Moje pokręcone hosty coś nie chcą iść w kępę
Ogródek AGNESS cz. 8
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 8
Skalnice masz wzorcowe! I baaardzo ładne zdjęcia zrobiłaś!
Jakieś trefne mam. Po jednym listku i tyle...
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aguś
za fotki co to znaczy dobry aparat ...ten bez to rewelacja.... ;:138i to oko 
-
Monia68

- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aguś, Undulata prezentuje się wspaniale!! Własnie w maju lubię ją najbardziej 
Miłego dnia
Miłego dnia
-
ulikmi
- 500p

- Od: 1 lut 2011, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
No po prostu pięknie .
Super pokazane maluchy i jakie piękne hosty
Ten maluszek na trzeciej fotce rewelacja
Super pokazane maluchy i jakie piękne hosty
Ten maluszek na trzeciej fotce rewelacja
Pozdrawiam, Ulka
- Mój mały kawałek zieleni
- Mój mały kawałek zieleni
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Izuniu skalnica rosła sobie grzecznie pomiędzy marzanką a cebulicą hiszpańską , ale marzanka stwierdziła, że potrzebuje więcej miejsca i zaczęła się rozpychać . Kompletnie zawładnęła skalnicą. Jak roślinki przekwitną to będę musiała wykopać obie i rozdzielić
Ten drobniutki różowo kwitnący na skalniaczku to przetacznik odroślowy niezły wędrownik , i kilka kwiatuszków z przodu widać z przetacznika armeńskiego Rosea
Bardzo się cieszę, ze pszonak zakwitł, mój przemarzł i teraz odbija powolutku
nie wiem, czy zakwitnie w tym roku....
Celinko to inkarwilla, ślicznota prawda
Aguś cieszę się, ze podoba Ci się hosta, ja też bardzo ją lubię. Ma cudne listeczki takie poskręcane
Na 3 fotce widać 2 przetaczniki, ten w większości to odroślowy, a ten z przodu, którego malutko to armeński Rosea.
Wiolu dziękuję
Azalie faktycznie bardzo mnie zaskoczyły, cieszę się niesamowicie z ich kwitnienia, a bałam sie, ze kwiatuszków nie zobaczę
Japońskie gorzej zimują, bo nie gubią listeczków i bardziej narażone są na niesprzyjające warunki. Wielkokwiatowe są niezniszczalne ...
Małgosiu nie mogę znaleźć fotki z kwitnącą hostą, ale ma ładne kwiatostany, fioletowe dzwoneczki.
Ten drobniutki różowo kwitnący na skalniaczku to przetacznik odroślowy niezły wędrownik , i kilka kwiatuszków z przodu widać z przetacznika armeńskiego Rosea
Bardzo się cieszę, ze pszonak zakwitł, mój przemarzł i teraz odbija powolutku
Celinko to inkarwilla, ślicznota prawda
Aguś cieszę się, ze podoba Ci się hosta, ja też bardzo ją lubię. Ma cudne listeczki takie poskręcane
Na 3 fotce widać 2 przetaczniki, ten w większości to odroślowy, a ten z przodu, którego malutko to armeński Rosea.
Wiolu dziękuję
Małgosiu nie mogę znaleźć fotki z kwitnącą hostą, ale ma ładne kwiatostany, fioletowe dzwoneczki.
- AGNESS

Miłeczko moje hosty mają już wiele lat, dlatego zdążyły rozrosnąć się w ogromne kępy. Twoje też pomalutku nabiorą ciałka
Misiu dziękuję
bardzo miła jesteś
Bez już coraz bardziej rozkwita.....i ten zapach wokoło
Moniś i ja bardzo lubię tę hostę, jest taka cudnie poskręcana i świeżutka z tymi przebarwieniami
Ulu dziękuję. Cieszę się , ze podobają Ci się moje maluszki, ja je uwielbiam. Roślinki skalniaczkowe to moi ulubieńcy od początku tworzenia ogrodu. Przyszły i inne miłości, ale im jestem wierna od lat
Misiu dziękuję
Moniś i ja bardzo lubię tę hostę, jest taka cudnie poskręcana i świeżutka z tymi przebarwieniami
Ulu dziękuję. Cieszę się , ze podobają Ci się moje maluszki, ja je uwielbiam. Roślinki skalniaczkowe to moi ulubieńcy od początku tworzenia ogrodu. Przyszły i inne miłości, ale im jestem wierna od lat
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Kępa undulaty piękności - kiedy moje takie będą.....
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Cudne Twoje zakątki i jaka soczysta zieleń trawnika mój to raczej morze mleczy i stokrotek
Oj masz rację ślicznota to jakich mało
Oj masz rację ślicznota to jakich mało
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
A ja z innej beczki, bo widzę,że mamy takie samo ogrodzenie, czy juz je malowałas?
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Piękne zdjęcia ogrodu, musi być w nim cudownie 
- TAJGA 2008
- 1000p

