Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

Soniu gratuluję wnusi ;:333
Za każdym razem jak wchodzę do ciebie wiosną, to mam focha na swoje iryski żyłkowane 8-) No uwielbiam te widoczki ;:173 W ogóle wiosna szaleje u ciebie na całego, aż szczęka opada ;:oj
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Dziękuję wszystkim za życzenia świąteczne. ;:cm

Dzisiaj taki widok przywitał nas rano. Nienawidzę zimna. Niektóre rabaty nie posprzątane, a ja siedzę w domu. ;:222

Obrazek

Mój jedyny ciemiernik odmianowy, który miał kilka pąków tak dziś wyglądał. ;:145 Wiatr, a może kot go złamał.

Obrazek

Aniu dwa dni cieplejsze i po krokusach i irysach zostało wspomnienie. ;:174
Ciemiernikom sypię po dwie łyżki, około 30 ml popiołu. Dodatkowo dostają trochę kompostu po kwitnieniu, żeby miały energię na wiązanie pąków na kolejny rok.

Obrazek

Krysiu krótko cieszyliśmy się drobnocebulowymi, wszystkie już przekwitły. Czekam na tulipany, Exotic tradycyjnie będzie pierwszy. ;:65 Niestety zimno takie, że ani kwiaty się nie rozwijają, ani ja się nie ruszam z domu.

Obrazek

Lucynko nacieszyliśmy się dwa dni ciepłem i kolorami, święta już zimne, a w nocy przymrozki. ;:202 Teraz tylko białe ciemierniki i kilka cebulic mają kwiaty.

Obrazek

Małgosiu dziękuję. ;:196 Wnusia znowu będzie rozpieszczana przez babcię. Wiosna poszalała dwa dni, znowu śnieg i przenikliwe zimno. ;:223

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Soniu wszystkich nas takie widoki zimowe zszokowały, szkoda kwiatów na rabatkach. Pogoda naprawdę dołująca, na ogrodzie nic nie zrobimy w tym tygodniu. Na pewno doczekamy się prawdziwej wiosny.
Kolorowe bratki super rozweselają.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Soniu, śliczne masz kępki ciemierników ;:oj One zawsze takie niziutkie? Takich zupełnie nie znam, moje wszystkie są sporo wyższe. Takiego, jak Twój odmianowy Ice N'Roses Red, kupiłam sobie w ubiegłym roku, też tylko z dwoma kwiatami. Nie wiem, czy to ten sam, bo mój był bezimienny, ale w tym roku rozrósł się bardzo i ma przynajmniej kilkanaście kwiatów. To raczej nie wiatr go uszkodził, wtedy byłby chyba tylko przygięty, a tutaj jest złamany. Ale tuz obok widać wychodzący z ziemi kiełek, a to znaczy, że on już się rozrasta ;:108
Bardzo dużo masz cebulowych i w takich dużych plamach, co roku się nimi zachwycam.
Miłego poświątecznego tygodnia ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Soniu, pierwsze cebulowe kwiatuszki już nacieszyły nasze oczy, teraz będą nabierały masy, by ucieszyć nas za rok. ;:108
Tymczasem widzę u Ciebie pięknie zapączkowane tulipany ;:215 i ślicznie kwitnące białe ciemierniki, ;:215 ;:303 które wprost zachwycają ogromną ilością kwiecia. ;:138
Tylko po co ta zima jeszcze siedzi i nie ma zamiaru wynieść się za morza i oceany?! ;:145 Niedobra! ;:222
Zastanawiam się, jak długo jeszcze przyjdzie nam na tę prawdziwie wiosenną aurę poczekać. ;:218 Oby jak najkrócej.
Słoneczka Ci życzę, by te śliczne tulipaniki pokazały swoją urodę. ;:3 ;:3 ;:cm
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Shalina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2017, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu też nie lubię zimna, a szczególnie takiej pogody jaką mamy obecnie.Zimą duży mróz toleruję, bo wówczas dobrze się czuję, ale teraz ta huśtawka pogodowa mnie wykańcza ;:145
Przepiękne masz białe ciemierniki, a tego odmianowego to też myślę, że coś ścięło.U mojej sąsiadki dwa lata pod rząd to "coś"tak ścina cesarską koronę. Równiutko jakby to nożem ściął, a u Ciebie jest podobnie :wink: Moje trzy odmianowe ciemierniki w zeszłym sezonie kupione zginęły, tylko jeden ma ze trzy listki,a pączka żadnego.Wydaje mi się, że za głęboko je wsadziłam. :wink: Na pocieszenie mam dwa białe kwitnące i jeden z pąkami ciemniejszy :heja
Pozdrawiam cieplutko i życzę ;:3 ;:196
Pozdrawiam Halina
Przydomowy ogród emerytki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Soniu ale biało u Ciebie ;:124 Mam nadzieję, że to ostatnie podrygi zimy.Czekamy na nią i coś doczekać się nie możemy.Najgorsze jest to, że wtedy po szkółkach się zagląda i lądują w koszyku zakupy.
Ciemiernik złamany ech, u mnie Gabi ostatnio na ostróżkę wlazła i złamała.Trzeba czekać cały rok na kwiaty, więc jest żal...Ten niski ciemiernik ile ma kwiatów, cudowny jest ;:167
W weekend ma być cieplej , ale słońca w prognozach na razie nie widać ;:3

