Ogród - moje marzenie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród - moje marzenie

Post »

Mata słomiana byłaby dobra, ale zależy od której strony świeci słońce. Poza tym takich mat też mogłaby sobie sąsiadka "nie życzyć". Nie wiem, jak stanowią w tym względzie przepisy. Tak czy inaczej szczerze ci Aniu współczuję chociażby z powodu bliskiej obecności kogoś takiego.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Ależ ta ściana różan cudnie wygląda. ;:63 ;:63
Róże masz przepiękne ;:167
A co rośnie obok Alchymistu?? Śliczna róża ;:108
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu to bardzo Ci współczuję takiej sąsiadki, wiem co to znaczy, sama przez takie sąsiedztwo przechodziłam. Mnie sąsiadka oberwała wszystkie pnące nasturcje z siatki i przerzuciła na moją stronę, mimo, że więcej kwiatów było na jej stronie niż na mojej. Trzeba z tym żyć, niestety. Grunt to zdrowie, również psychiczne czego Ci szczerze życzę.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

pięknie dziękuję za odwiedziny i zrozumienie dziwnej nieco sytuacja ;:196

Annes 77 na głupotę nie ma lekarstwa,

JAKUCH - Jadziu ciesze się, ze Karolek będzie miał towarzystwo, a u mnie powolutku się normalizuje choć nadal ciężko

Ignis05 - Krysiu dzięki, ze wpadłaś, ogromnie dziwię się mojej sąsiadce,

kogra - Grażynko niewiele mogę zrobić na wspólnym ogrodzeniu, część róż przesadziłam, pozostawione ogołociłam" aby nie było nawet listka na ogrodzeniu, wiosną będę pilnować, inne przycinam itp. Od naszej Stasi mam 4 szt.olbrzyma miskanta dwa już posadziłam, nie wiem czy mi się uda taki żywopłot ale czy nie będzie awantury nie wiem. Teraz nawet przy ogrodzeniu staram się nie robić fotek bo patrzy czy nie naruszam jej domowego miru, atmosfera wiadomo trudna.
a tutaj proszę ostatnie "fiutki"

Obrazek

a tak wyglądają posadzone miskanty, przy pergoli od siatki Alhymist,
Planuję w przyszłym roku dodawać pergole i tak powstanie ściana, bo Alhymist i Veltava są to piękne "potwory" potrzebują miejsca.

Obrazek

Koleszko witam, masz naprawdę piękne pole do popisu a najważniejsze to, że jesteś naprawdę pasjonatem, będę Ci kibicować i zapraszam

an-ka - Aniu witam Skarbie, róże mam nadzieję przechorują ale dadzą sobie rade, przykro mi ale cóż życie to nie bajka. Jestem jak zawsze bardzo naiwna, powinnam te róże posadzić dalej od ogrodzenia ale liczyłam, ze intencje mojej sąsiadki zawsze były szczere, bez jej zgody w życiu nie robiłabym takich nasadzeń, ale ................. Boję się o Veltavę coś mi się nie podoba, co prawda nie ruszam jej z miejsca, ogołocona ale jakaś dziwna, zobaczymy.

wanda7 - Wandziu o macie myślałam ale nie ryzykuję, chce pobawić sie miskantem olbrzymim, zobaczymy czy nie będzie "wojny".

anabuko1 - Aniu ;:180 z Alhymisem to Valtava czeszka

Obrazek

daysy witam serdecznie, co zrobić sąsiadów się nie wybiera, ale musi być dobrze

no dobra dość narzekania, muszę mieć nerwy na wodzy inaczej padne jak kawka ;:304

Kiwi

Obrazek

pa jadę na działkę
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33

Post »

Witaj. Twoja kraina marzeń jest chyba w cieplejszym klimacie, u mnie nie mogę doczekać się tak pięknie kwitnących róż, zawsze wymarzają do kopczyka. Szkoda, że musisz przesadzać, bo wymaga to dużego wysiłku, nie mówiąc już o tym jak było pięknie. Róże dosyć dobrze znoszą przesadzanie, wiem co mówię :wink: z moimi biegam po całym ogrodzie :;230 Pewna jestem, że w przyszłym sezonie też zobaczę u Ciebie takie dorodne kwitnace krzaczory ;:oj Zdrówka życzę ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Anusiu cudny obraz https://lh4.googleusercontent.com/-UQp0 ... G_0060.JPG . ;:167 Tak bym chciała ,żeby u mnie takie ściany różane były ;:167 ;:167 Grunt to spokój ;:196 Anuś miałam jeszcze spytać czy ona musi mieć dużo słońca ,bo inaczej muszę zrobić zamianę z kapitanem ,bo on ma wiecej słonka
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

