Dziki ogródek na skarpie - cz.2
- Steasi
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dziki ogródek na skarpie - cz.2
Ja niestety migdałka też nie widzę. U mnie się już sypie. Biedak.Omieg masz bajeczny u mnie tylko kilka kwiatków, ale za to bardzo długo kwitną już 
- Jagusia
- 1000p

- Od: 24 lis 2007, o 18:02
- Kontakt:
Faktycznie - działa sposób Janeczki. Ja też nie widziałam migdałków a jak wzięłam odpowiedz to na dole mi się wyświetliły
Piękny migdałek Misiu
Piękny migdałek Misiu
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Misiu Witaj
Mój migdałek też szykuje się do kwitnienia.
Wiesz przyznam Ci się bez bicia że nie radzę sobie ze swoimi roślinkami... doba za krótka, rabaty puchną albo się rozszerzają jak guma, a sił coraz mniej.
Na poniedziałek ks przeniósł odpust z 4 maja ku czci św Floriana - patrona strażaków... pod Jego wezwaniem mamy kaplicę i u mnie w domu będzie obiad.

Mój migdałek też szykuje się do kwitnienia.
Wiesz przyznam Ci się bez bicia że nie radzę sobie ze swoimi roślinkami... doba za krótka, rabaty puchną albo się rozszerzają jak guma, a sił coraz mniej.
Na poniedziałek ks przeniósł odpust z 4 maja ku czci św Floriana - patrona strażaków... pod Jego wezwaniem mamy kaplicę i u mnie w domu będzie obiad.
- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43
...Witaj Janeczko Migdałki mam dwa...bardzo lubię musiałam je mieć bo przypominają mi miejscowość w której poprzednio mieszkałam a tam cała ulica była wysadzona drzewami migdałowymi widok był cudowny...
a moje prymulki to byle jakie muszę dokupić ...
...gdyby tak chciały rozsiać się zamiast moich chwastów...
Małgosiu to nie tylko Tobie w tym dniu nie otwierały się zdjęcia dlatego też wycofałam się z forum wcześniej bo mnie to wkurzało...
Iga już teraz wiem
a chyba za bardzo przyciełam zobaczymy jak bedzie kwitła jedną tawułkę mam w słoneczku teraz jest śliczna o zółtych listkach druga jest w połcieni to ma takie jaśniutko zielone listki...
Paula ale za to jakie masz tulipanki...
Jogusiu dziękuję ...ale zazdraszczam Tobie tych wypięlęgnowanych
rabatek...hi hi moje dzikie tak jak cały mój ogródek...
Zytuś to czeka Ciebie praca domowa nie zazdroszczę ale Ty dzielna kobitka to dasz radę w ogródku i w domciu...
a że sie wszystkiego nie zrobi a co tam ogród to przyjemność ma być a nie mordęga no nie 
Małgosiu to nie tylko Tobie w tym dniu nie otwierały się zdjęcia dlatego też wycofałam się z forum wcześniej bo mnie to wkurzało...
Iga już teraz wiem
Paula ale za to jakie masz tulipanki...
Jogusiu dziękuję ...ale zazdraszczam Tobie tych wypięlęgnowanych
rabatek...hi hi moje dzikie tak jak cały mój ogródek...
Zytuś to czeka Ciebie praca domowa nie zazdroszczę ale Ty dzielna kobitka to dasz radę w ogródku i w domciu...
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Misiu,cudo ten migdałek,nie mogę się napatrzeć
,a tę migdałową alejkę chyba kojarzę 
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Ja bardzo lubię te byle jakie prymulki bo nie trzeba koło nich chodzić jak koło jajka a one ładnie i długo kwitną i jeszcze same się rozsiewają ..a koło tych odmianowych to chucham i dmucham i kępki się zmniejszają a nie powiększają , jeden niebieski ładnie rozrasta się już trzeci rok ..
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Misiu
Teraz nie zdzieram butów, tylko kolana...więc te jedyne starczą mi chyba do końca moich dni ...hi,hi,hi.
Warzywa sadziłam raczkując a stopy mam jak baniaki.
Mój migdałek też już zakwitł.
Warzywa sadziłam raczkując a stopy mam jak baniaki.
Mój migdałek też już zakwitł.
- Steasi

