Geniu , te prymulki ,,zwykłe'' mają po kilka lat. Nie rozpieszczam ich , ale o inne odmiany trzeba już zadbać. Na Twojej ziemi najbardziej odpowiedni jest kandelabrowy. Ten powinien mieć gliniaste podłoże. To mój nowy nabytek. Halinko , też je lubię . Dlatego ciągle ich przybywa.
Kurcze same moje chciejstwa sasanki marzenie nie chcą się u mnie zadomowić korony marzenie czekam czy przeżyją i zakwitną serduszka marzenie nie mam jedną pies kiedyś wyautował
Januszku , tego pierwiosnka nie mogę sklasyfikować. Ma drobne kwiaty , wielkości lekarskiego. Czysto białe. Kwiaty omszonego są znacznie większe. Jego liście są podobne w strukturze , ale bardziej ,,spiczaste'' i mniejsze.
twoje oczywiście to omszone , bez wątpliwości. Mam sporo sadzonek z własnego siewu , niezbyt wielkie , nie wiem , czy zakwitną na wiosnę. No i jak przetrwają zimę. Do ,,Kuwejtu '' nie wyjeżdżałem , córka z zięciem byli u nas 10 dni. Może w ten weekend. Elu , u mnie też nie chcą kiełkować. Siałem 3 razy i nic. W tym roku bezłodygowe także nie . Dostałem 4 sadzonki kandelabrowych, tylko jeden kolor. U znajomej sieją się same. U mnie tylko zwykłe białe nasiały się. I co ciekawe , rośnie w pełnym słońcu. Gosiu , serduszką chętnie podzielę się , jest wielka . Gorzej z sasankami , te duże mam po jednym kolorze , małe tylko z kupionego nasienia tylko 3. W przyszłym roku posieję ze swoich , będzie więcej. Geniu , w realu jeszcze ładniejsza, płatki prawie czarne.