatki i Wielkim Lustratorem Fidelem.W tym roku kwitną mi wszystkie hosty i jest pół na pół biało i fioletowo kwitnących.
Tujko - ja Nostalgią jestem zachwycona! To chyba najbardziej urodziwa z moich róż. Ale i tak najwięcej serca mam do mojego Alchymista, który dzielnie odbija od korzenia Orliki owszem posadzone ale jestem pełna obaw jak sobie poradzą w tych upałach, biedactwa maleńkie Anko_ - mnie się Nostalgia podobała od dawna. Na pewno będziesz bardzo zadowolona - jeśli zdecydujesz się na jej zakup. Ewo Janeczko - U mnie też kwitną hosty na fioletowo. No i oczywiście zostaną na "prawie białej" rabatce, bo to jedyne takie zacienione miejsce na działce, gdzie mają jakie-takie warunki. Ponadto ta lilia, o której pisałam poprzednio oczywiście zakwitła na różowo, chociaż na opakowaniu pisało WHITE, za moich szkolnych czasów znaczyło to - BIAŁY, no cóż wszystko się zmienia na tym świecie Ido, Pawle - wpędzicie mnie w samouwielbienie Pszczółko-Wiesiu - lilie w ubiegłym tygodniu dopiero zaczynały kwitnąć. Aktualnie jest dużo więcej kwiatów. Rozkwitła większość moich listopadowych zakupów. Oczywiście nie wszystkie są nakrapiane. Ale odnośnie zakupów na All.... to standard.
No i pochwalę się że cebule kupione w czerwcu w Lubaniu wszystkie mają pączki. Mam ogromną nadzieję na kwiaty jeszcze w tym roku a to jest właśnie różowa lilia z białej rabatki grrrrrr
Cześć Marysiu, obiecałam Ci ładną wycieczkę w stronę Kościerzyny ale nie będzie na pewno po drodze z Gdańska do Chrztowa
Z Wejh. treba się kierować na pole golfowe w Pętkowicach ok 3 km za Kalwarią Wejh.
Potem Sopieszyno, Dąbrówka, Milwino, Pobłocie, Strzepcz, Miłoszewo, Mirachowo, Miechucino. W Miechucinie za przejazdem kol. z 500m w prawo i potem druga droga w lewo, wzdłuż jeziora[po lewej]
Parę kil. prosto do Borucina. Tam albo z lewej str jezora Raduńskiego albo z lewej na Stężyce. Ze Stęz na Kościerzynę. A jak się zaczną kościerzyńskie wybudowania po lewej naprzeciwko autohandlu OGRODNICTWO do podziwiania. Uff... Droga piękna, przypomina miejscami Bieszczady, i mało uczęszczana Się namęczyłam bo ledwo ją widać na mapie
Witaj, pięknie się wszystko rozrosło, roślin przybyło, ale jak popatrzę na twoje widoki to już mi się nie chce kwiatków oglądać, nawet mogłoby ich nie być i tak byłoby pięknie. Może się kwiatki nie obrażą
Ewo dziękujemy,za pamięć.U nas o 10 rano było w cieniu 36 a w słońcu ponad 40.Wiaterek wiał ale tak gorący,że na zewnątrz trudno było wytrzymać.Ewo przepraszam za pomyłkę odnośnie czarnej lilii to jest Demension pytałaś o nia w moim wątku.Pozdrawiam