Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moja nowa wymarzona dzialka cz. 12

Post »

Ech no Lucynko, takie wieści, oby, oby ;:196 ;:196 ;:196 , to znaczy zaczynam wysiewy i parapetowe też, dziś wysiałam rodochitiona, ciekawe jak w tym roku z nim pójdzie, bo w zeszłym, marnie wzeszedł i padł, w tym M mi zrobił specjalną wodę do podlewania i spryskiwania, no zobaczymy ;:108
Marysiu śnieg na polu leży, ten co miał zniknąć z dróg poznikał, więc jak sama widzisz marudzić nie mam powodu ;:306 a jednak nudzi mnie to siedzenie w domu, mam wiele do zrobienia, ale mi się nie chce, wolała bym w ziemi pogrzebać ;:306, a ta roślinka to jakiś skalniak, ale co to, nie wiem Marysiu ;:185
Basiu ta woda w ogrodzie i ta moja działka, to jest tak jak sobie wymarzyłam, jest jeszcze wiele do zrobienia, jest wiele do przesadzenia, bo nie tak rośnie jak bym chciała,no i chciała bym zamieszkać wśród tych kwiatów na stałe, ale się nie da, więc cieszę się z tego co mam, bo to jest ten mój własny i wymarzony ogródek ;:108
Stefciu nie okrywam jej ona rośnie na kamieniach więc nie jest zalewana, a to najbardziej opuncji szkodzi, nie mróz ;:108
Beatko ja z nimi nic nie robię zupełnie one też rosną w kamieniach, wiosna opiele i podsypię jakimś nawozem na start i to wszystko ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ale może ja je źle ścinałam, bo gdzieś wyczytałam, że lipiec / sierpień ściąć liście. W tym roku zostawiłam nie tknięte, przytnę je dopiero na wiosnę i resztę robię tak jak piszesz. A jak i teraz nie zakwitną to pewnie jedynie pozostanie mi ich przesadzenie......
Zamówiłam teraz irysa syberyjskiego - może on się u mnie lepiej poczuje....
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No popatrz Beatko a ja nic nigdy nie ścinam, żadnych liści im, a irys syberyjski to lubi wilgoć ale to wiesz chyba?
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No to Iwonko - skoro też nie ścinasz to może teraz dobrze zrobiłam, że i ja nie ścięłam - tak ostatnio wyczytałam jak szukałam przyczyny swoich niepowodzeń z irysami. Że one ścięte zajmują się odbudowywaniem a nie spokojnym zimowaniem.... Jednakże wcześniej nie przeszkadzało moim irysom jak były ścinane, więc myślałam, że wszystkie tak lubią. Teraz mam takie, że chyba te mają inaczej ;:172
Tak, mam miejsca, gdzie powinno być dobrze irysowi syberyjskiemu. I uwierz, dla lewizji też się znajdzie odpowiednie ;:108
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Widać, że dzieciaki miały wielką frajdę ;:215 Pierzaste goście cudne :D U nas też zima na całego, więc wcale ci nie zazdroszczę :wink: Zawłaszcza górki, pod którą podjechać trudno... Za to wiele bym oddała za te kolorowe widoczki ;:215
Co do irysów syberyjskich to ja mam w trzech miejscach, jedna kępa rośnie w miejscu, gdzie nawet trawa usycha, nigdy jej nie podlewam, pozostałe na rabatach, zadbane, podlewane itd. Zgadnij, która najobficiej kwitnie?...
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Iwonko, wiesz... my chyba zawsze będziemy przesadzać, rozsadzać wykopywać, wkopywać. Ogród, to jednak nigdy niezakończone dzieło... i fajnie :heja
A o do irysów, to może są za głęboko posadzone?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

iwona0042 pisze: M mi zrobił specjalną wodę do podlewania i spryskiwania, no zobaczymy
:wit Iwonko!
Zdradzisz sekretny przepisik eMa na tę specjalną wodę do podlewania? ;:180 ;:180 ;:180
Plissss!! ;:196 ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko kochana nie pytaj, nie wytłumaczę to są jakieś specjalne napoje, które robi pod kierunkiem, że tak powiem technologia Keshe, gansy, plazma, jak wpiszesz w internet, to choć tytuły poczytaj, zobaczysz, ja nie mam pojęcia, ale mój Adaś to taki dociekacz, sam wszystko musi zrobić i sprawdzić czy działa, padło na moje rośliny tym razem ;:oj Natomiast teraz planuje kolektory ciepła budować, oj mam się z tym Dobromirem swoim ;:oj
Basiu a może za głęboko, moje nie są głęboko posadzone, w większości bulwy maja na wierzchu ;:108
Małgosiu no powiesz, że te co na suchym rosną????, one faktycznie uważam, że bezproblemowe są prawda ;:108 , a ta nasza góra, to super latem, właściwie od wiosny fajne spacery po górach, jedynie ta zima zawsze złości ;:108
Beatko a wiesz, że ja tego syberyjskiego to mam ale na starej działce, na nową jeszcze nie przeprowadziłam go, już czwarty rok a ja jeszcze nie wszystkie swoje rośliny przeniosłam ;:185
Dziś żeby nie nudziło mi się, to zamoczyłam kilka nasion egzotyków, jutro wysieję, ciekawa sama ich jestem, ale nie pytajcie, jak posieje to napiszę, bo nazwy to takie, że język połamać idzie ;:306
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

No i TY widzę szalejesz że ja nie nadążam..już będziesz siała...???
Lewizja nie lubi wilgoci..moja znajoma robi jej daszek ze szkła..a w murku sadzi bokiem tak żeby jej serducha nie zalewało..i ma piękne..moje irysy w tamtym roku nie zakwitły i nie wiem dlaczego..jak tego roku nie zakwitną to je wywalę.....
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A nasion jego nie chcesz...?
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Instrukcje proszę kiedy jak i co..???bo się na tym nie znam
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Już Reniu wszystko napisałam u Ciebie :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, to ja już rezygnuję z owego przepisiku. ;:131 Zdaje się, że to dla mnie za mądre. ;:306 ;:306
Nie mniej zazdroszczę Ci takiego pomysłowego - jak to sama ujęłaś - Dobromira. ;:108
Niech kombinuje z korzyścią dla Ciebie. ;:215
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Iwonko powiem Ci, że faktycznie ogród wygląda jakby miał kilkanaście lat :) pięknie ;:138 widać, że włożyłaś wiele serca i pracy ;:215
Awatar użytkownika
stefcia
500p
500p
Od: 2 gru 2012, o 18:08

Post »

Iwonko bardzo Ci zazdroszczę wspaniałego "Dobromira"
Jego pomysły są niesamowite ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”