Głupie babsko. A posadź jej teraz miskanty, te olbrzymy. Chińskie robią ścianę i pięknie smiecą wiosną!!! Mogę wiosną wysłać Ci sadzonkę miskanta zebrinusa. Rośnie na 2 i pół metra w górę i jeszcze taka na ponad 2 metry. Wiosną będę dzielić. Obrazek
Trzymaj się i nie daj się ;:134
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Aniu no nareszcie wróciłaś ;:304
a te "filutki" to pomidory :?: z gruntu ,bo chyba szklarni nie masz
a kiwi -no, to dużo się u Ciebie zmieniło -nie byłam już dwa lata
Chyba nie ma takiego prawa ,żebyś wykopywała róże po swojej stronie
,może maty rozwiązała by problem ,takie wysokie są w ogrodniczym
Wczoraj przejeżdżałam pociągiem koło Ciebie
ale było późno i nie chciałam już Cię niepokoić po nocy
;:168
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Taruniu - jak się cieszę że znowu jesteś z nami ;:196
Fotki różane - cudne!
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Witaj Taro, jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich potężnych i pieknych krzewów różanych ;:63 . Od jak dawna posiadasz swoje olbrzymy? Ja chciałabym mieć sąsiadkę z takim ogrodem. ;:3
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Aniu czytam o kłopotach i bardzo współczuję .
Powoli sprawy sie ułożą a z miskantami to musisz uważać bo część z nich bardzo ekspansywna.
Kilka lat temu kupiłam odmianę "Giganteus " i u mnie dorasta do 4 m.
Posadziłam niedaleko wspólnej siatki ogrodzeniowej i już w następnym sezonie pokazał się u mojej sąsiadki wielki kieł ponad metr od mojej... kępy.
Posadziłam bezpośrednio w gruncie aby się szybko rozrastał bo używam duzo tyczek bambusowych stąd pomysł . Jesienią wykopany i w solidnej barierze w ziemi rośnie bezproblemowo już kilka lat.
Miłego weekendu życzę i ;:180 sie nisko właścicielce tak pięknych róż.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Witaj Taro :wit
Piękna różanka ;:138 Wszystkie róże dorodne i zdrowe ;:108
Twój Alchymist to największy krzak jaki do tej pory widziałam ;:180 widok powalający. Mój Twojemu nie sięga do pięt.

Wpadła mi w oko Veltava bardzo przypomina moją pnącą NN. Jej zdjęcia są u mnie na 3 str. gdybyś zechciała zerknąć...byłabym wdzięczna. Może udałoby się ją zidentyfikować. Moja NN ma dużą skłonność do czarnej plamistości, ścięłam ją po kwitnieniu prawie do zera, ale odbiła i teraz siedzi w donicy. Myślę, gdzie by tu ją umieścić ;:24

A sąsiadką się nie martw. Ludzie już tacy są, że wszystko im przeszkadza...szkoda,że nie widzą swoich wad :( Nie chce mieć pięknego widoku przez siatkę to jej strata.

Pozdrawiam, Dorota.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
WAW!!
Ale cudnie te róże wyglądają ;:167
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Taro jaki Ty masz piękny ogród ! a jakie roże, klękajcie narody ! sąsiadka powinna dopłacać za to ,że ma coś takiego na ogrodzie ! ale podłość l............to niesamowite , ale znamy takie przypadki ;:174 to przekopuj starannie , na pewno odwdzięczą się . trzymam kciuki . karolina
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Ula/lawenda miło, że wpadłaś zapraszam kluczyk zawsze w wiadomym miejscu dla miłych gości jeśli mnie nie ma :wit miłe słowa zawsze dobrze usłyszeć ;:180 mam nadzieję, że w przyszłym roku moje różyce na złość sąsiadce dadzą popis, zapraszam

Jadzia/JAKUCH - Veltava u mnie rośnie podobnie jak Kapitan na tzw.patelni, więc trudno mi powiedzieć o innych warunkach, ale ma podobne wymagania jak Veichenblau w końcu bliska rodzina, czyli powinna tolerować półcień.

Tosia1 tanio skóry nie sprzedam, dzięki mam tego olbrzyma

Majka/Sasanka Fiutki to pomidorki bezproblemowe, jeśli uda mi się dobrze zebrać nasionka to podrzucę a co mi tam :heja
Maju prawo prawem a prawda musi być po naszej stronie ;:224 jak mawiała Pawlaka matka, ogólnie tak na serio to nie lubię takiej sytuacji.

amba19 ja też sie cieszę jak bez Was ciężko to już wiem ;:196

ewka36jj Ewunu bardzo mi miło z Twoich odwiedzin, a olbrzymy to 4-5 letnie, zapraszam

christinkrysia Krysiu traw mam sporo ale już powoli się z nich leczę, ale potrzeba chwili jest taka jak wiesz część działki chcę jednak zasłonić zobaczymy czy zda egzamin Miskant olbrzym.
Dobra, dobra ale najważniejsze - właśnie przybyła p a k a za chwilę będzie rozpakowywanie hahaha ;:196

dorotka350 Dorotko o Veltavie napisałam w Twoim wątku, Alchymist ram mi przemarzł chyba w 2011 r. ale odbił choć ścięty jak wiele innych róż w tym czasie do kopczyka, odbił ze zdwojoną siłą, to żywotna piękna bestia.

dorotka350 w imieniu moich panienek ;:180 i zapraszam

karolacha sąsiadów jak rodziny nie wybieramy :evil: ale niech tam..............
Skarbie Twoje olbrzymy to dopiero uczta dla oczu, byłam, podeptałam jestem zauroczona,

Dziewczyny co będę gadać wrota zawsze otwarte, kluczyk jak zawsze w wiadomym miejscu, cuś, cuś tam w domku też się znajdzie - czujcie się się jak u siebie będzie mi bardzo miło ;:4

Przed chwilą przyszły paki od Krysi/Christiny i Jacka ale jestem szczęśliwa, jutro przyjdą kolejne pergole a dla zdrowotności czosnek hahahaha

Pracujemy w pocie czoła ale bez przesady mierzymy z M siły na zamiary czyli chce dusz do raju tylko grzechy nie dają ;:168
Przesadzamy i jesteśmy juz na finiszu - jutro może już zaczniemy sadzić tulipanki, liliie, irysy oj zebrało się tego - część w ogóle cebul nie było posadzone w ub.roku bo goniłam zdrówko tak ciekało :;230

fotki słabe ale coś pokażę nie wiem jak ta ściana zda egzamin

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ale Was zanudzam, ;:196
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”