Ogród Zenka rok 2010 cz.3
- 
				lawenda
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 22 mar 2007, o 19:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Zenka rok 2010 cz.3
Ale masz przycięte iglaki!!!!!!!!!!!!!! pięknie, równiutko. U mnie też było sucho, na szczęście dzisiaj już pada, no i jest czas pozaglądać do sąsiadów. Bardzo mi się spodobało połączenie tawułek, nie wiem czy się powstrzymam przed skopiowaniem pomysłu

- Priam
- Przyjaciel Forum 
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Witaj Zenku!
Oglądałem dzisiaj Twoją "wizytówkę" i zwróciłem uwage na pomarańczową azalie.
Czy znasz jej odmianę?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e8f ... c2f75.html
Przyszłej wiosny chcę kupić druga pomarańczową azalie dla mojej azalii Gibraltar.

Oglądałem dzisiaj Twoją "wizytówkę" i zwróciłem uwage na pomarańczową azalie.
Czy znasz jej odmianę?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e8f ... c2f75.html
Przyszłej wiosny chcę kupić druga pomarańczową azalie dla mojej azalii Gibraltar.
- ZENOBIUSZ
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Witaj Aniu  po raz pierwszy w moim ogrodzie, jest mi niezmiernie miło że roslinnośc rosnąca w nim podoba się Tobie. Ogród nasz to efekt pracy mój i moje M przez okres około 15 lat, czego dowodem mogą być dość okazały drzewostan. Zapraszam do kiolejnych odwiedzin.
Witaj sąsiadko/ lawenda/ dziękuje za odwiedziny i miłe słowa, z mojego ogrodu możesz kopiować wszystko co może jeszcze bardziej upiększyć Twój ogród. Dzisiejszy dzień jest pierwszym od dłuższego czsu kiedy można normalnie żyć i oddychać , wreszcie troszkę popadało.
Witaj Przemku, azalia pomarańczowa to właśnie Gibraltar w okresie wczesnego kwitnienia, i stąd to inne wybarwienie.

Witaj sąsiadko/ lawenda/ dziękuje za odwiedziny i miłe słowa, z mojego ogrodu możesz kopiować wszystko co może jeszcze bardziej upiększyć Twój ogród. Dzisiejszy dzień jest pierwszym od dłuższego czsu kiedy można normalnie żyć i oddychać , wreszcie troszkę popadało.
Witaj Przemku, azalia pomarańczowa to właśnie Gibraltar w okresie wczesnego kwitnienia, i stąd to inne wybarwienie.
 Pozdrawiam Zenek

- ZENOBIUSZ
Dzisiaj wreszcie popadało i roślinność się odrazu ożywiła, dzień pochmurny z lekkim wiaterkiem tak że można swobodnie oddychać.
Kilka kwitnących roślin których nie zmogły upały.

pierwsze kwiaty na liatriach

i jeszcze liliowce

Kilka kwitnących roślin których nie zmogły upały.

pierwsze kwiaty na liatriach

i jeszcze liliowce

Pozdrawiam Zenek

- 
				maryla73ab
- 1000p 
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
Witaj Zenku...u mnie nadal sucho...Ty masz białą liatre,ja niby kupowałam a okazała się fioletową...
Biała lilia z czerwonymi kropkami fantastyczna...tygrysiej też nic nie brakuje...

Biała lilia z czerwonymi kropkami fantastyczna...tygrysiej też nic nie brakuje...
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zenku cieszę się, że w końcu do Twojego ogrodu dotarło trochę deszczu, gdyż u mnie na wsi padało we wtorek, środę i wczoraj, ogród od razu wypiękniał, podlewanie nie jest takie skuteczne jak deszcz.
Lilia biała orientalna w kropki śliczna, muszę na nią zapolować jesienią.
Widzę, że kwitną białe jeżówki, u mnie także białe kwitną, a te różowe pospolite wszystkie wymarzły.
Pozdrawiam.

Lilia biała orientalna w kropki śliczna, muszę na nią zapolować jesienią.
Widzę, że kwitną białe jeżówki, u mnie także białe kwitną, a te różowe pospolite wszystkie wymarzły.
Pozdrawiam.

