ale urokliwa ... taka majestatyczna bijąca blaskiemMalinaG pisze:Wczoraj nie miałam czasu ale dzisiaj wkleję kilka fotek,bo są nowe kwiaty
Na początek sesja DD
tak wyglądała wczoraj......
a tak dzisiaj....
![]()
Działeczka Ali
-
muszu852
- 1000p

- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działeczka Ali
A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
- malgocha1960
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nie pamietam jaką odmianę kupowałam,ale jako żółty pełny, może jeszcze zakwitnie, bo obok rośnie ten zwykły kupiony tego samego dnia i tak samo posadzony,a wczoraj dostał pierwszego kwiatka.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alinko, najpierw przyjmij życzonka
Green Mystique CUDO. Jak wiesz, również go mam, a więc cieszę się, że wygląda identycznie tak jak ten w katalogu. Pewnie biegasz kilkakrotnie, aby się nim nacieszyć, bo wiadomo, że ten kwiat trwa btylko jeden dzień.
A teraz Alinko ważna wiadomość. Wczoraj w moim centrum ogrodniczym w Kobyłce była dostawa liliowców odmianowych. Wyobraź sobie, że wszystkie są po 14,50 zł. Gdy to zobaczyłam, po prostu oszalałam. Ogromniaste, rozrośnięte kępy z kilkoma pędami kwiatowymi. Kupiłam 8 odmian, ale całą noc myślę o tym, żeby dokupić więcej.
Kupiłam m.in. El Desperado, Pandora's Box Big Blue i inne.
A może byście się z M wybrali do mnie, dopóki są te liliowce. Kupiłam również trochę odmianowych żurawek.
Kierowniczka sklepu powiedziała, że nigdy nie mieli tak atrakcyjnej dostawy.
Dzisiaj wkleję u siebie ich zdjęcie.
Green Mystique CUDO. Jak wiesz, również go mam, a więc cieszę się, że wygląda identycznie tak jak ten w katalogu. Pewnie biegasz kilkakrotnie, aby się nim nacieszyć, bo wiadomo, że ten kwiat trwa btylko jeden dzień.
A teraz Alinko ważna wiadomość. Wczoraj w moim centrum ogrodniczym w Kobyłce była dostawa liliowców odmianowych. Wyobraź sobie, że wszystkie są po 14,50 zł. Gdy to zobaczyłam, po prostu oszalałam. Ogromniaste, rozrośnięte kępy z kilkoma pędami kwiatowymi. Kupiłam 8 odmian, ale całą noc myślę o tym, żeby dokupić więcej.
Kupiłam m.in. El Desperado, Pandora's Box Big Blue i inne.
A może byście się z M wybrali do mnie, dopóki są te liliowce. Kupiłam również trochę odmianowych żurawek.
Kierowniczka sklepu powiedziała, że nigdy nie mieli tak atrakcyjnej dostawy.
Dzisiaj wkleję u siebie ich zdjęcie.
- AAleksandra

- Od: 5 wrz 2009, o 10:19
Alu (Alinko), żeżeli obchodziłaś imieninki na Alinki, to przyjmij proszę najlepsze życzenia . Oby wszystkie rośliki odwzajemniały Twoją miłość jaką je obdarzasz. Niech rosną i kwitną bezproblemowo
Twoja różyczka DD jest właśnie taka, jaka miała być moja
A czy ta lekko fioletowa to czasem nie Maizner ?
Twoja różyczka DD jest właśnie taka, jaka miała być moja
Pozdrawiam serdecznie,
moje wątki
moje wątki
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- MalinaG
- 1000p

- Od: 30 sie 2008, o 09:51
muszu852 To właśnie mój tegoroczny nabytek,bardzo się z niej cieszę,bo bardzo ładnie się rozrasta,ma dużo pąków i będzie długo zdobić mój ogródek...ale nie wiem czy pachnie
jutro sprawdzę
Małgosiu Podwójny kwiat liliowca,to pewnie będzie śliczny...warto poczekać
przecież nie mogą wszystkie naraz kwitnąć
Wandziu Dziękuję
a pewnie,że biegam i oglądam i fotografuję i wszystkim pokazuję,kto się tylko nawinie
Ofertą w twoim centrum ogrodniczym jestem zszokowana...pozytywnie oczywiście.....nie dziwię ci się,że zaszalałaś z zakupami.Ja na razie odpuszczam sobie zakupy,zobaczę co mi wyrośnie z tych już wsadzonych a jak się rozrosną to nie będzie miejsca na inne chciejstwa
Dzięki za zaproszenie ....może za jakiś czas też coś ciekawego będą mieli
Olu Bardzo dziękuję za życzenia
Muszę sprawdzić czy to Maizner.....może
Twoja DD trochę inaczej wygląda?
Jadziu! Dziękuję za pączusia i za życzenia
Pąki są identyczne,ciekawe jak się rozwinie.To Prince,ten drugi pączek...widziałam go wczoraj u ciebie i też pomyślałam,że przypomina DD.jestem ciekawa jak wygląda po rozwinięciu
Małgosiu Podwójny kwiat liliowca,to pewnie będzie śliczny...warto poczekać
Wandziu Dziękuję
Ofertą w twoim centrum ogrodniczym jestem zszokowana...pozytywnie oczywiście.....nie dziwię ci się,że zaszalałaś z zakupami.Ja na razie odpuszczam sobie zakupy,zobaczę co mi wyrośnie z tych już wsadzonych a jak się rozrosną to nie będzie miejsca na inne chciejstwa
Dzięki za zaproszenie ....może za jakiś czas też coś ciekawego będą mieli
Olu Bardzo dziękuję za życzenia
Muszę sprawdzić czy to Maizner.....może
Jadziu! Dziękuję za pączusia i za życzenia
Pąki są identyczne,ciekawe jak się rozwinie.To Prince,ten drugi pączek...widziałam go wczoraj u ciebie i też pomyślałam,że przypomina DD.jestem ciekawa jak wygląda po rozwinięciu
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- MalinaG
- 1000p

Róże po porannym deszczyku.....

