Ogródek Gosi cz. 14
- Georginia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 14
Gosiu,śliczne majowe widoczki. 

- kwiaty_poli
- 500p
- Od: 5 gru 2011, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pięknie wiosną wygląda ten tamaryszek
... i lista chciejst się wydłuuuużyła 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Tamaryszek u Ciebie Gosiu imponujący i pęknie się prezentuje...U mnie przemarzał i odbijał od ziemi aż go chyba wcięły nornice i tylko pieniek w ziemi z niego został więc w końcu posadziłam w jego miejsce modrzewia szczepionego...

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
U mnie tamaryszki wymarzały i już się pogodziłam z ich pożegnaniem - żal mi, zwłaszcza jak widzę takie okazy jak Twój 

Tamaryszek tez mi się podoba, ale hosty pięknie się komponują ze schodami
I ogólnie taka soczysta zieleń wszędzie poprawia nastrój. Super zadbany ogród

Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Gosiu jestem i z przyjemnością przespacerowałam te 14 stron wiosennych widoczków 

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Z tamaryszkiem miałam te same doświadczenia-nie mógł u mnie rosnąć
Walczył chyba trzy lata zanim poległ...Pamiętam za to tamaryszki, które rosły w Wielkopolsce-ogromne krzaczory obsypane kwiatami. Los mój parchaty...Ale zamówiłam kilka rutewek, tym zima niestraszna. A niektóre mogą też dorosnąć do 2 m 

- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Nie znam rutewek - muszę looknąć, bo mnie zaciekawiłaś, Ewciuewamaj66 pisze:Z tamaryszkiem miałam te same doświadczenia-nie mógł u mnie rosnąćWalczył chyba trzy lata zanim poległ...Pamiętam za to tamaryszki, które rosły w Wielkopolsce-ogromne krzaczory obsypane kwiatami. Los mój parchaty...Ale zamówiłam kilka rutewek, tym zima niestraszna. A niektóre mogą też dorosnąć do 2 m

- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
O tamaryszku marzę ale jakoś ciągle dowiaduję się, że kaprysi jednak Twój chyba zdobył moje
i kto wie
Rutewkę mam i naprawdę jest bardzo dekoracyjna, bezproblemowa, piękne ma Sasanka.

i kto wie

Rutewkę mam i naprawdę jest bardzo dekoracyjna, bezproblemowa, piękne ma Sasanka.
- majka411
- Od: 12 sie 2009, o 18:55

Może nie każda odmiana dobrze rośnie.... Poza tym nie lubi przesadzania i chyba woli piach, raczej sucho i słonecznie.
Tu można poczytać http://www.swiatkwiatow.pl/tagi/tag/tam ... %20odmiany
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Renatko, ja raczej też sama będe robiła. Ale same kamienie będą kosztowały majątek. Ja chcę kupić takie same kamienie jak na schodkach, a one kosztują. Szpadelek faktycznie nie wystarczyłby na wykopanie tego potwora.
Już raz próbowałam. Chciałam się go pozbyć, bo za bardzo się rozrósł. Nie dał się wykopac. Dlatego zaczęłam go radykalnie ciąć
Aniu, ja kupuję w składnicy kamieni niedaleko stacji BP. Zresztą to własnie oni zrobili mi te schodki.
Ścieżkę zrobię już sama. Zaoszczędzę masę pieniędzy. U mnie polne kamienie nie pasują do ogrodu. Musze położyć te płaskie.
Annes, w skrzyniach rosnie przede wszystkim winobluszcz. Ale oprócz tego hosty. Tak naprawdę to dopiero będę zajmowała się nimi. Na razie nie mam pomysłu.
Jadziu, ja nie wiem dlaczego tamaryszek sprawia tyle kłopotów. U mnie trzyma się naprawdę dobrze. Jestem zdziwiona szczególnie, że u mnie przemarzały budleje, a one rosną w wielu ogródkach
Alu, miło, że Ci sie podoba. Może w końcu mnie odwiedzisz wiosną lub latem
Paulinko, tylko trzeba zdawać sobie sprawe, że to bardzo duże drzewko. Ja go regularnie tnę i to drastycznie
Maryniu, ja próbowałam sama się go pozbyć, ale mi się nie udalo
Monia, U Ciebie jest miejsca na tego potwora i nawet pasowałby do stylu ogrodu. Szkoda, że u Ciebie nie wytrzymywał zimy. Chociaż może teraz jak zimy są takie jakie są to warto spróbować jeszcze raz?
Marusiu, bardzo lubię tę wiosenną zieleń. To jest coś co mnie pobudza do zycia. Dopiero staram się, żeby był zadbany. jeszcze dużo przede mną.
Ale ja to kocham. Mogę pracować non stop
Basiu, witaj w nowym roku
Ewo, dlatego ja mam tylko jedną rutewkę i mam nadzieje, że będzie taka jak do tej pory
Wielkoludów nie moge mieć
Chociaz chodzi za mną dereń pagodowy. Normalnie prawie śni mi sie. Może go gdzieś wcisnę?
Taro, tamaryszek jest najbardziej ozdobny wiosną. Ja musiałam swojego bardzo ciąć, bo chciał opanować całą rabatę, znaczy zasłonić na niej światło.
Rutewka rzeczywiście jest bardzo dekoracyjna

