Ogród na wichrowym cz.10
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród na wichrowym cz.10
Moniczko kolekcja astrów imponująca, a przede wszystkim przepiękne kolory.
Tak finezyjnie i uroczo upiększasz otoczenie. Taki klimat tylko wyjątkowy esteta potrafi tworzyć.
Mogłabyś mieszkać parę kilometrów bliżej, miałabyś etat dekoratora,
bo nie mam takich zdolności. Pozdrawiam ciepło. 
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z tą mgłą to prawdziwy angielski ogród
Świetnie to wygląda
Ale i w pełnym słoncu ślicznie. Astry i rozchodniki przepięknie zdobią 
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pisząc o tej siatce miałam na myśli bardziej ochrone przed zwierzakami niż chwastami
Myśle, że na te drugie żaden płot nie pomoże, bo wiatr i tak przeniesie
jak zwykle z przyjemnością obejrzałam zdjęcia
Myśle, że na te drugie żaden płot nie pomoże, bo wiatr i tak przeniesie
jak zwykle z przyjemnością obejrzałam zdjęcia
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Monia te dwa ujęcia są wprost zjawiskowe!Alania pisze:

Za każdym razem jak do Ciebie zaglądam, to szczęka mi opada. Uwielbiam Twój perfekcyjny ogród. Masz talent jak mało kto!

- Gabriela

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Pozachwycałam się pięknymi dekoracjami...
Kiedyś też robiłam różne ozdoby i dekoracje, ale teraz jakoś mi się nie chce... chyba się za bardzo zestarzałam...
Kiedyś też robiłam różne ozdoby i dekoracje, ale teraz jakoś mi się nie chce... chyba się za bardzo zestarzałam...
Monika u Ciebie wszystko powala na kolana od kwiatków poprzez dekoracje jak i aranżacja ogrodu. Kolekcjonujemy podobne roślinki.
W tym roku też mnie wzięło na marcinki i mam nadzieję, że kiedyś cudnie ozdobią jesienny ogród. Rozchodników też mam kilka odmian, ale Ty masz ich zawrotną ilość. Nie wiedziałam, że jest tyle odmian. Zdjęcia robisz zjawiskowe.
Poproszę więcej zdjęć

- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Moniko widać, że masz fioła na punkcie astrów no ale w sumie trudno się dziwić bo są piękne no i sama nawet nie wiedziałam, że mają takie cudne kolory
. Kolekcję masz sporą a te Twoje dekoracje robią wrażenie. Wszystko jest takie klimatyczne, takie perfekcyjne dosłownie w każdym calu. Wszystko do siebie idealnie pasuje
. Masz świetny gust to trzeba Ci przyznać
. Pozdrawiam
.
- pela11

- Od: 24 sty 2015, o 00:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Podobają mi się te różowiutkie marcinki ,są bardzo energetyczne i na pewno dają mocny akcent w jesiennym ogrodzie .Zawsze podziwiam własnoręcznie zrobione ozdoby, są przysłowiową kropką nad i . Pozdrawiam 
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Monika.. zaadoptuj mnie, albo wynajmij pole namiotowe na jeden sezon
Uwielbiam twój ogród w każdej odsłonie. Nie ma znaczenia czy to wiosna, środek lata czy jesień. Nie mniej uwielbiam twoje wyczucie estetyki ukazujące się we wszelkich domowych aranżacjach
Nie miałam pojęcia, że jest aż tyle odmian astrów. W tym roku po raz pierwszy zagościły u mnie dwa odcienie niebieskiego, czy może powinnam napisać fioletowego, wiedziałam, że są jeszcze białe i buraczkowe, ale aż tyle?
śliczniutkie są 
Nie miałam pojęcia, że jest aż tyle odmian astrów. W tym roku po raz pierwszy zagościły u mnie dwa odcienie niebieskiego, czy może powinnam napisać fioletowego, wiedziałam, że są jeszcze białe i buraczkowe, ale aż tyle?
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Ja bardzo lubię robić dekoracje. Ogólnie jestem już taka artystyczna dusza. Do niedawna malowałam obrazy olejne, ale w tej chwili nie mam już na to czasuGabriela pisze:Pozachwycałam się pięknymi dekoracjami...![]()
Mam więcej rozchodników, tylko nie wszystkie obfociłamPashmina pisze:Monika u Ciebie wszystko powala na kolana od kwiatków poprzez dekoracje jak i aranżacja ogrodu. Kolekcjonujemy podobne roślinki.W tym roku też mnie wzięło na marcinki i mam nadzieję, że kiedyś cudnie ozdobią jesienny ogród. Rozchodników też mam kilka odmian, ale Ty masz ich zawrotną ilość. Nie wiedziałam, że jest tyle odmian. Zdjęcia robisz zjawiskowe.
![]()
![]()
![]()
![]()
Poproszę więcej zdjęć
![]()
![]()
- Alania

