
Np, ja mam Fioletową Zebrę Malinową ,Malinową Zebrę z dziubkiem.
Asia
Proponowałbym troche odczekac z tym dolomitem .Wysypac go np miedzy rzędy pomidorów po ich wysadzeniu. Szkoda obornika tym bardziej jeżeli jest to " nowizna "Pelasia pisze: Ale ja chcę dolomit rozsypać już na wierzch gleby, po przekopaniu trwanika
forumowicz pisze:rafik_ptp pisze:Jak wyobrażasz sobie wapnowanie kredą wczasie wegetacjii tu :Gdy istnieje podejrzenie zakwaszenia podłoża wskazane jest jego kredowanie (1/2 łyżeczki na 1 litr ziemi - kilka razy).Janusz Chajęcki- wlaściciel Koszelowskich Zakładów KredowychJanusz Chajęcki: - Tak, i to bardzo znacznie, z pożytkiem dla rolnika. Kredę z uwagi na jej właściwości możemy stosować praktycznie cały rok , także pogłównie, bez mieszania z glebą
Przykro mi ale to jest prawda
Moja mama co roku w ten sposób pozyskuje sadzonki koralika. Same wschodzą w miejscu, gdzie w poprzednim sezonie rosły krzaki. Kiedy roślinka już podrośnie, zostaje po prostu przesadzona na miejsce docelowe. I już. Zbiory zawsze piękne. Ale sama jestem ciekawa, czy inne odmiany również byłyby tak samo zadowolone?Zeszłego roku posiałam pomidory wprost do gruntu.
gossha87 pisze:Ok tak też zrobię
Do kiedy trzymać je w domu?
Mam zamiar kupić takie coś, tylko bez półek:
http://www.diy.com/diy/jsp/bq/nav.jsp?a ... arch=false
a może coś innego mi doradzice?
Tak Tadeusz... popieram Cię. Dodam jeszcze jedną zaletę takiej uprawy. Przez wiele lat miałam alergię w postaci paskudnej wysypki. Sporo czasu minęło nim się zorientowałam, że to kupne pomidory są tego przyczyną. Zaczęłam uprawiać swoje i tylko takie jadam. Nie ważne, że są mniej obfite plony, zawsze można posadzić więcej krzaczków żeby owoców było więcej. I niestety jeśli zdarzy mi się zjeść kupne pomidorki lub np.brokuł czy kalafior, skutki zawsze są jednakowe - wysypka. I czym nas to żywią więksi producenciI do takiej uprawy zachęcam naszych Forumowiczów, bo taka uprawa mimo że nie jest ekonomiczna , to daje prawdziwy smak pomidora, bo wydaje mi się że to jest najważniejsze w dzisiejszej dobie wytwarzania produktów spożywczych.