Pozytywnie zakręcona
- myrtille1986
- 1000p

- Od: 23 mar 2010, o 08:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pozytywnie zakręcona
Dziewczynki! Musimy czekać grzecznie i tyle
Dobrze je karmić i dbać o nie.Na pewno nam sie odwdzięczą.Ja już ostatnio czuje nie dosyt kwiatów.Ale daje sobie rade i na pociechę kupuje sobie co jakiś czas kwitnącego. 
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
- arlet3
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Gosiu gratuluję nowej rozetki na sabotku. 
arlet3 dziękuję
myrtille1986 no tak kupuję sobie co jakiś czas coś kwitnącego - a miejsce jeszcze masz...?
myrtille1986 no tak kupuję sobie co jakiś czas coś kwitnącego - a miejsce jeszcze masz...?
- myrtille1986
- 1000p

- Od: 23 mar 2010, o 08:49
Jeszcze jakieś miejsce sie znajdzie
choć tak naprawdę nie mam go dużo.
Pozdrawiam Jagoda :-)
--> Spis moich wątków
--> Spis moich wątków
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Ciekawe rzeczy można wyczytać o sabotkach...bardzo pożyteczne informacje...Też się uczę uprawy sabotków
Gratuluję nowej rozetki
Gratuluję nowej rozetki
no tak ciekawe rzeczy.... a ja niestety mój sabotek, który miałam w reanimacji (z nakrapianymi liśćmi) niestety wypuścił rozetkę.... która niestety zaczęła jakby gnić od spodu... odcięłam tą część i włóżyłam znowu do spagnum.... dzisiaj patrzę, że zgnilizna się powiększa a jak wzięłam do ręki to zobaczyłam od spodu w środku - tam gdzie powiiny tworzyć się korzenie trzy małe glisty .. został tylko jeden listek ale to przecież za mało żeby go uratować... Jest mi przykro, bo to był prezent od męża (z listopada) 
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Gosiu, no szkoda wielka
, ale nic już nie możesz poradzić 
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Gosiu niefajnie się czyta takie historie
Ja mam Lunę z listkami w ciapki ,jak kiedyś się rozmnoży to też będziesz miała rozetkę ode mnie .Choć kurcze coś jej wolno idzie . A jak reszta ?
Ja mam Lunę z listkami w ciapki ,jak kiedyś się rozmnoży to też będziesz miała rozetkę ode mnie .Choć kurcze coś jej wolno idzie . A jak reszta ?
no właśnie te amerykańskie spoko wszystko dobrze (odpukać...) wypuszczają rozetki i korzonki a ten taki jak Twoja luna od początku szło mu ciężko - rozetka się pojaiwła ale rosła powoli a potem stanęła w miejscu... nie wiem czym to bylo spowodowane... czy luna jest ciepłolubna? Z amerykańskich żółty idzie też powoli... oddzieliłam ostatnio rozetkę od żółtego i zobaczymy jak z nią będzie...
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Luna jest ciepłolubna ,wszystkie marmurkowe podobno są .A Ty swojego jak traktowałaś, jako jakiego ?
Gracjan zimnolub stoi na balkonie i ma się rewelacyjnie
Gracjan zimnolub stoi na balkonie i ma się rewelacyjnie
Ja mojego dostałam w listopadzie i trafił na sezon grzewczy... może suche powietrze... a potem jak już zrobiło się cieplej stał przy otwartym oknie... może mu nie służyło... ale jak dzisiaj zobaczyłam te paskudy buszujące... to
mi się krajało 
- syljed
- 200p

- Od: 17 lis 2010, o 18:12
Gosiu współczuje,ja też straciłam sabotka,którego kupiłam w listopadzie,wszystko było dobrze pięknie urosła mu nowa rozeta i coś się stało i już go nie ma 
no właśnie to tak jak u mnie.... ale inne mieszańce amerykańskie ok. Więc nie wiem czy ten bardziej delikatny
- arlet3

- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Gosiu
tak mi przykro. Na pewno jeszcze kiedyś zdobędziesz takiego albo bardzo podobnego.