cz.1, cz. 2
 cz.1, cz. 2

cz.1, cz. 2
 cz.1, cz. 2

Taka prawie granatowa.
 Taka prawie granatowa.

moje cebule lilii ze ŚC średniej wielkości i tylko jedna z maleńkim pędem. O resztę się martwię, czy w ogóle coś wyrośnie.
 moje cebule lilii ze ŚC średniej wielkości i tylko jedna z maleńkim pędem. O resztę się martwię, czy w ogóle coś wyrośnie.
DzidziuZabeczka101059 pisze:Maju
ja też dzisiaj otrzymałam cebulki z świata cebul
i jestem w szoku moje jeszcze gorzej wyrośnięte, Anastazja to nawet
z małym pączkiem (około 30 cm pęd ) i co z niej będzie
właśnie napisłam do nich - to jest kpina
zobacze co odpiszą, ale się rozpisałam ale jestem zła
za złe traktowanie roślin i ludzi
a Ty reklamowałaś
 nie pisałam jeszcze do nich ale byłam zła
 nie pisałam jeszcze do nich ale byłam zła    zobaczę jak wzejdą dalie bo sporo ich mam ale nie jestem zachwycona kłączami
 zobaczę jak wzejdą dalie bo sporo ich mam ale nie jestem zachwycona kłączami   

cz.1, cz. 2
 cz.1, cz. 2
 Są w miarę duże i niektóre nawet juz z kiełkami
  Są w miarę duże i niektóre nawet juz z kiełkami  Większość już posadzona do ziemi i tak naprawdę okaże się, ile są warte jak zakwitną....
  Większość już posadzona do ziemi i tak naprawdę okaże się, ile są warte jak zakwitną....
 nareszcie
 nareszcie   chociaż u nas dzisiaj padał deszcz ze śniegiem
 chociaż u nas dzisiaj padał deszcz ze śniegiem   
 RozetkoRozeta pisze:Ciekawie wybarwiona odmiana krokusa...Taka prawie granatowa.
 witaj w moim skromnym wątku
 witaj w moim skromnym wątku   aparat trochę przekłamał barwę krokusa są jaśniejsze
 aparat trochę przekłamał barwę krokusa są jaśniejsze  
 cz.1, cz. 2
 cz.1, cz. 2

edulkot pisze:Krokusik śliczniutki.
Widać że ze Świata Cebul coraz większe przesyłają roślinki, moje od 2 tygodni siedzą w doniczkach i też tak wyglądają.
 ja nie byłam zadowolona że już takie duże wyrośnięte ,bo nie mogłam ich wsadzić do ogrodu bo by zmarzły
 ja nie byłam zadowolona że już takie duże wyrośnięte ,bo nie mogłam ich wsadzić do ogrodu bo by zmarzły  
 cz.1, cz. 2
 cz.1, cz. 2

Basiubasjak pisze:Ale mnie zdziwiłaśmoje cebule lilii ze ŚC średniej wielkości i tylko jedna z maleńkim pędem. O resztę się martwię, czy w ogóle coś wyrośnie.
 moje cebule są dość duże ale też wyrośnięte co mi się nie podobało
  moje cebule są dość duże ale też wyrośnięte co mi się nie podobało   nie martw się na pewno cebule wypuszczą
 nie martw się na pewno cebule wypuszczą  
 cz.1, cz. 2
 cz.1, cz. 2

Daludala pisze:Majeczko, ja w Świecie Cebul zamawiałam cebule lilii i nawet jestem zadowolona z tych, które otrzymałamSą w miarę duże i niektóre nawet już z kiełkami
Większość już posadzona do ziemi i tak naprawdę okaże się, ile są warte jak zakwitną....
 masz rację zobaczymy jak zakwitną
 masz rację zobaczymy jak zakwitną  
 cz.1, cz. 2
 cz.1, cz. 2

GosiuMargo2 pisze:Maju, wyobraź sobie, że po raz pierwszy udalo mi się coś wyhodować z nasionek.
Jutro sieję pomidorki.
Jestem bardzo ciekawa jak sobie poradzę tym razem
 a co wyhodowałaś z nasionek
 a co wyhodowałaś z nasionek   ja już pomidorki wysiałam
 ja już pomidorki wysiałam  
 cz.1, cz. 2
 cz.1, cz. 2