W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2011 r /cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W moim ogródeczku ... Halina ;-) 2011 r /cz.7

Post »

Halinko pomarańczowy mak od Ciebie zakwitł jest piękny szkoda że tak krótko kwitł bo piękny. ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aktualnie kwitnące piwonie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Niestety wszystkie NN

Miłeczko - takasobie ;:167 cały czas coś tam pieklę i końca nie widać. Ostatnio wycinałam z eMem straty pozimowe, a było tego trochę i te suche badyle straszyły okrutnie.

Bożenko - Bożena Śmigielska ;:167 przy okazji wykonywania prac ogrodowych trochę się poopalałam, ale tak naprawdę, to ja nie lubię się opalać.
Szkoda tego Twojego żółtego chabra, czyżby one były takie delikatne, hmmm.

Aniu - AniaDS ;:167 już sobie wyobrażam, jak cudnie wygląda Twój ogród z kwitnącymi makami.
Nasionka maków od Ciebie wysiałam, teraz czekam, żeby zakwitły.

Zeniu - Zenia ;:167 szkoda Twoich maków, a może jeszcze odbiją.
Zauważyłam, że ślimaki są smakoszami maków, z zakupionych tegorocznych już jednego mi zjadły. Jutro muszę miejsce wokół maków posypać drobnym żwirkiem.

Jolu - lojka 63 ;:167 ja, prawie codziennie "pielę" iii końca nie ma temu pieleniu, hihihi.

Dzidziu - Zabeczka101059 ;:167 w tej chwili to ogród jest prawie cały w kwiatach, szkoda, że ja nie potrafię robić ujęć panoramicznych.
Zakwitła nawet ismena z cebulki którą dostałam od Olusi pod koniec kwietnia i od razu wsadziłam do ziemi iii tak się teraz zastanawiam, czy jest sens pędzić wcześniej cebulki, czy nie lepiej od razu do ogrodu.

Irenko - Irena37 ;:167 maków w tym roku wysiałam baaardzo dużo, ale one jeszcze nie kwitną. Wszystkie ładnie wzeszły iii jak zakwitną, to będzie cudnie.

Moniko - Monia68 ;:167 dziękuję, mam nadzieje, że Pawełek już zdrów jak rybka.

Kasiu - robaczek_Poznan ;:167 tak od maja, to w zasadzie dziennie jestem na działeczce, a ostatnio, to nawet tam śpię. Fotki robię na bieżąco, szczególnie nowym nabytkom.

Ewuniu - Ewiczka52 ;:167 dasz radę, tyle świata zwiedziłaś, to w Hiszpanii też sobie poradzisz, buziaki.

Izuniu - chatte ;:167 ojjj, masz rację, ja, jak kończę z jednej strony, to druga już zarośnięta, nooo i zaczynam od nowa. Teraz już będę miała dobrze, bo mama obiadek ugotuje i w ogrodzie pomoże.

Tereniu - Tajka ;:167 ale mi przykro z powodu wyginięcia Twoich maczków strzępiastych. Zimę przeżyły, a wiosną padły. Ciekawa jestem dlaczego tak się stało ?
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj, zeby mnie tak ktoś chociaż obiadek ugotował :wink: :lol:
Halinko, ostatnie piwonie są absolutnie przepiękne, szczególnie dwie pierwsze!
Mam podobną do tej drugiej i to jest moja ulubiona! A czysto biała jest po prostu doskonała ;:108
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłeczko - takasobie ;:167 o akacji tej naszej zwykłej polskie zawsze marzyłam i jak dwa lata temu dostałam , to byłam bardzo szczęśliwa, a jak w tym roku zakwitła, to już byłam w pełni szczęścia.
Ja, moim makom pozwolę się rozrastać do woli, uwielbiam je, super wyglądają w grupce.

Joluś - JolantaG ;:167 dziękuję, ojjj, odsapnę teraz, nooo i wreszcie na luzie, spokojnie.

Ewciu - Ewiczka52 ;:167 miłego wypoczynku, trzymam kciuki i do zobaczenia po 20-stym.

Aniu - tara ;:167 dziękuję ślicznie, buziaki.

Andrzeju - andrzejek ;:167 dziękuję. W tym roku pierwszy raz wysiewałam maki bylinowe, pięknie wzeszły i mam nadzieję i ślicznie zakwitną, tylko pewnie na kwiaty muszę zaczekać do przyszłego roku.

Dzidziu - Zabeczka101059 ;:167 dziękuję pięknie.

Tereniu - Tajka ;:167 szkoda, że te cudne maki tak krótko kwitną, nooo ale co zrobić, musimy się cieszyć tę krótką chwilą. Dobrze, że choć w różnym czasie kwitną, to troszkę dłużej nacieszymy nimi oczy.

Marysiu - Michalska ;:167 cieszę się, że pomarańczowy przyjął się u Ciebie i mam nadzieję, że zadomowi u Ciebie na dłłługo.