- 
				muszu852
- 1000p 
- Od: 20 kwie 2010, o 11:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Zenku...
Widzę, że ogród kwitnie pełną parą, a juki masz ślicznawe miło popatrzeć bo moja jakoś kiepska w tym roku ale cóż bywa
pozdrawiam ...
ps. muszę przejrzeć zaległości u Ciebie

Widzę, że ogród kwitnie pełną parą, a juki masz ślicznawe miło popatrzeć bo moja jakoś kiepska w tym roku ale cóż bywa

pozdrawiam ...
ps. muszę przejrzeć zaległości u Ciebie

A oto mój azyl (link poniżej)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=33670
- ZENOBIUSZ
Marylo  dlaczego pytałem o kolor niebieski liatri, gdyż moja M kupując wiosna cebule wybrało trzy kolory, biały rózowy i niebieski . W chwili obecnek kwitnie biała, różowa i kolejna też wygląda że będzie rózowa. I nie wiem czy to tylko chwyt marketingowy.

Pozdrawiam Zenek

- ZENOBIUSZ
Witaj Tajka  widać to po Twojej roślinności że wilgoci je nie brakuje, jest pięknie wybarwiona i rozrośnięta. Ja przez ostatnie tygodnie musiałem podlewać i to ostatnio bardzo intensywnie , ale trawnik i tak znacznie zmienił kolor.Wiele roślin okres kwitnienia ograniczyły do kilku dni , przez to prażące słońce.

Pozdrawiam Zenek

- Tajka
Zenku u mnie pomimo że padało, ale upały bardzo skróciły kwitnienie róż, drugi wysyp kwiatów będzie chyba w sierpniu. 

Witaj Zenku, oczarował mnie twój liliowiec i ta lilia biała w kropeczki jest cudowna. 
Liatry są piękne, u mnie niestety kwitnie tylko fioletowa bo biała posmakowała nornicom 

U nas też wreszcie popadało i masz rację roślinki odrazu wyglądają inaczej
  i masz rację roślinki odrazu wyglądają inaczej

Liatry są piękne, u mnie niestety kwitnie tylko fioletowa bo biała posmakowała nornicom

U nas też wreszcie popadało
 i masz rację roślinki odrazu wyglądają inaczej
  i masz rację roślinki odrazu wyglądają inaczej- ZENOBIUSZ
Witaj  Aniu dziękuje za odwiedziny,zarówno liliowiec jak i biała lilia to nabytki tego roku i kwitnąć zaprezentowały nam swoje piekno.
Dzisiejszy dzień ponownie bardzo upalny i bez opadów.
Kilka kolorów z dnia dzisiejszego.

- róża Sympathia
 - róża Sympathia

Dzisiejszy dzień ponownie bardzo upalny i bez opadów.
Kilka kolorów z dnia dzisiejszego.

- róża Sympathia
 - róża Sympathia
 Pozdrawiam Zenek

- Tajka
Zenku widzę, że róża Symphatia bardzo ładnie Ci kwitnie, moja zmarzła do granicy śniegu, ale odbiła, pędy wyrosły na 2 m, a nie kwitnie, bardzo ją lubię za intensywnie czerwony kolor i zapach.  

- drozd
- Od: 13 lut 2009, o 21:12
ZENKU
Coś wreszcie popadało u Ciebie, bo zachmurzony był cały północny zachód. U mnie tylko po huczało a deszczu ani kropli. Trawnik w większości wysechł jak na stepie. Ratuję podlewaniem tylko wartościowsze rośliny, bo nie wyrabiam się. Codziennie od 4 do 7 podlewanie. Później za gorąco i za zimna woda.

Coś wreszcie popadało u Ciebie, bo zachmurzony był cały północny zachód. U mnie tylko po huczało a deszczu ani kropli. Trawnik w większości wysechł jak na stepie. Ratuję podlewaniem tylko wartościowsze rośliny, bo nie wyrabiam się. Codziennie od 4 do 7 podlewanie. Później za gorąco i za zimna woda.
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz

- ZENOBIUSZ
Tajka  moja róza Sympathia również przemarzła , ale wiosna zaczeła dość szybko wypuszczać nowe pędy na których teraz kwitnie. Wiadomo kwitnienie to jest bardzo małe, ale jest.
Wróciłem przed chwilą z ogrodu gdzie panuje potworny gorąc , susza i tabuny much końskich od których nie można się ogonić , czy to jakaś inwazja? Coś podobnego jest w moim ogrodzie poraz pierwszy.

Wróciłem przed chwilą z ogrodu gdzie panuje potworny gorąc , susza i tabuny much końskich od których nie można się ogonić , czy to jakaś inwazja? Coś podobnego jest w moim ogrodzie poraz pierwszy.
 Pozdrawiam Zenek