Chwasty na korcie tenisowym
Chwasty na korcie tenisowym
Witam,
mam problem z kortem tenisowym. Jest to kort ziemny, czyli ma 5cm warstwę mączki ceglanej na wierzchu. Przez kort przerastają chwasty i trawa. Jak się ich skutecznie pozbyć? Próbowałem roundupem ale nie mogę sobie znów pozwolić, żeby kort przerosły rośliny i dopiero wtedy z nimi walczyć. Potrzebuję środka doglebowego, który niszczy wszystko. Z tego co wiem, to mocniejsze środki zostały wycofane ale znalazłem jeszcze na allegro środek o nazwie KERB.
regulamin forum § 4.8
Czy on zadziała?
Jakie są nazwy środków, które byłyby skuteczne ale już są wycofane? Może uda mi się je gdzieś dostać.
Proszę o pomoc.
mam problem z kortem tenisowym. Jest to kort ziemny, czyli ma 5cm warstwę mączki ceglanej na wierzchu. Przez kort przerastają chwasty i trawa. Jak się ich skutecznie pozbyć? Próbowałem roundupem ale nie mogę sobie znów pozwolić, żeby kort przerosły rośliny i dopiero wtedy z nimi walczyć. Potrzebuję środka doglebowego, który niszczy wszystko. Z tego co wiem, to mocniejsze środki zostały wycofane ale znalazłem jeszcze na allegro środek o nazwie KERB.
regulamin forum § 4.8
Czy on zadziała?
Jakie są nazwy środków, które byłyby skuteczne ale już są wycofane? Może uda mi się je gdzieś dostać.
Proszę o pomoc.
- PiotrekP
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 wrz 2011, o 08:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Chwasty na korcie tenisowym
klonu1988 pisze: Jakie są nazwy środków, które byłyby skuteczne ale już są wycofane? Może uda mi się je gdzieś dostać.
Proszę o pomoc.
Nie po to zostały wycowafne żebyś je teraz stosował. Nie ma jednego środka, kort został źle zrobiony i nic nie poradzisz. Jak została zrobiona podbudowa pod kort?
Kort jest zrobiony bardzo dobrze, problem w tym, że to jest stary kort i nie był używany przez 5 lat i po prostu przerósł. Zerwałem starą warstwę kortu wyrzucając jak najwięcej korzeni ale i tak coś zostało. Po nałożeniu nowych warstw kort przerasta miejscami.
Czy mocne nawodnienie roztworem soli lub siarczanu amonu o dużym stężeniu pomoże??