Mam wrażenie, że z dnia na dzień robisz coraz lepsze zdjęcia
Ogródek Gosi cz. 10
-
April
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 10
Macierzanka na chodniku
Genialne. Wygląda fantastycznie.
- JLG

- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Gosiu czy różę na pierwszym zdjęciu podejrzewasz o bycie Sonnenschirm? liście ma bardzo podobne, kwiat wydaje mi się ciut zbyt pełny - wystaw więcej zdjęć lub poczekaj do soboty
zadzwonie wieczorem
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tez zwróciłam uwage na tą macierzanke...
nie przeszkadza w tym miejscu ?
Murek prezentuje sie bosko
Murek prezentuje sie bosko
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Gosiu
przepięknie rozrośniete roślinki a w szczególności róże
Acropolis wciąż zaskakuje ilością odcieni na płatkach, wspaniała róża!
A Eden w tym roku szaleje
jaka wielka już u ciebie !
Moja jeszcze mała ale też kwitnie bez przerwy ponad miesiąc, chyba deszcze jej dogodziły!
przepięknie rozrośniete roślinki a w szczególności róże
Acropolis wciąż zaskakuje ilością odcieni na płatkach, wspaniała róża!
A Eden w tym roku szaleje
Moja jeszcze mała ale też kwitnie bez przerwy ponad miesiąc, chyba deszcze jej dogodziły!
Pilgrim i Golden Celebration zachwycające, no i mój kudłaty ulubieniec - też 
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
oj,piekne ,piękne te Twoje rózyczki 
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Jak ten czas szybko leci. Nie mogę się z niczym wyrobic. W sumie ogród już nie przysparza tyle pracy to zaczęły się inne zajęcia. Czy kiedys będe miała wolne?
Helenko, Gerbruder może nie jest rewelacyjną różą, ale podoba mi się jej dwukolorowość. Tak jak w Kronenburgu. U niego też wolę fazę pąka. Faktycznie jednak znam dużo lepsze róże. Jeśli chodzi o białe, to wcale ich dużo nie mam. Śnieznobiały jest tylko Iceberg. Ale miał być krzewiasty, a okazało się, że to jednka pnąca. Lions Rose, jest kremowa.
Za to polecam White Cover.Zdrowa, bezproblemowa różyczka okrywowa. Mam jeszcze Grussan an Aachen. Tę też polecam. Niewielka różyczka, ale o olbrzymich kwiatach.
Kaju, bardzo mi miło,że podoba Ci się mój ogródek.
Pytasz o obrzeża. U mnie one nie spełniają swojej roli, bo cały czas zmieniam zarys rabat. W dodatku na trawniku mam chwasta. Trawę, która chodzi rozłogami i przełazi pod obrzeżem na rabaty. Dlatego wolę co jakiś czas przelecieć ze szpadlem i wyrównać trawnik.
EwoMajowa, niestety mam to samo. Za dużo chce mieć. I to nie tylko z jednego gatunku. Podoba mi się wszystko. Ale powoli się uczę
Jolu, jak przyjedziesz, to zobaczysz, że w rzeczywistości wygląda to zupełnie inaczej. Czuję tremę
Asiu, to poczekam do soboty
Ale zdjęcia może też się znajdą.
Ave, akurat w tym miejscu nie przeszkadza. Rośnie bardziej pod ścianą domu. Mam wiele roślin, które się wysiały w chodniku. Przede wszystkim fiołki. Te są wszedobylskie. Plewię ile się da. No i rośnie tam kilka rozchodników
Ewo, róże w tym roku faktycznie rozrosły się fantastycznie. I na dokładkę ciesze się, bo co chwila wypuszczają nowe pąki. Także niedługo znowu będę miała kolejne kwiaty. Eden w pierwszym roku wcale mi nie kwitł. W zeszłym roku miał kilka kwiatków, ale ten rok to po porostu szaleństwo. Rozrósł się niesamowicie.
Ana, kudłaty pozdrawia Cię bardzo serdecznie
Aniu, róże w tym roku szaleją. Już nie jedna osoba odgniewała się na nie, mimo, że w zeszłym roku po zimie zarzekała się, że już więcej róż niet

