Pod bocianim...... ogród 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod bocianim...... ogród 2015

Post »

Przednie widoki! Wspaniałe masz róże, zdrowo u Ciebie rosną :) Bocianki też pięknie się prezentują. Fajnie mieszkać w tak klimatycznym miejscu.
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mordole do wyściskania ;:196
Boćki....jakoś mam przed nimi respekt....ten wielki dziób ;:oj
A ogród Ci kochana pięknieje z ...tygodnia na tydzień. ;:108
Może wjedziecie jadąc nad morze????? ;:80
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Marysiu możliwe, że to ten sam. U mnie też łazi jeden i teraz i jesienią. Dbasz o niego, to dobrze, legowisko przygotowujesz. ;:196
Obrazek

Grażynko bardzo się cieszę, że spacerek udany i radosny :wink: . Bocianek rodzeństwa nie ma, w ogóle w tym roku są pojedyncze, lub po dwa , a rok temu to widziałam nawet pięć małych na gnieździe. U mnie były dwa w zeszłym roku , poprzednio po trzy. Mamy niż demograficzny.
Właśnie wróciłam z działki i kolejne zdjęcie New Dawn tym razem przy zachodzie słońca :;230 . Ja i tak jestem z niej bardzo zadowolona, to jej drugi sezon u mnie.
Obrazek

Wandziu, ona już zarosła całą pergolę, a co będzie w trzecim sezonie ;:oj
Dla Ciebie dzisiejsza piękność, pierwszy kwiat, niestety NN
Obrazek

Miłeczko jest cudna , właśnie wróciłam z działki i sama zobacz, trzy dni i już prawie cała rozkwitła. ;:63 Trochę niewyraźne, bo się ściemniało.
Obrazek

Mariola jak ja bym chciała tam mieszkać, w tej dziczy :;230 .
Rozkwitła pierwszym kwiatkiem Tuscany
Obrazek

Gosiu boisz się boćka, a koni nie ;:306 , rozumiem każdy ma swoje zmory, ja się boję pająków, ale tylko tych co wejdą do domu, tych na dworze, już nie :;230 .
Tak myślałam ;:215 , ale nic nie planuję, bo w zeszłym roku też planowałam i co , ani u Ciebie nie byłam , ani nad morzem ;:306 .
Gosiu dla Ciebie zrobione przez eMa tyczki pod, a raczej nad pomidory, bo pomidorów w tym roku nie widać :oops: . Tak żebyś się pośmiała przed snem, ludzie pewnie też mają w koło ubaw, a mnie to wcale nie śmieszy :evil: .
Obrazek

Trochę jeszcze róż i kończę, bo sosik na jutro się skończył gotować, więc idę spać.
Tommelise
Obrazek Obrazek

Stadt Rom
Obrazek Obrazek

Amber Sun
Obrazek Obrazek

Schneewitchen
Obrazek
Arthur Bell
Obrazek

Rosa R?Aspirin Taniripsa
Obrazek

Jeszcze tylko moja jedyna piwonia, która jeszcze kwitnie
Obrazek Obrazek

Czosnki pewnie już Wam się znudziły, trudno, jeszcze ostatni raz pokażę, bo jest taki olbrzymi ;:202 a zaraz będzie przekwitał
Obrazek Obrazek

Ale zaczął kwitnąć ostatni czosnek , drobniutki, czosnek błękitny
Obrazek Obrazek

Dziękuję za uwagę, dobranoc. ;:196
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Dorotko do warzywniaka to ja chętnie wskoczę po zbiory bo widzę moje ukochane pomidorki, pamiętam mój maluch wołał: "daj mi do raczki" zaskoczyliśmy, że to pomidorki, dziś to poważny facet 43 l. ;:224

