Rano mieliśmy -16-pytam-po co? Zaraz ma przyjść odwilż.
Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12
Zajrzałam na wyspę rano i tak się uchachałam, jakbym już z Wami biegała po łące
Z tupotem, bo masa przyrosła
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Aguniu - bo my jesteśmy polskie desperate housewives!aguniada pisze:klub pań emerytek, matek-Polek i biznesmenek ganiających po okolicznych łąkach z kucykami, po haszyszach i marychach
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Agnieszko dla chcącego... stolnicą jest mi blat szafki albo wyspy, a jak nie masz wałka to butelka od wina; ja tak robiłam nieraz pierogi na wakacjach szczególnie z borówkami!
Miałyśmy wczoraj szampańskie humory wszystkie jeszcze przed zaśnięciem widziałam miny moich sąsiadów
Miałyśmy wczoraj szampańskie humory wszystkie jeszcze przed zaśnięciem widziałam miny moich sąsiadów
- survivor26

- Od: 31 sty 2012, o 14:23
No widzisz Aguś, zdrowia nie zmarnowałyśmy, w konflikt z prawem nie weszłyśmy, a zabawa i tak była...a jak Twoi sąsiedzi? może i do Ciebie wpadniemy z kucykami na zadach, żeby ich rozruszać?
A co do dekoracji zewnętrznych, to ja już dziś chciałam, ale M się wykpił, że niby lepiej się będzie wieszać, jak odwilż przyjdzie
No i u nas we wsi najbogatszy gospodarz ma już udekorowane, znaczy się, że nie jest to wielki obciach 
A co do dekoracji zewnętrznych, to ja już dziś chciałam, ale M się wykpił, że niby lepiej się będzie wieszać, jak odwilż przyjdzie
Pat, Marysiu, Gosia - pozdrawiam z lampką szampana.... jak ja lubię piątkowe wieczory!
Wiecie co? Ten zjazd u którejś z nas musimy zrobić latem... najlepiej objazdówkę ;-))
Jutro chcę zrobić pizzę... jakiś sprawdzony przepis?
Wiecie co? Ten zjazd u którejś z nas musimy zrobić latem... najlepiej objazdówkę ;-))
Jutro chcę zrobić pizzę... jakiś sprawdzony przepis?
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Ja ciasto na pizzę robię w misce Tuperware . Obkładam smażonymi pieczarkami , z cebulką , układając promieniście , w trójkąty naprzemianlegle z papryką krojoną w paseczki , szynką konserwową w kwadraciki i suto posypuję serem ...morskim , albo innym pikantnym .
Nadzienie każdy układa zależnie od upodobań smakowych - nie lubię owoców morza , ani oliwek na pizzy - ale nadziewanych serem , paprykową pastą - czemu nie ?
Mam taki przepis od siostry , z którym nie trzeba się męczyć , bo ciasto robi się szybko , bez czekania na wyrośnięcie . Jeżeli Cię interesuje - mogę jutro Ci podać .
Piątkowo Cię ściskam - i na zdrowie ...

Nadzienie każdy układa zależnie od upodobań smakowych - nie lubię owoców morza , ani oliwek na pizzy - ale nadziewanych serem , paprykową pastą - czemu nie ?
Mam taki przepis od siostry , z którym nie trzeba się męczyć , bo ciasto robi się szybko , bez czekania na wyrośnięcie . Jeżeli Cię interesuje - mogę jutro Ci podać .
Piątkowo Cię ściskam - i na zdrowie ...
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Niestety tuperware wisi u mnie w spiżarko piwniczce, a ja sypię mąkę do miski robię dołek do dołka kruszę drożdże lekko posypuję cukrem jak się rozlasują delikatnie leję letnią wodę i zabyrduję tzw rozczyn. Ja drożdże ruszą (bąbelki) to leję wodę , dodaję sól wyrabiam wolne ciasto dodaję oliwy i zostawiam do wyrośnięcia. Niestety jedynie co mogę podać to na 1/2 kg mąki 5 dkg drożdży, reszta pod rękę.
Agnieszko wiesz coś z tego ?
Agnieszko wiesz coś z tego ?
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Byłam, czytałam. Jak to niewiele człowiekowi potrzeba
Chociaz tamto na mnie nie działa. Zrestą wszyscy mówią, że mi i tak nie trzeba żadnych używek.
I tak się cały czas śmieję
Kiedyś byłam na imprezie pracowniczej. Zabawa przednia. Po zakończeniu pytam kto ze mną jedzie samochodem, a wszyscy To Ty nie piłaś?
Nie widać było 
Chociaz tamto na mnie nie działa. Zrestą wszyscy mówią, że mi i tak nie trzeba żadnych używek.
I tak się cały czas śmieję
Kiedyś byłam na imprezie pracowniczej. Zabawa przednia. Po zakończeniu pytam kto ze mną jedzie samochodem, a wszyscy To Ty nie piłaś?
Witam sobotnio... Pashminy ma nie być, zapłaczemy się chyba 
- Edyta1

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
Ale dlaczegoaguniada pisze:Witam sobotnio... Pashminy ma nie być, zapłaczemy się chyba
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
Z wieści od Gosi wynika, że się wyprzedała... Gosia będzie z Belgami gadać, żeby na jesień przygotowali nam tyle ile potrzebujemy, ale szanse stoją pod znakiem zapytania... Pashmina ma być dostępna wiosną w donicy, za odpowiednio wyższą cenę
Szkoda wielka!
Szkoda wielka!
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Pozostaje mi współczuć, a jednocześnie zdradziecko się cieszyć, że mnie nie zaczarowała 
- Nutka81
- 1000p

- Od: 13 maja 2010, o 13:01
No cóż Aguś...z tą naszą 'Pashminą', to chyba jakaś klątwa... co ja zamówimy, to... 
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka 
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
Ewa, naprawdę Cię nie porusza, ani ciut ciut? ;)
Gosia, mówi się trudno, ale przykro, że nie mamy do niej szczęścia
Gosia-margo, ja też już wiem, że Tobie niewiele do śmiechu potrzeba ;-) To bardzo pożądana cecha w dzisiejszych czasach!
Marysiu, dzięki - ciasto na pizzę siedzi pod ściereczką i dojrzewa
Boję się do niego zajrzeć ;-))
Jagódko, bardzo chętnie wypróbuję Twój przepis na pizzę!
Gosia, mówi się trudno, ale przykro, że nie mamy do niej szczęścia
Gosia-margo, ja też już wiem, że Tobie niewiele do śmiechu potrzeba ;-) To bardzo pożądana cecha w dzisiejszych czasach!
Marysiu, dzięki - ciasto na pizzę siedzi pod ściereczką i dojrzewa
Jagódko, bardzo chętnie wypróbuję Twój przepis na pizzę!
-
MaGorzatka
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Widocznie tak miało być. Tymczasem trzeba się zakochać w kim innym, ale że stara miłość nie rdzewieje, to zobaczycie - doczekamy się!