- Od: 5 sie 2008, o 09:44
-
x-d-a
Agnieszko, tyle kolorów w Twoim majowym ogrodzie i taka soczysta, bujna zieleń :P
Nie zgadzam się z Andrzejem, że marnujesz miejsce na trawnik - taki zielony dywan jest niezbędny w ogrodzie, gdyż uspokaja przestrzeń, tworzy tło dla roślin i jest miejscem wypoczynku. Ogród bez trawnika jest niespokojny i smutny
Nie zgadzam się z Andrzejem, że marnujesz miejsce na trawnik - taki zielony dywan jest niezbędny w ogrodzie, gdyż uspokaja przestrzeń, tworzy tło dla roślin i jest miejscem wypoczynku. Ogród bez trawnika jest niespokojny i smutny
- Jagodka

- Od: 24 sty 2011, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja również podzielam zdanie Dali , że trawnik daje ukojenie , stanowi zielony akcent nie tylko dla bylin , ale również dla krzewów i drzew .
Jest częścią integralną ogrodu , a rabaty nie zlewają się w całość .
Podobają mi się ujęcia Twego ogrodu Aguś , tak przyjemnie z domu zejść prosto do ogrodu
. Zwłaszcza pierwsza , druga i czwarta fotka bajecznie wtopione w trawnik .
Jest częścią integralną ogrodu , a rabaty nie zlewają się w całość .
Podobają mi się ujęcia Twego ogrodu Aguś , tak przyjemnie z domu zejść prosto do ogrodu
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- AGNESS

Andrzejku właśnie wczoraj M przy koszeniu stwierdził, ze niedługo nie będzie do czego wyciągać kosiarki, a ja trawnik będę strzygła nożycami
Ale uspokoiłam go, ze już wszystko co mogło być podkradzione zostało już trawie wydarte
Celinko u mnie również i mlecze i stokrotki są w trawniku....wystarczy 2-3 dni po koszeniu i już wystawiają swoje łebki....ale ja tak bardzo je lubię
Małgosiu nie ono jeszcze nie potrzebuje malowania, mam je 3 lata .
Mariolu, dziękuję
Bardzo mi miło, że podoba Ci się
To bardzo cieszy jak ktoś docenia czyjąś pracę i pomysły
Tajguś dziękuję za miłe słowa
Ja jestem w gorącej wodzie kąpana, zawsze mam problemy z czekaniem....wszystko chciałabym już
A pojawiło się u mnie kilka miejsc, gdzie bardzo przydałyby się hosty
Daluś, Jagódko Andrzej żartował z trawniczkiem , bo u mnie nie jest już go zbyt dużo....ale na pewno więcej nie ubędzie. Podkradanie trawnika definitywnie zostało zakończone zeszłej jesieni, kiedy powstała nowa rabata pod tarasem
Ja również nie wyobrażam sobie ogrodu bez trawnika. U mnie przyjął on formę falistych wstęg opływających rabaty
Trochę kłopotu z koszeniem, bo trzeba lawirować na tych niezliczonych zakolach, ale M na szczęście już się przyzwyczaił i nie narzeka

Celinko u mnie również i mlecze i stokrotki są w trawniku....wystarczy 2-3 dni po koszeniu i już wystawiają swoje łebki....ale ja tak bardzo je lubię
Małgosiu nie ono jeszcze nie potrzebuje malowania, mam je 3 lata .
Mariolu, dziękuję
Tajguś dziękuję za miłe słowa
Daluś, Jagódko Andrzej żartował z trawniczkiem , bo u mnie nie jest już go zbyt dużo....ale na pewno więcej nie ubędzie. Podkradanie trawnika definitywnie zostało zakończone zeszłej jesieni, kiedy powstała nowa rabata pod tarasem
Trochę kłopotu z koszeniem, bo trzeba lawirować na tych niezliczonych zakolach, ale M na szczęście już się przyzwyczaił i nie narzeka