DD

Pierwszy kwiatek Westerlanda

lilię też pokropiło

i powojnik ...muszę go zidentyfikować

DD

Pierwszy kwiatek Westerlanda

lilię też pokropiło

i powojnik ...muszę go zidentyfikować

Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- Jojola
- 500p

- Od: 21 lip 2010, o 18:55
Alu ja także dołaczam sie do życzeń, wszystkiego naj, naj...

Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- Jojola
- 500p

- Od: 21 lip 2010, o 18:55
Malinko ratuj
moje datury nie maja ani jednego paczka kwiatowego....
czy onr nir powinny już zaczynać kwitnienia? wsadziłam w większe doniczki zaraz po zakupie. podlewam raz w tygodniu nawozem do datur i nic... jedna zaczęla gubić liście. zrobiły sie one żółte i opadaja a na ich miejscu pojawiają sie gałązki z listaki. ale pąków kwiatowych wcale nie ma . co robić?
czy onr nir powinny już zaczynać kwitnienia? wsadziłam w większe doniczki zaraz po zakupie. podlewam raz w tygodniu nawozem do datur i nic... jedna zaczęla gubić liście. zrobiły sie one żółte i opadaja a na ich miejscu pojawiają sie gałązki z listaki. ale pąków kwiatowych wcale nie ma . co robić?
Pozdrawiam serdecznie, Jola
W rodzinnym ogrodzie
W rodzinnym ogrodzie
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- MalinaG
- 1000p

Jolu Bardzo dziękuję
i wzajemnie.....oby pięknie ci rosły wszystkie kwiatuszki.
Datury mają jeszcze czas na kwitnienie.....moje też jeszcze nie zawiązują pączków a to przecież "staruchy" nie tak jak twoje młodzieniaszki.Żółknięciem liści też się nie przejmuj zbytnio,one tak mają jak rosną na słońcu i jak mają za mało wody.Podlewaj je codziennie,nawozu sporo bo to żarłoczne bestie a na pewno doczekasz się kwiatów.Wklej może ich fotki to będę miała lepsze rozeznanie czy z nimi wszystko ok.
Tosiu! Widziałam twojego Westerlanda ...są identyczne...pięknotki
Tosiu,my się wybieraliśmy dzisiaj na ten piknik lotniczy do Płocka,ale zapowiedzieli się spóźnieni imieninowi goście i przełożyliśmy ten wypad na jutro.W sumie dobrze się stało,bo bym raczej nie chciała tego na żywo oglądać
a jutrzejsza impreza z wiadomej przyczyny odwołana
Jakoś tak dużo ostatnio wypadków....
Datury mają jeszcze czas na kwitnienie.....moje też jeszcze nie zawiązują pączków a to przecież "staruchy" nie tak jak twoje młodzieniaszki.Żółknięciem liści też się nie przejmuj zbytnio,one tak mają jak rosną na słońcu i jak mają za mało wody.Podlewaj je codziennie,nawozu sporo bo to żarłoczne bestie a na pewno doczekasz się kwiatów.Wklej może ich fotki to będę miała lepsze rozeznanie czy z nimi wszystko ok.
Tosiu! Widziałam twojego Westerlanda ...są identyczne...pięknotki
Tosiu,my się wybieraliśmy dzisiaj na ten piknik lotniczy do Płocka,ale zapowiedzieli się spóźnieni imieninowi goście i przełożyliśmy ten wypad na jutro.W sumie dobrze się stało,bo bym raczej nie chciała tego na żywo oglądać
Jakoś tak dużo ostatnio wypadków....
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Alu pięknie wyglądają kwiaty pokropione deszczem, piękne róże, a powojnik 
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Śliczne róże o poranku.
Alinko na drugim zdjęciu czerwona, wiesz kto ona?
Chyba mam taką samą.
Alinko na drugim zdjęciu czerwona, wiesz kto ona?
Chyba mam taką samą.
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- MalinaG
- 1000p

Asiu faktycznie,fajnie wyglądają kwiaty pokropione deszczykiem,ale tego deszczu to by się u mnie więcej przydało......w innych rejonach wręcz leje a u nas jak na lekarstwo
susza niesamowita.
Marylko
Róże są bardzo fotogeniczne,prawda? Nie znam nazwy tej czerwonej różyczki...ona ma takie aksamitne płatki, jest w zasadzie dosyć ciemna,aparat nie oddał jej właściwego koloru.Jak masz fotkę u siebie to porównam ale i tak będzie nn
a powojnik możliwe,że Kardynał W
muszę gdzieś poszukać odmian i porównać,ale ciągle za mało czasu 
Marylko
Róże są bardzo fotogeniczne,prawda? Nie znam nazwy tej czerwonej różyczki...ona ma takie aksamitne płatki, jest w zasadzie dosyć ciemna,aparat nie oddał jej właściwego koloru.Jak masz fotkę u siebie to porównam ale i tak będzie nn
a powojnik możliwe,że Kardynał W
Pozdrawiam Ala
Zapraszam do siebie
Zapraszam do siebie