Ogródek Gosi cz. 14

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 14

Post »

Gosiu,śliczne majowe widoczki. ;:138
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie wiosną wygląda ten tamaryszek ;:167 ... i lista chciejst się wydłuuuużyła :;230
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Tamaryszek u Ciebie Gosiu imponujący i pęknie się prezentuje...U mnie przemarzał i odbijał od ziemi aż go chyba wcięły nornice i tylko pieniek w ziemi z niego został więc w końcu posadziłam w jego miejsce modrzewia szczepionego... :)

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

U mnie tamaryszki wymarzały i już się pogodziłam z ich pożegnaniem - żal mi, zwłaszcza jak widzę takie okazy jak Twój ;:215
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tamaryszek tez mi się podoba, ale hosty pięknie się komponują ze schodami ;:138 I ogólnie taka soczysta zieleń wszędzie poprawia nastrój. Super zadbany ogród ;:215 ;:215
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Gosiu jestem i z przyjemnością przespacerowałam te 14 stron wiosennych widoczków ;:65
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Z tamaryszkiem miałam te same doświadczenia-nie mógł u mnie rosnąć :( Walczył chyba trzy lata zanim poległ...Pamiętam za to tamaryszki, które rosły w Wielkopolsce-ogromne krzaczory obsypane kwiatami. Los mój parchaty...Ale zamówiłam kilka rutewek, tym zima niestraszna. A niektóre mogą też dorosnąć do 2 m :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

ewamaj66 pisze:Z tamaryszkiem miałam te same doświadczenia-nie mógł u mnie rosnąć :( Walczył chyba trzy lata zanim poległ...Pamiętam za to tamaryszki, które rosły w Wielkopolsce-ogromne krzaczory obsypane kwiatami. Los mój parchaty...Ale zamówiłam kilka rutewek, tym zima niestraszna. A niektóre mogą też dorosnąć do 2 m :D
Nie znam rutewek - muszę looknąć, bo mnie zaciekawiłaś, Ewciu ;:196 A czemu już nie ma Twojego wątku? :(
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

O tamaryszku marzę ale jakoś ciągle dowiaduję się, że kaprysi jednak Twój chyba zdobył moje ;:167
i kto wie ;:65
Rutewkę mam i naprawdę jest bardzo dekoracyjna, bezproblemowa, piękne ma Sasanka.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Przeglądając w necie sklepy ze szczepionymi drzewkami dowiedziałam się, że są odmiany Tamaryszka.
Może nie każda odmiana dobrze rośnie.... Poza tym nie lubi przesadzania i chyba woli piach, raczej sucho i słonecznie.
Tu można poczytać http://www.swiatkwiatow.pl/tagi/tag/tam ... %20odmiany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Renatko, ja raczej też sama będe robiła. Ale same kamienie będą kosztowały majątek. Ja chcę kupić takie same kamienie jak na schodkach, a one kosztują. Szpadelek faktycznie nie wystarczyłby na wykopanie tego potwora. :D Już raz próbowałam. Chciałam się go pozbyć, bo za bardzo się rozrósł. Nie dał się wykopac. Dlatego zaczęłam go radykalnie ciąć

Aniu, ja kupuję w składnicy kamieni niedaleko stacji BP. Zresztą to własnie oni zrobili mi te schodki.
Ścieżkę zrobię już sama. Zaoszczędzę masę pieniędzy. U mnie polne kamienie nie pasują do ogrodu. Musze położyć te płaskie.

Annes, w skrzyniach rosnie przede wszystkim winobluszcz. Ale oprócz tego hosty. Tak naprawdę to dopiero będę zajmowała się nimi. Na razie nie mam pomysłu.

Jadziu, ja nie wiem dlaczego tamaryszek sprawia tyle kłopotów. U mnie trzyma się naprawdę dobrze. Jestem zdziwiona szczególnie, że u mnie przemarzały budleje, a one rosną w wielu ogródkach

Alu, miło, że Ci sie podoba. Może w końcu mnie odwiedzisz wiosną lub latem :D

Paulinko, tylko trzeba zdawać sobie sprawe, że to bardzo duże drzewko. Ja go regularnie tnę i to drastycznie

Maryniu, ja próbowałam sama się go pozbyć, ale mi się nie udalo ;:306

Monia, U Ciebie jest miejsca na tego potwora i nawet pasowałby do stylu ogrodu. Szkoda, że u Ciebie nie wytrzymywał zimy. Chociaż może teraz jak zimy są takie jakie są to warto spróbować jeszcze raz?

Marusiu, bardzo lubię tę wiosenną zieleń. To jest coś co mnie pobudza do zycia. Dopiero staram się, żeby był zadbany. jeszcze dużo przede mną. ;:173
Ale ja to kocham. Mogę pracować non stop

Basiu, witaj w nowym roku :wit

Ewo, dlatego ja mam tylko jedną rutewkę i mam nadzieje, że będzie taka jak do tej pory :wink: Wielkoludów nie moge mieć
Chociaz chodzi za mną dereń pagodowy. Normalnie prawie śni mi sie. Może go gdzieś wcisnę? ;:306

Taro, tamaryszek jest najbardziej ozdobny wiosną. Ja musiałam swojego bardzo ciąć, bo chciał opanować całą rabatę, znaczy zasłonić na niej światło.
Rutewka rzeczywiście jest bardzo dekoracyjna

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu w kwestii tamaryszka , myślę ,że to kwestia stanowiska . Mój może ma za dużo przeciągów :roll:
Fotka z stokrotkami ;:oj
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Twoje schodki chwaliłam już wiele razy, bo i materiał bardzo mi się podoba. Zdaję sobie sprawę z kosztów kamienia, bo sama miałam ochotę podobny kupić już kilka lat temu. ;:131
Zgadzam się z Tobą, że ścieżka powinna być z niego, bo inna wprowadziłaby chaos, a jednolity kamień podkreśli jeszcze urok roślinek. ;:333
Co do tamaryszka: tnij, ale kochaj, bo przepiękny! ;:3
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Maju, może w tym tkwi sekret? Moja ziemia to piach. Faktycznie są różne odmiany, ale ja nie wiem którą mam.
Jak zwykle kupowałam to co mi się podoba. :oops:

Jadziu, u mnie też nie ma zacisznego miejsca. Może to kwestia ziemi jak pisze Maja

Renatko, czyli wiesz, że muszę zbierać grosz do grosza. Na razie wydaję kase na roslinki. :roll:
A miałam nic już nie kupować, bo naprawdę chciałam dokończyć tę ściezkę.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika