Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wielka miłość od maja 2013, czyli działeczka Aneczki. Cz. 4

Post »

No i tu własnie Ewciu z nieba mi spadłaś! Dziękuję!
Niestety tyle naczytałam się psiaczenia na Jasminę, że nie zaryzykuję jej wzięcia. :oops: Przepraszam. Już lecę oglądać zaproponowane przez Ciebie róże.
Choć nie ukrywam, że Pirouette też chodzi mi po głowie, tylko niektórzy mówią, że przemarza...
Dziękuję za odpowiedź w sprawie Edenów. ;:196

Grażynko dzięki za wyjaśnienia. First Lady to raczej nie będzie. Oglądałam zdjęcia netowe i zbytnio się różnią.

DTJ_1 mnie też nie kręci ta opisówka na świadectwach klas 1-3. ;:222
Tez pamiętam traumę jaką przeżyłam w dzieciństwie, gdy odszedł mój chomik. Ryczałam, że mama rady ze mną dać nie mogła. Niestety dzieci muszą się "uczyć" śmierci, oswajać się z nią. Dobrze, że na początek są to zwierzątka a nie najbliższe osoby...

Aniu to ja mocno trzymam kciukasy, by ta trzecia próba z powojnikami była udana, byś się więcej nie zrażała do tych cudownych pnączy. ;:215

Olu w takim razie proszę cię, byś podzieliła się zdobytą widzą i ze mną! Chętnie się dowiem co dokładnie mam! ;:215

daysy gdybym potrafiła trzymać się konsekwentnie obranej kolorytyki w ogrodzie to nie miałabym na wejściowej pergoli róży Flammentanz... ;:306 ...chociaż na obronę mam to, że sadząc ją zeszłej wiosny nie wiedziałam jeszcze tak na 100% czego chcę.

Sabinko ja też uważam, że Eden od Ewy nie ma sobie równych (jeśli chodzi o te dwa moje pozostałe domniemane Edeny). ;:215

Soniu u nas kolejna świnka na pewno się już nie pojawi. ;:185 Tego jesteśmy pewni. Prędzej dałabym się namówić na pieska.

Moniś a jednak to jest Eden, ten od Ewy.
Pirouette już mam i to właśnie dzięki Tobie. Namówiłaś mnie bym zamiast Jasminy wzięła właśnie Pirouette i teraz jestem zachwycona jego kwiatami i tymi pąkami. Zastanawiam się czy nie posadzić właśnie jeszcze jednej ;:215 Także Kochana bardzo Ci dziękuję! ;:196 Pomysł podsadzenia pnącej Artemisem a potem Pastellą szałowy ale ja nie mam aż tyle przestrzeni... :oops: ... niestety... ;:145

Dorotko dziękuję za poradę. Jeśli tylko przyjdzie Ci coś jeszcze do głowy to pisz! Hella jest różą bardzo urodziwą. Poczytam jutro tez i o niej. Podobają mi się pełne, pół pełne i pojedyncze kwiaty róż. Ostatnio zachwycam się Balleriną. Obrazek

Dzieci były dziś zobaczyć miejsce pochówku naszej świnki i tak jakoś widzę im lżej na sercu. Choć synek mnie rozbroił, gdy dziś powiedział mi: "wiesz mamo, ale wczoraj to mi serce pękło". Niestety taka kolej rzeczy. Mamy na szczęście jeszcze dwie świnki. Mam nadzieję, że te jeszcze trochę pożyją.
Dziękuję Wam Kochane, że do mnie zaglądacie. Obrazek

Dobranoc.

Obrazek
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aniu i tak świneczka u was długo była, nasza żyła tylko 3 lata...
A pro po szałwi to Dorcia podała mi odmiany jakie się u niej sprawdzają i jakie poleca...Adrian , Amethyst , Deep Blue.
Może wśród nich znajdziesz swoją.... ;:196
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

No nie powiem, trochę Ci zazdraszczam tych powojnikowych kwiatów. U mnie pną się ku górze, ale pąków kwiatowych nie widzę :?
Mam nadzieję, że jeszcze mają czas, ale cienko to widzę ;:222
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Witaj Aniu, chwilę nie było mnie na FO i szok - tyle stron do nadrobienia. Ależ dzieje się w Twoim wątku ;:oj

Przykro mi z powodu świnki. Sama mam psiaka i jeszcze rybki z których najukochańszą jest bojownik, niestety, bojowniki żyją maksymalnie 1,5 ? 2 lata, wiec wiem co to zły po stracie pupila...

