zjawka pisze:
Greto czy byłaś kiedyś świadkiem czegoś co opisujesz ?
moja odpowiedź na Twoje pytanie brzmi TAK ! Tyle chce i moge powiedzieć .
mogę dodać jeszcze kilka faktów :
odnośnie muzyki Rockowej :
?Oni są kompletnie anty-Chrystusowi. Naturalnie ja też jestem anty-Chrystusowy. Ale oni są tak bardzo anty-Chrystusowi, że aż mnie zdumiewają, a to nie jest łatwe.?
Derek Taylor, agent prasowy zespołu ?The Beatles?, o poglądach ?czwórki z Liverpoolu?.
.................................................
Wykorzystanie muzyki rockowej jako tuby propagandowej satanizmu to fakt nie podlegający dyskusji (choć zasięg tego zjawiska wzbudza już ostre spory). Treści satanistyczne, lub przynajmniej okultystyczne, występowały w utworach ogromnie wielu wykonawców i zespołów rockowych (wymieńmy tytułem przykładu:
Johna Lennona, Paula McCartneya, Rolling Stones?ów, Ozzy Osbourne?a, Led Zeppelin, Electric Light Orchestra, Dee Snider, Alice Coopera, Davida Lee Rotha, Daryl Hal, Stevie Nyxa, Run DMC, LL Cool J., The Beastie Boys, Whitesnake, Heart, Slayers, Poison, Strykers, The Mentors, Diamond Rex, Niny Hagen, Ronnie James Dio, De Garmo and Key, Amy Grant ).
.........................................
Spośród piosenek i płyt dedykowanych szatanowi szczyty popularności osiągnęły: ?-?s White Album? (?Biały Album Diabelski?) Beatlesów, ?Highway to Hell? (?Autostrada do piekła?) grupy AC/DC, ?Their Satanic Majesty?s Request? (?Żądanie Jego Szatańskiej Wysokości?) Rolling Stones?ów, ?Running with the -? (?Ucieczka z diabłem?) Davida Lee Rotha (?mistrza ceremonii niemoralnej większości?, którego celem jest ?przywoływanie złych duchów? za pomocą muzyki) i wiele innych.
Alisteirem Clowleyem, diabelskim ?guru?, zachwycali się m.in. John Lennon (ozdobił jego podobizną okładkę płyty ?Sgt. Pepper?s Lonely Heart Club Band?), Ozzy Osbourne (dedykował mu piosenkę ?Mr Crowley?), Jimmy Page (zakupił szkocką posiadłość Crowleya w Boleskine), David Bowie.
Mick Jagger (The Rolling Stones) oddał się ponoć diabłu w masońskiej sekcie ?Loża Złotego Świtu? ? filii Zakonu Iluminatów, utrzymywał też zażyłe kontakty z Antonem Szandorem La Veyem, założycielem ?Kościoła Szatana?. Wiernymi tegoż ?kościoła? mieli być producenci muzyczni ? David Crosby, Nathan Young czy Graham Nash.
.........................................
Zespół Black Sabbath w piosence ?Bloodbath in Paradise? (?Krwawa kąpiel w raju?) wyrażał swój podziw dla zbrodniczego kultu Charlesa Mansona. Wokalista Black Sabbath, Ozzy Osbourne wielokrotnie przed koncertami składał ofiarę szatanowi na ołtarzu pokropionym krwią koguta. Kiedyś (na koncercie w Iowa) odgryzł głowę żywemu nietoperzowi (!), a zaproszony do studia TV CBS ? zdekapitował zębami wydobytą z zanadrza gołębicę... Tą droga poszedł też Alice Cooper (uważający się za wcielenie XVII-wiecznej wiedźmy) ? wojujący homoseksualista, wychwalający nekrofilię, mordujący na koncertach króliki i koguty, ćwiartujący toporem (w trakcie wykonywania piosenki ?Dead babies?) lalkę napompowaną krwią.
........................................
To co napisałam brzmi jak jakaś potworna makabreska , wiem , że opisałam patologię , najniższych lotów .
Mam pytanie , czy kostiumy helloweenowe czy "dekoracje" , też nie epatuja makabra , kościotrupy , maski czarownic , diabłów , strzyg , wampirów czy Frankensteina ?
Nawet ,te "niewinnie i dla zabawy" powykrawane dynie i podświetlone świecą moga przerazić wrażliwe dzieci czy tez osoby starsze .
To świeto nie wywodzi się z kultury Polskiej , nawet Europejskiej .