Żaby, jaszczurki i inne żyjątka na działce cz.1
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- karpek
- Od: 16 lut 2008, o 11:21
Ten motyl nazywa się Czerwończyk żaczek - pomogłem sobie atlasem, ale że należy do rodziny modraszków to już widziałem. Natomiast kim jest ten osobnik w czerwonym kubraczku niestety nie wiem, może jakaś biedronka bezkropkowa ?
"Wesoła myśl jest niczym wiosna. Otwiera pąki natury ludzkiej" - Jean-Paul Sartre
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
Pozdrawiam - Janusz K.
Moja zielona ścianka, Storczykowe początki karpka,
- qrystyna216
- 50p
- Od: 18 sty 2007, o 21:58
- krzysiek86
- Kontakt:
- krzysiek86
- Kontakt:
- krzysiek86
- Kontakt:
-
- 100p
- Od: 17 kwie 2008, o 21:49
Ja działam na dwóch terenach - jeden to moja działka, do zielonego zagospodarowania mam ok 200 m2, a to niektórzy z moich gości - kaczki krzyżówki i sójka

Odwiedzają mnie też sroki, wróble, motyle, żabki i raz była ropuszka kłamczuszka
Ślimaków przedstawić nikomu nie będę, mszyc i skoczka różanego też.
Na działce u Teściów wywalczyłam prawa do rabatkowania, ukwiecania i innych działań upiększających
Mamy oczko z rybkami, do którego wprowadziło się też 5 żabek, pod kamykamy zamieszkały jaszczurki. Działka jest w w leśnej okolicy, więc nie dziwne nam odwiedziny dzięciołów, pliszek, sójek, bocianów, dudków (moich pupili). Na pobliskich polach lub w lesie można ujrzeć sarny, dziki, bobry, lisy (nasz niestety został ukatrupiony), łasice, czasem zaskrońce. itp. W domu rządzi kot i pies. Motyle, ważki, biedronki też są. Ślimaków brak bo gleba piaszczysta. A działka jest jakieś 80 km od Warszawy 

Odwiedzają mnie też sroki, wróble, motyle, żabki i raz była ropuszka kłamczuszka

Ślimaków przedstawić nikomu nie będę, mszyc i skoczka różanego też.
Na działce u Teściów wywalczyłam prawa do rabatkowania, ukwiecania i innych działań upiększających

edyta_irka
Ogród Edyty
Ogród Edyty
- krzysiek86
- Kontakt:
-
- 100p
To zdjęcie z kaczkami też mi się podoba, chociaż wykonane przez szybę i w pośpiechu.
Swoją drogą może przylatują do mnie bo są tak piękne i potrzebują oklasków, pochwał itp.
Ja im to zapewniam
Swoją drogą może przylatują do mnie bo są tak piękne i potrzebują oklasków, pochwał itp.
Ja im to zapewniam

edyta_irka
Ogród Edyty
Ogród Edyty
-
- 100p
Wybieram się do teściów na jakieś 2 tyg. Jeśli uda mi się złapać (fotograficznie) jakiegoś gościa, to podzielę się zdjęciami. Żaby i jaszczurki to pewne. Ciekawe czy inny będą chętni na sesję fotograficzną
Niestety dla aparatu pojawiają się niespodziewanie. Stoję sobie na działce niby nic, myślę o rabatkach, co gdzie wsadzić itp. a tu nad głowa (bardzo nisko) przelatują 2 bociany
Dudki nie lubią aparatu - już kilka razy próbowałam.

edyta_irka
Ogród Edyty
Ogród Edyty
- krzysiek86
- Kontakt:
No ale kto wie może się uda. Ja też czasem spotkam fajne zwierzaki ale zapominam zrobić zdjęcia, albo za nim otworze telefon to zwierzaków już dawno nie ma. A dudki są piękne a zdjęcie im zrobić jest strasznie trudno, tak słyszałem już od paru osób. Ostatnio sowę szukałem może znowu pojawi się na swoim drzewie to zrobię fotkę. A tak po za tym to widzę często nietoperze jak latają koło mojego bloku. Jest ich coraz więcej co mnie cieszy bo bardzo je lubię. A tak to jeszcze w mieście pokazują się inne ptaki, dziki, sarny, lis a nawet mówili coś o pawiu którego jakaś kobieta znalazła na swojej działce ale skąd biedak tam się znalazł tego nikt nie wie.
Brawa dla kaczek

Brawa dla kaczek