Izuniu - chatte ;:167 nooo, mam teraz bardzo dobrze, prawie wczasy, żyć i nie umierać :D
Izuniu, to są te moje starsze piwonie,kupowane jeszcze, jak nie byłam na forum, wtedy nie zwracałam uwagi na nazwy, dlatego to moje NN.

Kochani ;:167 kupiłam na Ryneczku, od dwóch różnych osób, dwie identyczne roślinki o różnych nazwach: dzielżan żółty i złoć żółta. Nie będzie dla mnie zaskoczeniem, jak ta roślinka jeszcze inaczej będzie się nazywała :;230
Oto ona

Obrazek

a takie ma liście

Obrazek

Czy ktoś może wie, co to za roślinka :?:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Halinko, to jest dzielżan Helenium hoopesii. Piękna bylina! Nie wiem czemu u mnie kwitnie co drugi rok :lol: ale myslę, ze to nie jest reguła :wink:
Złoć żółta to całkiem inna roslina.
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izuniu - chatte ;:167 ale mi radość sprawiłaś wiadomością, że to jest Helenium hoopesii ;:138 marzyłam o nim, szukałam, a tu się okazuje, że kupiłam jako zupełnie inną roślinkę. Ale się cieszę. Buziaki dla Ciebie za taką miłą wiadomość ;:196 ;:196 ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Halinko, maki odmianowe piękne :!: Mi udało się z makiem białym. Kolejne super odmiany, to Twoje nowo kwitnące piwonie - te nie pełne. Bardzo je lubię choć jak na razie trafiam tylko na pełne.
No i dzielżan Hoopsa ;:63 U mnie od dwóch lat same listki. Przynajmniej będę wiedział, jak kwitnie 8-) W pierwszej chwili myślałem, że to kwiat smotrawy ale liście jak najbardziej dzielżanu 8-)
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17

Post »

Ależ piękne maki :shock: :shock: :shock:

Ja kupowałam już 3x piwonie różowe ... w tym roku zakwitły po raz pierwszy - wszystkie są ... białe :(
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44

Post »

Witaj Halinko :wit
maczki cudowne a dzielżan bardzo słoneczny ;:3 ,
pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Halinko :wit :wit Witaj ;:196
Pięknie ;:138 ;:138 Maki , Piwonie - śliczne ;:63
Pozdrawiam i słoneczka ;:3 ;:3 życzę
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

Dawno u Ciebie nie byłam. A jest co podziwiac.Cieszę się, że pomarańczowy robi taką furorę!! Moje były cudne. ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Maczek syberyjski uroczy właśnie poluję na taki żółty kolorek ;:65 piwonie urocze wyobrażam sobie jak pachną ;:215
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku - JacekP ;:167 dziękuję za tyle miłych słów ;:196
Bardzo się cieszę, że udało mi się tak po prostu, na Ryneczku kupić dzielżan Hoopsa. Też myślałam, że to smotrawa, bo mam dzielżany (jeszcze nie kwitły) i liście jakoś nie pasowały mi na dzielżan. Raczej spodziewałam się, że to złotnica.

Bernatko - Miiriam ;:167 też mam takie szczęście jak Ty, hihihi ... kupuję roślinki kwitnące na żółto, pomarańczowo, czy czerwono, a zakwitają na różowo :;230 dlatego już polubiłam różowo kwitnące.

Renatko - Renata1962 ;:167 dziękuję za wizytę i miłe słowa ;:196

Tereniu - TerDob ;:167 ślicznie dziękuję za odwiedziny.
Roślinki od Ciebie ładnie rosną, a smotrawa lada dzień powinna kwitnąć ;:196

Eluniu - Tosia1 ;:167 dziękuję, ja do Ciebie na bieżąco zaglądam i podziwiam Twój ogród, ale tak cichaczem, bo na skrobniecie paru słów już nie mam czasu ani sił, bo jest to zwykle północy ;:196
Mak pomarańczowy od Ciebie, to dla mnie czysta poezja, jest po prostu CUDNY, a dla mnie tym droższy, że to pierwszy mak bylinowy, jaki zagościł w moim ogrodzie. Jeszcze raz dziękuję Ci za tego maczka ;:196

Elu - tija ;:167 maczek kalifornijski w tym roku zrobił mi miłą niespodziankę ... wysiał się sam. Myślałam, że trzeba go co roku wiosna siać, ale w tym roku nawet nie miałam głowy, żeby kupić nasionka, a tu takie miłe zaskoczenie. Już go kocham, niech się rozsiewa, lubię takie roślinki ;:196

No to teraz trochę fotek i lecę podziwiać Wasze ogrody :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Halinko jakie piękne piwonie, u mnie głównie majówki. W zeszłym roku trochę innych posadziłam, niestety prawie wszystkie nie przetrwały zimy ;:145
Ależ masz mnóstwo miejsca, piękny trawnik ;:oj
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Trawka ładnie skoszona .............. :shock: Super!!!!!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”