Pozdrawiam miło :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Soniu, czy tulipany wykopujesz co roku? Fajna ta kępka ;:63
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Soniu, piękne masz wiosenne kwiaty, te jaśniutkie różowe ciemierniki są śliczne ;:63
Tulipanki już mają duże pączki, wkrótce rozkwitną. Ale tych zimowych widokow Ci nie zazdroszczę, choć obiektywnie oceniając są cudne, ale przecież nie o tej porze ;:7
Zdrówka Soniu i lepszej pogody ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Ostatnio nowa tradycja powstała, a mianowicie białe Święta Wielkanocne ;:222 Szkoda ciemiernika, on tak długo potrafi kwitnąć... Za to ten kremowy nadrabia ilością kwiecia. Tulipany już na starcie ;:65 To Exotic Emperor, prawda?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Podziękuję zbiorowo za dobre słowa o moich rabatkach. ;:196

W sobotę zaczęliśmy sezon ogrodowy u syna. U siebie może uda mi się jutro popracować. ;:131

Dorotko znowu szykują się zimne i deszczowe dni. ;:145 Z deszczu się cieszę, u mnie już sucho, ale nie mogę dokończyć sprzątania po zimie, nie wychodzę jak wieje i zimno.
Bratki kupiłam małe i słabo rosną, bo słońca za dużo nie mają.

Obrazek

Iwonko mam trzy takie kępy ciemierników i wszystkie nie przekraczają 18-20cm. To siewki, ale nawet nie wiem jakiego ciemiernika, myślę, że białego. ;:218 Zastanawiałam się czy mój czerwony ciemiernik nie padł łupem kosów, które szaleją w moim ogrodzie.

Obrazek

Lucynko słońce w sobotę i dziś trochę poświeciło, ale wiatr taki zimny, że szybko uciekałam do domu. Chyba jeszcze co najmniej tydzień na wiosnę poczekamy. ;:223

Lilie wystawiają nosy, pora zaglądąć, bo poskrzypka już sie obudziła z zimowego snu.

Obrazek

Halinko ciemierniki białe to siewki, ale pięknie kwitną co roku. ;:215
Mam podejrzenia, że kosy ścinają niektóre pąki, więc ciemiernik też mógł poczuć ich dzioby. ;:174

Obrazek

Aniu dziś już tylko te trzy ciemierniki cieszą mnie kwiatami. Zaczynają donicowe narcyzy i szafirki. Dziś pierwsze pąki czosnków wypatrzyłam. :tan

Obrazek

Obrazek

Małgosiu PEPSI to tulipany Exotic Emperor. To fragment większej kępy. Posadziłam tam 50 sztuk, ale gryzonie pewnie kilkanaście zjadły. ;:161 Tych nie wykopuję, to odmiana niezawodnie kwitnąca co roku. Właściwie wykopuję tulipany tylko jak zmieniam nasadzenia.

Obrazek

Halszko znowu się szykują zimowe, a nie wiosenne temperatury, więc wnukami się zajmę, bo przedszkola zamknięte, a do ogrodu nie da się wyjść. W przyszłym roku takich kępek ciemierników, będzie nie trzy, a dziewięć. ;:173

Obrazek

Małgosiu clem3 tulipany to Exotic, mam ich ze sto i już nie kupuję innych. Tylko do donicy w tym roku kupiłam nowe, przy okazji zakupów dla syna. :roll: Coraz mnie mam tulipanów, bo gryzonie się nimi objadają.

Obrazek
Awatar użytkownika
marta64
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2018, o 19:35

Post »

Soniu, niesamowita jest czerwień młodych listków tawuły, masa szafirków i duża kępa tulipanów ;:138 Miłe masz te gryzonie, skoro nie pożarły wszystkich cebulek, moje sobie nie żałowały, jak dobrały się do grządki, to zostawiły tylko maleńkie cebulki ;:14
Miejmy nadzieję, że jednak wiosna nie ucieknie i pozwoli cieszyć się kwitnącymi ogrodami w tygodniu ;:215 :wit
Pozdrawiam! Marta
Ogród pod wierzbą 3
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Soniu
Łan szafirków piękny a tulipanki ;:333
Cebulice , powalający ten niebieściutki kolorek.
Zdrówka życzę, ładnej pogody i miłego tygodnia.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Soniu :wit . Nie wiedziałam, że kosy mogą takie zniszczenia robić. U mnie nornice strasznie się rozszalały i muszę zacząć z nimi walczyć. Nie boją się mojej zwierzyny ;:185 . Zazdroszczę Ci tulipanów Exotic . Miałam swojego czasu sporo ale nie mam już wcale. Nawet szafirków tego roku nie będzie prawie wcale ;:145 . Pogoda póki co nie napawa optymizmem. Znowu przyszło ochłodzenie i możliwe opady śniegu ;:222 . Oby ta pogoda wreszcie zrobiła się bardziej wiosenna. Pozdrawiam :wit .
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

U mnie z kolei bardzo mokro na rabatach, ciężko coś wypielić, bo razem z korzeniami ciągną się kilogramy ziemi ;:222
Tulipany już zaczynają się wygrzewać na słonku, za chwilę dzięki nim będzie jeszcze bardziej kolorowo. Dobrze, że ich kwitnienie tak rozciąga się w czasie, to dłużej będziemy mogli się nimi cieszyć :tan
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”