Mały ogródek basowej cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mały ogródek basowej cz.4

Post »

Gosiu ja kupiłam chyba 3 kg łuskanego czosnku na rynku polskiego /mocniejszy/ powtykałam po całym ogrodzie, jesienią zrobiłam to samo, dodatkowo na metalowych prętach dałam plastykowe butelki, nie wygląda to może w rabatkach ładnie ale u sąsiada pokazują się krety u mnie niettttt, a próbowałam już wszystkiego nawet zakopywaliśmy potłuczone szkła przed grządkami, po zimie na łapkę złapaliśmy jednego.
Nie wiem czy to co robimy ich odstraszyło ale to fakt, lilie dałam do donic, bo po zimie dużo niestety strat wynikajcych też m.in.z zalania działki.
3ym się ;:196 a mak przepiękny
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu , pewnie sięgnę po wszystkie sposoby ,żeby się ich w miarę możliwości pozbyć, po czosnek też. :twisted: Już nawet mam 2 odstraszacze , ale potrafią 3 cm od "wibratora" :;230 tunel albo kopiec wykopać. Wbiłam też flaszkę na pręcie , to bydlę pod tym miejscem wykopał kopiec i teraz flaszka wygląda niczym zwycięska chorągiew zatknięta na szczycie. :twisted:
Tuneli mam tyle , że jutro muszę nanosić ziemi ,żeby dziury pozasypywać i rośliny usadowić z powrotem na miejscu.Wściekła jestem , jak nie wiem co . Dobrze ,że choć wyniosły się z warzywniaka. A 2 koty darmozjady w domu siedzą i oglądają się tylko ,żeby mięska z puszki im dać ... :;230
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Gosiu podrzucę mojego Reksa to pogoni koty, on z kolei do jedzenia ciężki ale koty chętnie pogoni do roboty :;230
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

Wiedziałam że pokażesz zdjęcia jak tylko lilie zakwitną :P
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosia to zamiast kotów kup sobie jamnika.
Ten jak go poduczysz wyłapie wszystkie krety a i myszy będą miały ciężkie życie.
Moja wsuwa każda mysz jaką tylko znajdzie.
nie mam w ogrodzie ani pół myszy, ani jednego kreta.
Wprawdzie to miasto, ale w nim więcej gryzoni niż na rubieżach.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Małgosiu nie dziwię się,że tracisz juz cierpliwość do tych czarnych łobuzów spod ziemi - mnie 2 lata temu też dały się we znaki. Próbowałam rożnych metod a te czorty pewnie śmiały się ze mnie i podobnie jak u Ciebie robiły kopce tuż przy odstraszaczu ...
Gdzieś czytałam,że nie lubia zapachu aksamitek i zaczęłam siać gdzie się da a jak trafił się tunel to wciskałam całe krzewy podlewając trochę aby dłużej wydzielały zapach.
Nie wiem czy to zbieg okoliczności czy moja cierpliwość ale kretów nie mamy.
Nawet po zimie ani jednego kopczyka bo szczególnie na trawniku zdarzało się często.
Awatar użytkownika
Mama Ani
1000p
1000p
Od: 17 cze 2009, o 14:40

Post »

Gosiu czym prysnełas pomidorki
Pozdrawiam Stasia Stasi ogród
Aktualny wątek
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu , popryskałam Amistar - em , ale czytam ,że przy tym ochłodzeniu , jakie teraz mamy i przelotnych opadach powinno się je potraktować już jak zaatakowane przez zarazę i popryskać czymś interwencyjnym , a nie zapobiegawczym. Przemyślę i pewnie prysnę Ridomil - em.
Krysieńko , wiesz ,że o aksamitkach nie słyszałam...( nie czytałam) - muszę spróbować , może one je choć częściowo odstraszą. U mnie na razie na trawniku ich nie ma - mąż by się chyba zapłakał. :;230
Ostatnio się trochę zdziwiłam ,że u Ciebie zaczynają się truskawki - u mnie już po... Człowiek na co dzień nie zwraca uwagi na różnice między regionami :;230
Grażynko , miałam w swoim życiu 3 jamniki i wszystkie pięknie kopały we wszelkiego rodzaju norkach - przydałoby się pożyczyć gdzieś jamnika , to fakt . W końcu to pies na lisy. Mój owczarek nie zauważa i nie wyczuwa intruzów...Zresztą , gdyby ona zaczęła kopać , to nic by mi z rabat nie zostało :;230
Mariolu - widzisz , jak dobrze mnie znasz? :;230 Trudno mi się powstrzymać , jak lelije zaczynają swój pokaz.Jednak sporo kupowanych od Wistuby jesienią nie zakwitnie , bo co najmniej połowa mi zgniła :twisted: .Nie kupię już więcej u Niego.Myślę ,że zostanę wierna Pajdzie , bo od Niego w tym roku dostałam , jak zawsze zresztą , ładne cebule.
Aniu , ten Twój Reks ma bardzo miłą mordę - na pewno znaleźlibyśmy wspólny język - a kotom przebieżka by nie zaszkodziła :;230
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

LILIOWO, LILIOWCOWO , cudnie ! Wyobrażam sobie ten liliowy zapach wieczorem...
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Witam wpadłem do wateczku i od razu można zobaczyć ,że tu prawdziwe lato .Pięknie wszystko kwitnie .A co to za liliowiec
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Ugrzęzłaś w wątku pomidorowym, chorób na pomidorkach wyszukujesz :;230 a tu taka cisza.....
Czekam na fotki ze szklarni ;:170 :wit
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aguś , oczywiście masz rację - utknęłam w wątkach pomidorowych :;230 i nawet nie wiem ,że goście byli... :oops: Zaraz zapodam zdjęcia pomidorów.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek

Ewelinko - pięknie to jest u Ciebie , zwłaszcza , jak kwitną Twoje Rh.... :roll: Ale lilie rzeczywiście zaczęły swój spektakl...
No i mimo ,że mój ogród jest młody , zaczęły się robić fajne zakątki. :D
Obrazek Obrazek
Andrzejku , to są 2 różne liliowce , z grupy Siloam.Nazwy podam Ci później , jak się dostanę do znaczników :oops: :D
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
aguskac
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2007, o 22:28

Post »

Dzięki za fotki :)

Gratuluję pierwszej uczty pomidorowej!!! :heja Busz masz niezły i też niektóre pod sufit jak u mnie ... Trzeba będzie za niedługo wykorzystać patent Tadeusza ;:170

Zakątki przecudne, z końcem lipca wybieramy się w Sudety, więc może wpadniemy na kawkę nad stawkiem :wit Załapiemy się na pomidory na drogę ;:224
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ja już się cieszę na Waszą wizytę!!!! ;:196 ;:138 :heja :tan ;:136 Zapraszam z całego serca! A spróbujcie tylko trasę zmienić :;230
Pozdrawiam,Małgorzata
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”