Aniu, ja kupuję w składnicy kamieni niedaleko stacji BP. Zresztą to własnie oni zrobili mi te schodki.
Ścieżkę zrobię już sama. Zaoszczędzę masę pieniędzy. U mnie polne kamienie nie pasują do ogrodu. Musze położyć te płaskie.
Annes, w skrzyniach rosnie przede wszystkim winobluszcz. Ale oprócz tego hosty. Tak naprawdę to dopiero będę zajmowała się nimi. Na razie nie mam pomysłu.
Jadziu, ja nie wiem dlaczego tamaryszek sprawia tyle kłopotów. U mnie trzyma się naprawdę dobrze. Jestem zdziwiona szczególnie, że u mnie przemarzały budleje, a one rosną w wielu ogródkach
Alu, miło, że Ci sie podoba. Może w końcu mnie odwiedzisz wiosną lub latem

Paulinko, tylko trzeba zdawać sobie sprawe, że to bardzo duże drzewko. Ja go regularnie tnę i to drastycznie
Maryniu, ja próbowałam sama się go pozbyć, ale mi się nie udalo

Monia, U Ciebie jest miejsca na tego potwora i nawet pasowałby do stylu ogrodu. Szkoda, że u Ciebie nie wytrzymywał zimy. Chociaż może teraz jak zimy są takie jakie są to warto spróbować jeszcze raz?
Marusiu, bardzo lubię tę wiosenną zieleń. To jest coś co mnie pobudza do zycia. Dopiero staram się, żeby był zadbany. jeszcze dużo przede mną.

Ale ja to kocham. Mogę pracować non stop
Basiu, witaj w nowym roku

Ewo, dlatego ja mam tylko jedną rutewkę i mam nadzieje, że będzie taka jak do tej pory

Chociaz chodzi za mną dereń pagodowy. Normalnie prawie śni mi sie. Może go gdzieś wcisnę?

Taro, tamaryszek jest najbardziej ozdobny wiosną. Ja musiałam swojego bardzo ciąć, bo chciał opanować całą rabatę, znaczy zasłonić na niej światło.
Rutewka rzeczywiście jest bardzo dekoracyjna

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Gosiu w kwestii tamaryszka , myślę ,że to kwestia stanowiska . Mój może ma za dużo przeciągów
Fotka z stokrotkami

Fotka z stokrotkami

- renzal
- Od: 13 maja 2011, o 12:33
Twoje schodki chwaliłam już wiele razy, bo i materiał bardzo mi się podoba. Zdaję sobie sprawę z kosztów kamienia, bo sama miałam ochotę podobny kupić już kilka lat temu.
Zgadzam się z Tobą, że ścieżka powinna być z niego, bo inna wprowadziłaby chaos, a jednolity kamień podkreśli jeszcze urok roślinek.
Co do tamaryszka: tnij, ale kochaj, bo przepiękny!

Zgadzam się z Tobą, że ścieżka powinna być z niego, bo inna wprowadziłaby chaos, a jednolity kamień podkreśli jeszcze urok roślinek.

Co do tamaryszka: tnij, ale kochaj, bo przepiękny!

pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja
)Nadzieja umiera ostatnia...
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Maju, może w tym tkwi sekret? Moja ziemia to piach. Faktycznie są różne odmiany, ale ja nie wiem którą mam.
Jak zwykle kupowałam to co mi się podoba.
Jadziu, u mnie też nie ma zacisznego miejsca. Może to kwestia ziemi jak pisze Maja
Renatko, czyli wiesz, że muszę zbierać grosz do grosza. Na razie wydaję kase na roslinki.
A miałam nic już nie kupować, bo naprawdę chciałam dokończyć tę ściezkę.

Jak zwykle kupowałam to co mi się podoba.

Jadziu, u mnie też nie ma zacisznego miejsca. Może to kwestia ziemi jak pisze Maja
Renatko, czyli wiesz, że muszę zbierać grosz do grosza. Na razie wydaję kase na roslinki.

A miałam nic już nie kupować, bo naprawdę chciałam dokończyć tę ściezkę.

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu drugie ujęcie boskie
lubię twoje wypełnione rabaty