Mój ogród wśród łąk część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 3

Post »

Witaj Małgosiu :wit Nie zapomnimy o kwiatkach takie piękne różyczki i powojniki pokazujesz, że już się chce takie widoczki na żywo oglądać :D
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

U mnie dzisiaj była prawdziwa wiosna. Ciepło, słonecznie, resztki śniegu w polu, śpiew ptaków....ale w kościach mi mówi, że śnieg jeszcze z zimą nie odpuścili.

Dorotko - Działaj, będzie ładnie.I pytaj jakby co. :D

Monia - Oj tam, gadanie. ;:173

Violka - ;:196

Dorotko 350 - Już piszę:Golden Celebration, James Galway, Jubilee Celebration, Munstead Wood, Queen Sweden, Crocu Rose, Eden Rose, Abraham Darby, Charlotte, Crown Princess Margareta. I chyba tak zostanie.... :wit
Miało być 5 sztuk, ja zupełnie pojęcia nie mam skąd się wzięło ich więcej. :lol:

Ania - To kulkujemy ;:138

Paulinko - A gdzie się podziewasz kochana? Zaglądałam do Ciebie, a tam cisza ;:131

Dzisiaj będę się chwaliła ;:172 Wiosna za oknem, w domu czas na zmiany w aranżacji parapetów. Zaczynam powoli moje wyczyny.

Na pierwszy rzut poszła kobea, która już jest dużą panienką

Obrazek

jej siostra zaczyna być zazdrosna i powoli pokazuje swoje wdzięki

Obrazek

rozmnożyłam też fuksje, bo już chyba był na nie czas....ale nie wiem czy teraz uszczypać czubeczki, czy jak już się przyjmą?

Obrazek

a inne nasionka czekają na swoją kolej....oj łapki ,świerzbią, oj świerzbią mnie okropnie

Obrazek

Obrazek

i moje baterie osobiste, dzięki którym mam już fajny nastrój przy porannej kawuni :uszy

Obrazek
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Widz że masz nasionka ogórka "Oktopus" z naszego doświadczenia ten ogórek jest bardzo dobry do kiszenia ,korniszonów i na świeżo nie wytwarza wielu nasion i nie tworzą się z niego kulki ,korniszony wychodzą chrupiące i smaczne polecam,myślę że wiele z nas tak swędzą ręce żeby posiać roślinki ale ja się jeszcze powstrzymuję potem będzie lepsze słońce i nie będą tak dziczeć,cierpliwości ,piękny zbiorek nasion ale na pewno jeszcze na coś się skusisz. :tan :wit

-- 29 sty 2015, o 19:01 --

Sirki miało być wiesz ale jak człowiek zobaczy swojego byka tekstowego to bierze się przerażenie. :shock: ;:131

-- 29 sty 2015, o 19:02 --

Oj znowu byk to już chyba komputer. :;230 ;:124 :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Małgosiu dwa razy wracałam, żeby sobie nacieszyć oczy :D jak ja lubię takie widoki. Mnie też ręce świerzbią ale dałam sobie nakaz że jeszcze nie, ale już niedługo. Boję się, że jak zacznę to poleci lawiną, ale ziemia już wniesiona i się grzeje. Niestety tacki i inne przysypało mi śniegiem co też mnie stopuje. A jak już mnie tak bardzo ssie to też otwieram pudło i przeglądam co i kiedy trzeba siać ;:306
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

A-A-A-A ;:202
Ile nasion,ooooo ;:124
Urośnie?
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

No nie wytrzymam , cały zapas nasion w sklepie chyba wykupiłaś , hektar masz tego ogrodu ? bo inaczej gdzie Ty to wszystko Gosiaczku posiejesz ? Moje kobee jeszcze grzecznie w ziemi siedzą , a po jakim czasie Twoje wykiełkowały , ja jeszcze dzisiaj siałam białe , dostałam od Anulki nasionka , bo u mnie były nie do zdobycia ;:185
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Niesamowite, ile nasion ;:333 dynie i orlik karłowy wpadły mi w oko...zaszalałaś ;:108
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Prawdziwa wiosna u Ciebie. Sadzonki,wysiewy, a w torebkach i pięknie, i smacznie. ;:215 Wypatrzyłam moją ulubioną białą cynię. :)
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Widzę szaleństwo nasionowe. ;:oj Kuszą te kolorowe opakowania. ;:173 Ja też zawsze nakupuję choć nie mam miejsca. ;:306
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Pozwiedzałam sobie Twoje włości i baaardzo mi się podobało ;:108 Murek znalazłam - jest super. Zachwycają mnie Twoje ozdoby ogrodowe: figurki, wianki, dyniowate i kociaste - wszystko piękne i pięknie pokazane w przemyślanych ujęciach ;:63 No i ten cudny Powojnik Rooguchi ;:167
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

:wit Kobea piękną dużą panienką już jest
Piękne fuksjowe przedszkole :)
Rewelacyjne zakupy nasionkowe poczyniłaś ;:oj będzie siania
Twoje baterie osobiste piękne :D
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,Ty chyba sklep cały wykupiłaś z nasionami ,przecież to tyle pracy przy tym sianiu w domu,żeby zrobić rozsadę,ja Cię podziwiam ,powojniki masz piękne ,też je bardzo lubię,pięknych snów życzę :wit ;:168
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Jolka - Dziękuję za opinię o Octopusie. Przyznam się, że kupiłam go po raz pierwszy, ale słyszałam wiele pozytywnych opinii o nim, że postanowiłam spróbować. Asekuracyjnie jednak mam i Polana :D . Za dużo jeszcze nie sieję, na razie wschodzi kobea, nasionka liliowca wczoraj posadziłam ( własne w ramach doświadczenia), a dzisiaj posiałam kapustę wczesną , ale ona w tych najwcześniejszych. Reszta nasion czeka. :wit

Marysiu - Ja też przeglądam, oglądam, układam. Jak najcenniejszą biżuterię :D . Do siania jeszcze troszkę czasu. Moje świerzbiące łapki muszą zrobić porządek z domowymi, więc na jakiś czas zapewnię im strawę duchową. :D

Tulapku - Mam nadzieję, że urosną ;:108

Monia - Kobeę siałam chyba mniej więcej w połowie stycznia. Ona musi mieć troszkę czasu dla siebie.
Nasionka to moja słabość....już mnie nie puszczają do sklepu nawet po chleb. Boją się o mnie w domu ;:16

Aniu - Szalony ze mnie ogrodnik. :D

Soniu - Białą cynię mam po raz pierwszy....i na razie brakuje mi pomysłu gdzie ją ulokuję ;:219

Iguś - Po łapach powinnam dostać, ale co robić co robić ....jak w głowie wiosna :heja

Basiu - Miło, że wpadłaś. Mur powstał, bo wiesz jak mi się ,marzył, a zwłaszcza jak pokazałaś kiedyś swój, to już przepadłam. ;:333

Paulinko - Byłam u Ciebie, dobrze że jesteś. ;:196

Martuś - Dam radę, parapety mam ....a niektóre z nich siać będę dopiero wiosną, mam przygotowane specjalne miejsce dla nich. W sklepie jeszcze coś zostało. :wit
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Też mam białą cynię ;:223 . Mam zamiar posadzić ją w różach; może 'uspokoi' kolorowe róże, zobaczymy ;:7 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu białe cynie komponują się z różnymi barwami. Na pewno znajdziesz dla nich miejsce. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”