Różyczki też wspaniale ukwiecone, u mnie w tym roku bieda z różami
Jak to z moim ogrodem było...
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Jak to z moim ogrodem było...
Mariolu masz cudowne rozrośnięte żurawki
To cudowne roślinki, wszędzie pięknie się komponują
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zosiu, a czemu wyrzuciłaś kapusty??? Ja swoje porozsadzałam, bo wszystkie były w kupie, na razie są omdlałe, ale chłodno, wiec powinny się przyjąć.
Myślę, że te kapusty, które są sprzedawane jako dorosłe egzemplarze, sa traktowane środkiem skarlajacym, bo wszędzie gdzie je widzę z siewu są takie wysokie. Moje w zeszłym roku też miały co najmniej 50 cm, ale u góry była fajna rozeta, więc suma sumarum nie przeszkadzało mi to
Aguś sama jestem zaskoczona tymi żurawkami. nawet mam zdjęcie na pulpicie z 3.05 12 i takie marnociny, a teraz niecałe 4 miesiace później już są fajnie rozrośniete, nawet myślę, że za gesto są posadzone
A róże odbijały od zera i ostatecznie nieźle wyglądaja, chociaż... plamistosć już je dopada...

Myślę, że te kapusty, które są sprzedawane jako dorosłe egzemplarze, sa traktowane środkiem skarlajacym, bo wszędzie gdzie je widzę z siewu są takie wysokie. Moje w zeszłym roku też miały co najmniej 50 cm, ale u góry była fajna rozeta, więc suma sumarum nie przeszkadzało mi to
Aguś sama jestem zaskoczona tymi żurawkami. nawet mam zdjęcie na pulpicie z 3.05 12 i takie marnociny, a teraz niecałe 4 miesiace później już są fajnie rozrośniete, nawet myślę, że za gesto są posadzone
A róże odbijały od zera i ostatecznie nieźle wyglądaja, chociaż... plamistosć już je dopada...

- manenka71

- Od: 28 sty 2011, o 11:45
wspaniały widok na cały ogród
a ten kwiatek w liście w plamy na 5 zdjeciu żółte kwiatki co to jest bardzo ładna ,mogę sie usmiechnac po sadzoneczke lub siew
a ten kwiatek w liście w plamy na 5 zdjeciu żółte kwiatki co to jest bardzo ładna ,mogę sie usmiechnac po sadzoneczke lub siew
-
kropelka

Marzenko, zapewne chodzi Ci o słoneczniczek szorstki... Jak najbardziej, chętnie Ci wyślę, bo nawet widziałam maleńkie sadzoneczki wokół, podaj adres na pw 
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Mariolu, z kapustami było tak, tam gdzie je posadziłam miały być niskie, stanowiły obrzeże, a one przerosły wszystko na rabacie nie było wyjścia,
Mariolu, może i ja bym się załapała na sadzoneczki tego pstrego słoneczniczka lub na nasionka? jeżeli tak to daj znać na pw, oczywiście coś na wymianę dostaniesz ode mnie.
Mariolu, może i ja bym się załapała na sadzoneczki tego pstrego słoneczniczka lub na nasionka? jeżeli tak to daj znać na pw, oczywiście coś na wymianę dostaniesz ode mnie.
-
kropelka

Zosieńko oczywiście 
Maleńkie pstre sadzoneczki wyrosły tu i ówdzie w okolicach rośliny matecznej
Mnie również marzyła się kapusta na obrzeża, ale juz w zeszłym roku po jej sile wzrostu stwierdziłam, że raczej do karzełków nie należy
Sadzę po prostu gdzieś w głębi rabaty
Maleńkie pstre sadzoneczki wyrosły tu i ówdzie w okolicach rośliny matecznej
Mnie również marzyła się kapusta na obrzeża, ale juz w zeszłym roku po jej sile wzrostu stwierdziłam, że raczej do karzełków nie należy
Sadzę po prostu gdzieś w głębi rabaty
- Helen

- Od: 30 sie 2010, o 19:47
Mariolka, ogród masz nie do poznania
. Piękne nasadzenia, kompozycje wszystko rośnie jak na drożdżach.
Żurawki w tych kamyczkach prezentują się wspaniale.
Żurawki w tych kamyczkach prezentują się wspaniale.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
To zdjęcie z lotu ptaka na cały ogród bajeczne,daje zupełnie inne wyobrażenie ogrodu.
-
kropelka

Małgosiu- lubię takie "całościowe" zdjęcia. Zwłaszcza gdy jest co na nich porównywać 
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Mariolu, fotka z całym ogrodem super
Ślicznie i kolorowo u ciebie
Ślicznie i kolorowo u ciebie
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mariolka, świetna ta rabata z żurawkami. Ja niestety posadziłam za gęsrto. Powyrastały w tym roku niewiarygodnie duże i jedna wchodzi już na drugą. U ciebie jest inaczej. Każda ma swoje miejsce i doskonale jest wyeksponowana na żwirku. Żurawki należą do moich ulubionych roślin, wypełniają puste miejsca i gdy już wszystko przestanie kwitnąć, one nadal pozostają kolorowe 
- patkaza

- Od: 22 cze 2010, o 23:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
ty chwaliłaś moje liliowce?(chyba dla pocieszenia)...no wiesz to co zobaczyłam u ciebie szok
ciągle cos zmieniasz i poprawiasz...niesamowite, skąd tyle zapału i energii w "mamuśce" piękne te zmiany i tyle serducha w tym się kryje,...
to i ja pochwalę żurawkowy kącik ale i juka niesamowicie w tych kamulcach wygląda nad wodą
no a widok z góry-POWALAJĄCY
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
-
kropelka

Reniu, Wandziu, Aguś- dziękuję Wam kochane za odwiedzinki.
Tymczasowo nie mam co prawdy jakiejś szczególnej weny twórczej w ogrodzie- ot, tak sobie spaceruje, gdzieś dziabnę, wyrwę chwasty... ale jakos tak "bez powera"...
Najpierw narzekaliśmy na upały, a teraz to juz zimno, ponuro i deszczowo. I tak źle i tak niedobrze.

Tymczasowo nie mam co prawdy jakiejś szczególnej weny twórczej w ogrodzie- ot, tak sobie spaceruje, gdzieś dziabnę, wyrwę chwasty... ale jakos tak "bez powera"...
Najpierw narzekaliśmy na upały, a teraz to juz zimno, ponuro i deszczowo. I tak źle i tak niedobrze.

- __asiulka__
- 200p

- Od: 3 maja 2012, o 21:45
Piękne róże prezentują się przy pergoli
Modelka także wdzięcznie pozuje