Tajemniczy ogród Joli i Adama

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama

Post »

Jolu i Adamie! Ten wykrzyknik w powitaniu spowodowany jest wrażeniem, jakie odniosłam po obejrzeniu waszego ogrodu :lol:
Nic dziwnego, że nie bardzo masz czas na robienie zdjęć pojedynczym kwiatkom. Ogarnąć wszystko zapewne nie jest łatwo, wiem coś o tym, a jeszcze zwierzaki :shock: Chylę czoła przed metodami wychowawczymi :;230
Dopiero tu są wspaniałe powojniki! I to chyba nie koniec jeszcze...? Wspaniałe miejsce stworzyliście, gratulacje :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

"jodelka" ptaki pan sprzedaje w niedziele na giełdzie w Jeleniej . A ja też tak mam ,że jak się napatrzę na piękne ogrody to też usycham z zazdrości i przerabiała bym, :;230 i wszystko bym chciała mieć ;:223

"vita" dziękujemy za miłe odwiedziny. Lubię clematisy i chcę jeszcze powiększyć swoją kolekcję - ale muszę się uporać z zarazą , która dopadła kilka z nich. No i do twojej kolekcji to mi baaardzo daleko ale może kiedyś Ciebie dogonię :;230

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
[Iza]
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 paź 2009, o 17:47

Post »

Ciekawe te eksperymenty ze strzyżeniem. Mnie zachwycił ten wysoki jałowiec przystrzyżony w spiralę. Jak to zrobiłaś? I po jakim czasie osiągnęłaś taki efekt?
Macie konia??? Ale super! :D
Awatar użytkownika
karina1
1000p
1000p
Od: 19 sty 2010, o 12:00

Post »

:wit Lubię takie formowane iglaczki ,piękne się prezentują ;:63
"Przyjaciele są jak ciche anioły,które podnoszą nas,kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać" Miłego dnia,życzy Karina
Mój piękny ogród - Akacjowe raczo- Cz1.'Ogród Kariny i Marka"Akacjowe Ranczo"Cz2.
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

[Iza] karina1 witam ;:3 Lubię te moje cięte iglaczki. Mam kilka iglaków ,wielkich ,które pod wpływem wiatru i deszczu zrobiły się brzydkie ,rozwiane i brunatne ;:223 - i chyba lepiej wyglądają moja cięte.
A spiralkę kształtuję już chyba ze 3 lata ,ale zaczęłam jak już był duży. Zawiązałam sznurek na czubeczku, okręciłam sznurkiem spiralkę aż do dołu i cięłam wzdłuż .
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Witajcie.

Tak jeszcze rano wyglądał mój najstarszy bonsai :

Obrazek

Teraz po strzyżeniu wygląda tak:

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam Jola.
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08

Post »

To ten sam??? Cóż...wspaniały efekt, aż trudno uwierzyć. Masz dobre oko i wprawną rękę. Ja zaczęłam wiosną przy pierwszym cyprysiku groszkowym, ale zabrakło mi trochę pewności. Ale chyba nie ma się czego bać? Zainspirowałaś mnie...
Rozumiem, że czas na postrzyżyny jest odpowiedni? Chyba chwycę sekator, podoba mi się to :tan
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
dkny
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 wrz 2009, o 18:55

Post »

Zdjęcia robią wrażenie...Jednak trzeba mieć pewne wyczucie i sporo wyobraźni, aby wyczarować takie cacko. Piszesz Jolu, że to najstarszy Twój cięty okaz. Ile lat juz go tak traktujesz?
No właśnie, z tego wynika, że ciąć można i teraz? :wit
I jeszcze jedno pytanie: czy słusznie mi się wydaje, że do cięcia nadają się już takie wyrośnięte okazy?
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

"vita" :wit Tak to ten sam ale w różnych wcieleniach :;230 .Tak zachodziły w nim zmiany:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ja strzygę wtedy gdy mam natchnienie i roślinka tego wymaga. A to tak jak włosy - nawet jak wyjdzie coś nie tak to odrosną :;230 :;230

"dkny" zadaje się, że nie trzeba mieć wyczucia ani wyobrażni - bo to roślinka nam dyktuje gdzie możemy ją przyciąć. A nie znalazłam dokładnie zdjęcia od kiedy go tak traktuję. :?: Ale myślę , że rosła normalnie ok.10 lat ,a podcinam ok.4-5 lat. Wszystkie moje cięte były jak już miały po kilka lat i zaczynały bujać i brunatnieć.

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu, cuda robisz z tymi iglakami ;:108
Jak dojrzałe drzewa to i poprzycinać można, 10 lat ;:224 to ja poczekam sobie spokojnie :;230
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Jola

super teraz gościu wygląda.
też łapię sekator jak mnie najdzie :lol: czy teraz będziesz cosik "golić"?
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Jolu świetnie przycięłaś - u mnie sporo maluszków więc muszę jeszcze podosadzać troszeczkę poczekać i bawić się w fryzjera bo efekty twoich drzewek są świetne :D
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jolu , jakiś czas mnie nie było i trafiłam na wspaniałą kolekcję ciętych iglaków. ;:138
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Jolu...kolejny ślicznie uformowany iglaczek ;:138
Ja zainspirowana Twoimi pięknymi okazami strzyżonych iglaków też wziełam się i ogoliłam moje ;:108
Mam nadzieję że kiedyś będą takie piękne jak Twoje...też ciełam dośc stare okazy...powichrzone i poobsychane tu i tam...
więc na razie to wygląda...trochę zabawnie ;:224 Ale mam nadzieję że kiedyś....będą ładne :wink:
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

"pamelka" ;:180 cudne to one może dopiero kiedyś będą :;230 ... może za kolejne 10 lat :;230 .

"Tess" ;:180 Wpadłam w trans "golenia" ... :;230 ,a jeszcze kilka w tym roku nie podcinałam , więc pewnie coś wymodzę.

"Beata T" ;:180 Myślę ,że maluszki też można kształtować przecież i tak na efekt trzeba czekać kilka lat ;:108

"iga23" ;:180 " wspaniałe" ... to miłe :oops:

"FRAGOLA" ;:180 Cierpliwość w tym przypadku się opłaca. Wiem jak wyglądają po pierwszym cięciu ale później już jest tylko lepiej :;230 Cieszę się ,że moje pomysły mogą Was inspirować- to jest miłe ;:3

Pozdrawiam Jola.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”