Dziękujęewelkacha88 pisze:Witaj. Moniko widać, że masz fioła na punkcie astrów no ale w sumie trudno się dziwić bo są piękne no i sama nawet nie wiedziałam, że mają takie cudne kolory. Kolekcję masz sporą a te Twoje dekoracje robią wrażenie. Wszystko jest takie klimatyczne, takie perfekcyjne dosłownie w każdym calu. Wszystko do siebie idealnie pasuje
. Masz świetny gust to trzeba Ci przyznać
. Pozdrawiam
.
Tak, uwielbiam astry
Zakwitły kolejne, a jeszcze jeden jest w pąkach - mam nadzieję, że zdąży zakwitnąć przed mrozem. W nocy już pierwsze przymrozki były
- Alania

te różowe bardzo lubiępela11 pisze:Podobają mi się te różowiutkie marcinki ,są bardzo energetyczne i na pewno dają mocny akcent w jesiennym ogrodzie .Zawsze podziwiam własnoręcznie zrobione ozdoby, są przysłowiową kropką nad i . Pozdrawiam
zresztą wszystkie lubię
Och, Sabinko - w końcu się pojawiłaśnifredil pisze:Monika.. zaadoptuj mnie, albo wynajmij pole namiotowe na jeden sezon![]()
Uwielbiam twój ogród w każdej odsłonie. Nie ma znaczenia czy to wiosna, środek lata czy jesień. Nie mniej uwielbiam twoje wyczucie estetyki ukazujące się we wszelkich domowych aranżacjach
![]()
Nie miałam pojęcia, że jest aż tyle odmian astrów. W tym roku po raz pierwszy zagościły u mnie dwa odcienie niebieskiego, czy może powinnam napisać fioletowego, wiedziałam, że są jeszcze białe i buraczkowe, ale aż tyle?śliczniutkie są
Astrów jest znacznie więcej, ale nie można mieć wszystkiego na raz. Kolekcjonuję stopniowo
- Alania

Jesień ...
Lubię, gdy jest taka barwna, bez przymrozków

kolejne astry zakwitły

Trawy grają teraz pierwsze skrzypce

Zobaczcie - wszystko obgryzione przez sarny - róże, bodziszki
Dobrze, że dzika zwierzyna nie lubi marcinków

Lubię, gdy jest taka barwna, bez przymrozków

kolejne astry zakwitły

Trawy grają teraz pierwsze skrzypce

Zobaczcie - wszystko obgryzione przez sarny - róże, bodziszki

A trawnik też skubią, mogą zastąpić kosiarkę ? Jak zwykle piękne fotki. Trawki też posadziłam, ale jeszcze ich nie widać bo małe kępki. Rozchodników mam aż 4 odmiany, marcinków 6 i więcej już raczej nie zmieszczę. Bardzo, ale to bardzo wzięło mnie na róże. Ciekawa jestem gdzie ja się tym różo maniactwem zaraziłam ?
więcej zdjęć wklejaj bo są cudne

A co to za drzewko tak cudnie się wybarwiło? U mnie takie śliczne kolorki ma świdośliwa
więcej zdjęć wklejaj bo są cudne
A co to za drzewko tak cudnie się wybarwiło? U mnie takie śliczne kolorki ma świdośliwa
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Sabina a masz namiot dwuosobowy?
Bo ja też chcę! Chociaż Monika obiecała mnie przygarnąć do "domku ogrodnika"
Murek zjawiskowy.
Mogę patrzeć na niego i patrzeć.
Wcale Ci się nie dziwię, że powiększasz kolekcję marcinków i rozchodników. Są niezwykle dekoracyjne i pięknie ubierają jesienny ogród w kolory. Ja na swojej małej działeczce ich zbytnio nie sadzę, gdyż szkoda mi miejsca na rośliny, które mogę podziwiać już tylko z doskoku. Jakby nie patrzeć to w październiku niewiele czasu spędzam na działce.
Murek zjawiskowy.
Mogę patrzeć na niego i patrzeć.
Wcale Ci się nie dziwię, że powiększasz kolekcję marcinków i rozchodników. Są niezwykle dekoracyjne i pięknie ubierają jesienny ogród w kolory. Ja na swojej małej działeczce ich zbytnio nie sadzę, gdyż szkoda mi miejsca na rośliny, które mogę podziwiać już tylko z doskoku. Jakby nie patrzeć to w październiku niewiele czasu spędzam na działce.