Czy ta fioletowa szałwia i ta kolorowa, to jest ta sama roczna odmiana? Czy to może dwie różne? A ten różowy kwiatek na 3 od końca zdjęciu, to co to?
Skromny ogród Joli - 2009r cz.1
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Śliczne klimaty :P
, a chryzantemka piekna...
, uwielbiam chryzantemy... 
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
-
magnolia15

- Od: 26 sty 2009, o 14:53
- giga45

- Od: 28 lut 2008, o 12:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Joluś. No własnie gdyby nie daty - to trudno uwierzyć, że w listopadzie tyle piękności jeszcze tak ślicznie kwitnie. Hebe-duże jest?? Przetrwało zimę??
A szałwię mam taka samą i patrzyłam kilka dni temu siewki nie zmarzły-jest ich pełno, wiec nie kupuje i nie sieję.
Wysiałam męczennicę i jakies tam inne kwiatuchy -w domu na parapecie, ale to 2 dni temu wiec jeszcze nic nie widać.
Pozdrawiam serdecznie-buziaki
A szałwię mam taka samą i patrzyłam kilka dni temu siewki nie zmarzły-jest ich pełno, wiec nie kupuje i nie sieję.
Wysiałam męczennicę i jakies tam inne kwiatuchy -w domu na parapecie, ale to 2 dni temu wiec jeszcze nic nie widać.
Pozdrawiam serdecznie-buziaki
- krzysiek86

- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Kontakt:
- jollla500

- Od: 26 cze 2008, o 23:49
Witam Wszystkich gorąco i dziękuje za odwiedziny
Cieszę się że podoba Wam się moja jesień, choć lepiej w te zimowe dni mówić o lecie niż o jesieni
Jak zamieściłam zdjęcia, dopiero zobaczyłam datę że to było w listopadzie
Ale tak sobie pomyślałam że skoro jest kwitnąco to niby czemu nie mogą być zdjęcia listopadowe
Izuś ta szałwia jest z tych samych nasionek, jest ona jednoroczna a dokładnie jej nazwa brzmi :
Szałwia powabna salvia horminum
Strasznie ją lubię, pięknie zdobi ogród i kwitnie do przymrozków
choć jak sobie przypominam śnieg spadł a ona jeszcze długo była piękna pod śniegiem .Rozdałam dużo jej nasion ale jeszcze troszkę mam , jakbyś chciała to szepnij słówko.
Kilka dni temu gdy byłam w ogrodzie, zauważyłam że młode siewki przetrzymały zimę .Czyli jak się raz ją zasieje, można potem cieszyć się nią przez wiele lat.
Następny kwiatek o którego pytasz, to chryzantema
one szybko się rozrastają, jak będzie ich sporo, będę dzielić
Madziu tak to szałwia, ja wysyłając nasionka byłam przekonana że to ostróżka, jak się potem okazało byłam w błędzie
Jak zamieściłam zdjęcia, dopiero zobaczyłam datę że to było w listopadzie
Ale tak sobie pomyślałam że skoro jest kwitnąco to niby czemu nie mogą być zdjęcia listopadowe
Izuś ta szałwia jest z tych samych nasionek, jest ona jednoroczna a dokładnie jej nazwa brzmi :
Szałwia powabna salvia horminum
Strasznie ją lubię, pięknie zdobi ogród i kwitnie do przymrozków
Kilka dni temu gdy byłam w ogrodzie, zauważyłam że młode siewki przetrzymały zimę .Czyli jak się raz ją zasieje, można potem cieszyć się nią przez wiele lat.
Następny kwiatek o którego pytasz, to chryzantema
Madziu tak to szałwia, ja wysyłając nasionka byłam przekonana że to ostróżka, jak się potem okazało byłam w błędzie
- Grzesik

- Od: 20 sty 2009, o 15:49
Witam i pozdrawiam! Pytałaś skąd tu się wziął grzesinek, na pewno nie wyskoczył z konopi
Tak mówiła do mnie koleżanka z pracy, nawet nie wiedziałem że jest taka roślina.
Podobno wszyscy będziecie siali ją tej wiosny, więc może i ja to zrobię tylko musisz mi powiedzieć jakie mam kupić nasiona.
Pozdrawiam!
Grzesiek
Tak mówiła do mnie koleżanka z pracy, nawet nie wiedziałem że jest taka roślina.
Podobno wszyscy będziecie siali ją tej wiosny, więc może i ja to zrobię tylko musisz mi powiedzieć jakie mam kupić nasiona.
Pozdrawiam!
Grzesiek
- Tulipan998

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Boże.... , Grzesiu , dzięki ! Przypomniałeś mi , że mam kupić nasiona Tunbergii , na śmierć zapomniałem...
. Wow , ładna.. , jak spotkam to u mnie zagości :P
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||