Oaza spokoju Hanki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Nawet nie myślałam że jest tyle odmian lilii, cuda!
Awatar użytkownika
Kubaa7
50p
50p
Od: 21 cze 2008, o 12:58

Post »

Piekne sa te nakrapiane. Lilie sa cudowne. Jestes chyba prawdziwą kolekcjonerką. :D
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

piękne lilie :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko uprawę lilii zaczęłam chyba z przymusu,przy moim braku czasu chciałam kwiaty małopracochłonne no i wpadłam w liliowe szaleństwo.Róże i lilie to moje kwiaty,teraz zaczynam przygodę z liliowcami.Mam też inne kwiaty ale one nie rajcują mnie tak jak te ulubione.Dziękuję za mile słowa

Jadzia jeszcze spora część jest w pąkach a mam taka jedną nie zdradzę dopóki się nie rozwinie-CUDO .Fajnie,że mnie odwiedziłaś

Iwonka skoro narzekasz na deszcz zaczaruj aby przyszedł do mnie.Lilie to kwiaty.które długo trzymają kwiat,więc na pewno nacieszysz się swoimi.

Iwonka onka -jeszcze nie wszystkie mam ,które istnieją,ale w miarę czasu,będę grodzić nowości.Myślę,że i ty zarazisz się tą chorobą liliową bo warto

Kuba te nakrapiane to lilia tygrysia,ja rozmnożyłam je z nasion i są jeszcze bardzo wiotkie,ale mam nadzieje ,że na drugi rok będą już mocniejsze

Tess dzięki za odwiedziny,cieszę się,że ci się podobają moje pupile.Pokaż swój ogród

Dziękuję wszystkim za miłe słowa i zapraszam ponownie-atrakcje dopiero przed nami
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

No jak atrakcje dopiero przed nami, to ja nie wiem co to było!!! :D
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Haneczko kochana a jak długo musisz czekać ,żeby lilia zasiana zakwitła :?: jestem pod urokiem Twoich lilii ,nie chcę się ciągle powtarzać ,ale nie mogę ,masz je ŚLICZNE :P proszę jeżeli nie sprawi Ci to kłopotu,nazbieraj nasionek ,byłabym chętna :P ;:196
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Haniu - dostałam pw, nawet odwiedziłam ten sklep... Pewnie się skuszę i cośzamówię ;) ale większość ma termin sadzenia na wiosnę, albo do lipca, więc mogłabym te same pieniądze wydać np na tulipany :) Deszcze już wysłany do Ciebie, ode mnie sobie chyba poszedł na dobre.

bogusiu - lilie jak rozmnaża sie z nasion, to wtedy one kwitną po około 3-4 latach. Więc jak chcesz mieć takie "poletko" szybciej, to zostają tylko cebulki...
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

witaj Haniu dokładnie o to samo chciałam spytać co Bogusia. Iwonka juz mnie oświeciła i juz wiem skąd u mnie sie pojawiła żółta. po prostu ją wysiałam a potem o niej zapomniałam. Mam prośbę taka jak Bogusia. Jeśli możesz proszę ja też sie do kolejki ustawiam po nasionka. Pozdrawiam pa
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Witam Haniu :lol: Czekam na cudo z nie cierpliwością na pewno będzie piękna choć nie wiem jak może być jeszcze piękniejsza niż te piękności .
Haniu o to przepis na goferki

1 kasia ,2 szklanki cukru pudru (takie nie pełne), 6 jaj ,pół kilograma mąki ziemniaczanej
kasię topisz i niech przestygnie ,ubijasz jaja z cukrem ,dodajesz kasię i mąkę,to wszystko i oczywiście pieczesz
ubijasz śmietanę 30% i wcinasz a potem rośnie tyłek :lol: Smacznego
Pozdrawiam Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Haniu ściągnęłam przepis na gofry :oops: .Takiego nie znałam,chociaz często je piekę.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Haniu ja też sobie spisałm przepis nie masz mi za złe no nie???? :oops: :P :roll: :P :oops: :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

to ja też się przyznam :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje drogie
Bogusia,Iwonka,Gosia

Z nasion / jeśli to tak można nazwać zaraz wam pokażę jak to wygląda/ dochowałam się lilii tygrysiej
Obrazek

moje mają cztery lata od siewu,innych nie próbowałam w ten sposób rozmnażać.Zaraz po przekwitnięciu obcinam pozostałość po kwiatku ,zostawiam jakieś 3/4 rośliny /ważne żeby były liście/ wtedy cebula rośnie i wytwarza przybyszowe.

Obrazek

te czarne narośla to są małe cebulki,pod koniec kwitnienia,niektóre będą miały korzonki i pierwsze liście.same spadają i ukorzeniają się łatwo u mnie zrobił się las
Moje drogie lilie tygrysią jak i lilię św.Józefa sadzi się jesienią,inne wiosną,więc proszę na PW adres wyślę wam cebule,które już u mnie kwitną nieśmiało i skolko godno młodzika

Lilie wg moich obserwacji mają trzech poważnych wrogów-opuchlak /pisałam o nim wcześniej/ nornice, i szarańcza po naszemu konik polny.Iwonka wydaje mi się ,że to on zjadł ci twoja lilie a u mnie dziś złapałam go na liliowcu Obrazek
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadzia

dziękuję za przepis na gofry,takich jeszcze nie robiłam,spróbuję w sobotę,bo wnuczki przyjeżdżają na wakacje a uwielbiają gofry,zanim pojadą z M na kajaki to im napiekę będzie radocha,
Dziewczyny spisujcie przepis-to Jadzia jest tu szefową
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Haniu nie ma za co ja bardzo lubię piec tylko nie ma kto jeść więc jak mam mieć gości to szaleję w kuchni ,ja będę babcią w październiku to będzie wnusia pierwsza .
Twoje lilie są piękne podziwiam ,że jesteś taka cierpliwa tylko brać przykład z Ciebie
PozdrawiamObrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”