MAŁGOSIU te prymulki to
Primula acaulis 'Suzette'.
Do prawidłowego rozwoju rośliny te potrzebują dość wysokiej wilgotności powietrza i podłoża. Wodę trzeba im dostarczać regularnie, nie dopuszczając, by gromadziła się na podstawce doniczki. W trakcie podlewania i zraszania uważajmy, by nie zmoczyć kwiatów, gdyż mogą tworzyć się na nich plamy. Pierwiosnki lubią stanowiska dobrze oświetlone, ale nie bezpośrednio nasłonecznione. Bardzo dobrze się czują na parapecie wschodniego okna, z dala od grzejników. Jeśli chcemy długo cieszyć się ich kwiatami, pomieszczenie powinno być chłodne (10-15°C), często wietrzone.To ciekawostki z tej stronki http://www.e-ogrody.pl/Ogrody/1,113393,3272270.htm l
ULKA wiosna pierwiosnki pójdą do ogródka .Mogą rosnąć w ogródku tylko na zimę trzeba je porządnie nakryć .Nie wiem czy w Twoim regionie by przetrwały to zależy od zim
DANUSIU wiosna pójdą do ogródka .Mam nadzieję ,że w domu mi nie zmarnieją gdyż szkoda by mi ich było .
DORCIA różyczek jeszcze nie było to nie sezon .One dopiero potem w maju się pokazują to samo z powojnikami .OBI jest tam dobrze zaopatrzony nie to co u nas .Pierwsze nasze kroki zawsze tam kierujemy z bratem

One tez taki głupi jak ja

tylko ,ze on kupuje rośliny z wyższej półki nie to co ja .Ja tylko zaglądam za różami a on iglakowy bardziej
MONISIU były różniste kolory i nie wiedziałam jakie wybrać

Najlepiej wzięłabym wszystkie kolory
MAJKA no przedsmak wiosny już mam w chałupie a do tego płożący rozmaryn sobie kupiłam .Zobaczymy czy uda mi sie go przezimować w ogródku .No juz wybiegam do przodu myślami
EWCIU no Ania i mnie narobiła smaku aż się oblizałam na jej smakowitości .Ania super ciasta robi
ANUŚ mogłaś sie nie chwalić tym tortem .Zrobiłaś mi tylko rewolucję w żołądku .Zaraz soki zaczęły szybciej krążyć
EWUNIU zobaczymy jak dotrwają do wiosny .Mam je w dość chłodnym pokoju
Następne różyczki już czekają w kolejce na swoją kolej .Dzisiaj
Generał de Gaulle .Mam go od 2008 roku zdrowiutki i pięknie pachnie i cudownie ma kwiaty .Druga to i piękna trójimienna
Mademeilland ,Peace ,Gloria Dei mam ją juz od 2003 roku jako jedne z pierwszych róż ,ktore zamieszkały w moim ogródku razem z Burgundem i Fresją