Kochana właśnie z tulipanami w tym roku jest przykra historia, bo ponad 50 szt cebulkami jakaś choroba zaatakowała. Serce mi pęka jak na to patrze
Ale troszkę ich było w tym sezonie jednak, teraz to w sumie kilka czerwonych kapturków i małych księżniczek się ostało
- lora

...to dla odwiedzających tulipanki ktore były w koszyczkach to są ... reszta poszła na pożarcie ....

...Kasiu to była ulica równoległa do głównej mam nadzieję że nadal jest z drzewkami migdałowymi...mam zamiar tam udać się...
Janeczko czasami te proste kwiatki sa wspaniałe żeby pokazać piękno natury...
Zytko Ty nie szalej to ma być przyjemność...
..Paula oj czasami tak bywa
ale masz jeszcze śliczne widziałam...
...czekam z utęsknieniem na maki ...w zeszłym roku chorowały chyba to był grzb dziś patrzyłam nie śmiało pojedyńcze pokazują się a była cała kępa...

...Kasiu to była ulica równoległa do głównej mam nadzieję że nadal jest z drzewkami migdałowymi...mam zamiar tam udać się...
Janeczko czasami te proste kwiatki sa wspaniałe żeby pokazać piękno natury...
Zytko Ty nie szalej to ma być przyjemność...
..Paula oj czasami tak bywa
...czekam z utęsknieniem na maki ...w zeszłym roku chorowały chyba to był grzb dziś patrzyłam nie śmiało pojedyńcze pokazują się a była cała kępa...
- kasik 69

- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Śliczne tulipanki
A na głównej chyba rosły jakieś owocowe?
A na głównej chyba rosły jakieś owocowe?
- Steasi

Dziękuje,miło mi to czytać
Też planowałam miec maki ale mam nie taki ogród. Może w Szwajcarii 
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Misiu jak widzę, to jednak prawda, że w przyrodzie musi być zachowana równowaga. U Ciebie paskudztwa zjadły cebule tulipanów, ale za to migdałek obsypany jest różowymi kwiatuszkami
U mnie kwitną tulipany, ale za to na migdałowcu...same liście 
- lora

Kasiu masz racje na głownej były jabłonki ale bardzo dużo wycieli bo były stare i zagrażały ..już jak ja 6lat temu wyjedżałam to tak było...a mam jeszcze jednego tulipanka ciemno bordowego już się rozwija...było ich 6 reszta przepadła...
Paula rany tam się wybierasz
Iwonko i dwa migdałki obsypane są muszę je chwalić oby pamietały że zrobiły mi wielką radość
... cieszę się bardzo bo mam jedną krzewuszkę martwiłam się czy przyjmie się a dziś patrzę ma listki...
Paula rany tam się wybierasz
Iwonko i dwa migdałki obsypane są muszę je chwalić oby pamietały że zrobiły mi wielką radość
... cieszę się bardzo bo mam jedną krzewuszkę martwiłam się czy przyjmie się a dziś patrzę ma listki...
- Steasi

Hm całkiem możliwe. Zaraz Ci napiszę na pw bo to takie.. prywatne 
- christinkrysia

- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Loro też lubię pierwiosnki ale moim ulubionym jest Pierwiosnek Siebolda.lora pisze:...Witaj Janeczko Migdałki mam dwa...bardzo lubię musiałam je mieć bo przypominają mi miejscowość w której poprzednio mieszkałam a tam cała ulica była wysadzona drzewami migdałowymi widok był cudowny...a moje prymulki to byle jakie muszę dokupić ...
On kwitnie trochę później i nawet ładnie się rozrasta. Po kwitnieniu zasycha i śpi do następnej wiosny - dla mnie wygodny.
Jeśli Ci sie podoba to przypomnij się jesienią lub nawet wcześniej to podeślę kilka.
Zdjęcie poniższe jest z ub roku bo teraz jeszcze nie kwitną.