Gratuluję paska - nie dziwię się, że pękasz z dumy ;:224 Moja córa od września będzie w 3 klasie, może też będzie pasek - póki co nauka idzie jej całkiem nieźle.

Tej wiosny zakupiłam właśnie jasminę i póki co jestem z niej zadowolona. Na tę chwilą ma już kilkanaście pączków :tan Jak będzie dalej, zobaczymy ...
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Aneczka, ty wiesz, że jakieś złośliwce szatkują mi powojniki ;:202 ;:202 Nie mam już mszyc bo wytępiłam jakiś czas temu, a tymczasem kwiaty na powojnikach rozkwitły i okazuje się, że wyglądają jak sitko.. jedna dziurka na dziurce. Szukałam winowajcy i nie znalazłam.. Myślisz, że to może być jeszcze spuścizna po ataku mszyc, czy może coś nowego??
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O miałam to samo - w wątku powojnikowym powiedzieli, ze to chrząszcze Guniaki czerwczyki.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu, a jak ten chrząszcz wygląda, bo obszukałam powojnika i w sumie nie znalazłam nic.. Jeśli to jakieś spryciarze co to przylatują najedzą się i odlatują to jestem w czarnej..d.. dziurze, chciałam napisać dziurze :;230 ;:224
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Mnie też się nie udało znaleźć tego badziewia. Z tego co u wujka gugla widziałam to jak chrząszcz wygląda. Wylęga się w ziemi, a potem żeruje gdzieś na drzewach. U mnie zeżarły jednego powojnika - najpiękniejszego ;:145 Może w ziemi były larwy, przepoczwarzyły się, wylazły, nażarły i odleciały?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak dziewczyny, to z pewnością wina chrząszcza. U mnie też podgryzają kwiaty ale z rozsądkiem! Nie nażerają się na zapas. Raczej delektują się albo tylko degustują. Także nie zgłębiałam problemu pozbycia się ich, bo dla kilku dziurek na cały ogródek, to szkoda zachodu, by chemię wytaczać. No ale skoro Wam tyle wyżerają to współczuję.
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Czytałam, że tego się trudno pozbyć, wiec chemia nic nie da. Mi zeżarły całego powojnika Sieboldana - tzn kwiaty obżarły, innych nie ruszyły, wiec są dwie opcje: albo był taki smaczny, albo się w nim wykluły, nażarły i sobie poleciały gdzieś dalej.

Aniu a na ostatnim zdjęciu to co to za powojnik?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anula, u mnie kwiaty wyglądają jak po ostrym gradobiciu. Błękitny, Jackmani i Comtesse to jak przez niszczarkę do papieru przepuszczone. I najgorsze jest to, że to widać dopiero po zakwitnięciu, bo wcześniej pączki wyglądały ok.
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

Straszne są takie stwierdzenia dzieci ;:174 , widać jak cierpią. Powiem tak, przeżycia z dzieciństwa i strata ukochanych zwierząt chyba nie oswaja ze śmiercią, przynajmniej nie mnie. ;:185
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu ja wróciłam,a Ty chyba pojechałaś z rodzinką ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie Kochani. :wit

Aniu nie byłam na wczasach ale znów zaliczyłam trzydniowy weekend w Mielnie. :heja

DTJ_1 może i strata zwierzęcia nie oswaja ze śmiercią ale uczy, że niestety taka jest kolej rzeczy... tak stworzony jest świat. 4

Sabinko czy dowiedziałaś się czegoś więcej w temacie żuczków obżarciuchów?

Kasiu na ostatnim zdjęciu to powojnik Błękitny Anioł. Mój faworyt!

Zostawię kilka zdjęć i spadam do pracy.

Zdjęcie słabe ale widoki śliczne! ;:215

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pierwsza lilia z Lily... zakwitła. Niestety pomyłka. ;:222

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Z Lilypolu niby 6 miesięcy gwarancji na odmianę...
Ale że od nich pomyłka :?: :|
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”