Niestety takiego widoku już nie ma

Helenko, Gerbruder może nie jest rewelacyjną różą, ale podoba mi się jej dwukolorowość. Tak jak w Kronenburgu. U niego też wolę fazę pąka. Faktycznie jednak znam dużo lepsze róże. Jeśli chodzi o białe, to wcale ich dużo nie mam. Śnieznobiały jest tylko Iceberg. Ale miał być krzewiasty, a okazało się, że to jednka pnąca. Lions Rose, jest kremowa.
Za to polecam White Cover.Zdrowa, bezproblemowa różyczka okrywowa. Mam jeszcze Grussan an Aachen. Tę też polecam. Niewielka różyczka, ale o olbrzymich kwiatach.
Kaju, bardzo mi miło,że podoba Ci się mój ogródek.
Pytasz o obrzeża. U mnie one nie spełniają swojej roli, bo cały czas zmieniam zarys rabat. W dodatku na trawniku mam chwasta. Trawę, która chodzi rozłogami i przełazi pod obrzeżem na rabaty. Dlatego wolę co jakiś czas przelecieć ze szpadlem i wyrównać trawnik.
EwoMajowa, niestety mam to samo. Za dużo chce mieć. I to nie tylko z jednego gatunku. Podoba mi się wszystko. Ale powoli się uczę
Jolu, jak przyjedziesz, to zobaczysz, że w rzeczywistości wygląda to zupełnie inaczej. Czuję tremę
Asiu, to poczekam do soboty
Ale zdjęcia może też się znajdą.
Ave, akurat w tym miejscu nie przeszkadza. Rośnie bardziej pod ścianą domu. Mam wiele roślin, które się wysiały w chodniku. Przede wszystkim fiołki. Te są wszedobylskie. Plewię ile się da. No i rośnie tam kilka rozchodników
Ewo, róże w tym roku faktycznie rozrosły się fantastycznie. I na dokładkę ciesze się, bo co chwila wypuszczają nowe pąki. Także niedługo znowu będę miała kolejne kwiaty. Eden w pierwszym roku wcale mi nie kwitł. W zeszłym roku miał kilka kwiatków, ale ten rok to po porostu szaleństwo. Rozrósł się niesamowicie.
Ana, kudłaty pozdrawia Cię bardzo serdecznie
Aniu, róże w tym roku szaleją. Już nie jedna osoba odgniewała się na nie, mimo, że w zeszłym roku po zimie zarzekała się, że już więcej róż niet

Niestety takiego widoku już nie ma

-
daffodil

- Od: 22 lut 2011, o 23:21
Gosiu, co to za róża na czwartym od dołu zdjęciu? Taka niska, pięknie kwitnąca...
Róże Ci pięknie kwitną, dobrze ze mogę sobie chociaż u Was pooglądać... Edenka piękna
Dziękuję Ci bardzo za slowa otuchy
, już mi lepiej, na szczęście róże się zbierają.
Róże Ci pięknie kwitną, dobrze ze mogę sobie chociaż u Was pooglądać... Edenka piękna
Dziękuję Ci bardzo za slowa otuchy
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jeszcze nie dobranoc-jeszcze pożyję trochę, bo robię sobie galaretkę z porzeczek
Na szczęście to szybko i łatwo, więc niedługo będę mogła się położyć. Dziubałam cały dzień. Bardzo przyjemnie się pracowało, bo ziemia jeszcze lekko wilgotna, nie musiałam drzeć korzeni chwastów.
- mariasen

- Od: 10 paź 2006, o 21:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gosiu widać, że twoje róże są zadbane, dlatego takie piękne. 
-
edulkot

- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Jak fajnie się ogląda kwitnące różyczki, zwłaszcza że moje już w większości po pierwszym lub jedynym kwitnieniu
czas jednak szybko mija i znowu trzeba czekać cały rok na nowe kwiaty 
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Pozdrowienia dla wszystkich
Zdjęcie rabatki na ostatnim zdjęciu
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Gosia pięknie skomponowana rabata na ostatnim zdjęciu.
Czy te wysokie krzewy różane w tle, to Wasterlandy?
Miłego weekendu Ci życzę.
Czy te wysokie krzewy różane w tle, to Wasterlandy?
Miłego weekendu Ci życzę.
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Ostatni widoczek w sam raz na niepogodę
Ale najfajniejszej są bzykacze na kwiatach żurawki (jeśli się oczywiście nie mylę).
Wczorajsza burza położyła, a niektóre połamała, ostróżki
Mokro i ponuro. Dobrze, że nie czekałam na sobotę, że cis zrobię, bo byłaby kicha.
Wczorajsza burza położyła, a niektóre połamała, ostróżki