Przepiękna New Dawn miałam olbrzyma ale zima 2011 r. pokonała byłam jeszcze bardzo niecierpliwa nie dałam szansy aby odbiła, teraz nie jestem taka wyrywna do wyrzucania z dołków. Jedna z forumek określiła : kochany śmieciuch! ale lubimy te płatki róż wokół. żeby tylko ktoś to posprzątał.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Dorotko,mówiłaś ,że masz mało kwitnień ,a tu widzę ,ze dużo kwitnie u Ciebie,podpora ze słupa świetna :uszy ,dziewczynki słodkie więc buziaczki dla nich,a bocianem jestem zauroczona ,ale nie wiem ,czy gdyby do mnie podszedł nie zwiewałabym ;:306 ,bo jego długi dziób pewnie bardzo mocny,pozdrawiam ;:196
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Dorotko tyczki imponujące ;:oj no a pomidory... u mnie takie same - nawet wstydziłam się zdjęcia zrobić :oops: Noce teraz powinny być cieplejsze więc pomidorki nadrobią.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Koniecznie dowiedz się co to za lilia!!! Będę jej szukać!!!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Dorotko jak ja lubię tu zaglądać, Masz takie przytulne zakątki...pomidorami się nie przejmuj, u mnie są w takim samym stadium...wszystkiemu winna susza. Może do jesieni coś urośnie :| Wysiewasz nasiona czosnku ozdobnego :?:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć, super masz te boćki ;:333 Ale widać i u nich kryzys skoro ograniczają ilość potomstwa :;230
New Daw daje radę :D Moje chyba zostały zjedzone przez ramblery :;230
A co to jest powojnik zimozielony? jakoś nie znam czegoś takiego :shock:
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Pomidory jeszcze urosną. Spokojnie. Żebyś widziała jakie ja pokraki mikre wysadzałam. A teraz już doganiają te dorodniejsze. A nie chciałam sadzić ale zrobiłam eksperyment. Dawałam pokrzywy i nóżki opstuliłam trawą. A te długie bambusowe tyczki dobre bo oka nie wykolisz.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Aniu jak będą pomidorki to wskakuj ;:306 . Moja starsza córka też je tylko z działki, ze sklepu nie lubi, a młodsza w ogóle nie lubi ;:185 . Szkoda, że wycięłaś różę, ja jestem nią zachwycona, to jedyna która tak pięknie u mnie kwitnie, pewnie dlatego mnie tak zachwyca :;230 .

Marto co to jest, kropla w morzu, w porównaniu z Waszymi ogrodami. Bociana głaskałam tylko rannego, jak leżał u nas przy studni i czekaliśmy na weterynarza od dzikich zwierząt. Był bardzo spokojny, może dlatego że ranny, nie wiem , ale weterynarz nam dał ;:14 , że dzikiego zwierza przynieśliśmy.

Kasiu to teraz po moim debiucie możesz też swoje pomidorki wstawić ;:306 , widzisz , nikt się nie śmieje. Myślę, że pogoda dużo tu zrobiła, moja wina to tylko brak regularnego nawodnienia.

Miłeczko mówisz i masz to Lilia azjatycka pełna Spring Pink na pw napiszę, gdzie kupiłam, bo nie wiem czy tu mogę.

Aniu cieszę się, że zaglądasz, zapraszam serdecznie. Jak się nie przejmować, człowiek wysadził, hodował , okna nie mógł otworzyć :;230 , a tu takie marnoty. Czosnek kupiłam cebule.

Jolu tak u boćków też kryzys :;230 . Mam nadzieję, że mimo przepowiedni, jednak będą przylatywać do Polski i zakładać gniazda. Nie wyobrażam sobie, że któregoś roku to gniazdo może być puste, wystarczy, że jest bardzo pusto jak odlatują i zimą. Chodziło mi o bluszcz zimozielony ;:223

Gosiu może urosną, ale zdążą dojrzeć ;:131 zobaczymy. Bambusy ok, tylko czemu takie wielkie ;:306 , żeby pomidory kompleksów się nie nabawiły. :;230

Trochę takich tam i lecę do Was.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07

Post »

Pomidory nadrobią, tylko obficie je podlewaj i zasilaj ;:333 . O bocianach to słyszałam, że w jakiś sposób wiedzą, czy będą miały latem dużo jedzenia. Jeżeli mało, to mają mało dzieci a nawet potrafią wyrzucić jajko lub bocianka z gniazda ;:oj
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Odrąbany słup można by podciągnąć do kategorii romantycznych ruin :wink: Gratuluję pomysłowości ;:333
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Dorotko zajrzałam i podziwiam, piękne klimatyczne miejsce stworzyłaś. ;:oj Dziewczynki chyba szczęśliwe, jak mogą przyjechać poszaleć w ogrodzie. Tyle kolorów, róże lilie, a pomidory urosną z pewnością, ;:108 ja mam sześć w donicach. ;:306 Natchnęłaś mnie, ;:180 będą jagodzianki jutro. Bociany wszystkich nas rozczulają, też mam widok na gniazdo, tylko trochę dalej położone.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko ładnie wyszły słoneczne zdjęcia ;:63 Pomidorowe wojsko podziwiam, czy to obecne zdjęcie? trochę mogą być późno :wink: Czosnek niebieski przypadł mi do gustu...no przecież ja nie przepadam za niebieskim ;:223
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”