Moje Arboretum cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje Arboretum cz.5

Post »

Fajna wycieczka, oczopląsu można dostać od tych wszystkich cudeniek. ;:138 ;:138
I znowu coś nowego kupiłaś, chyba musiałaś bardzo się powstrzymywać, żeby więcej się nie przykleiło do rączek. ;:306
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Stasiu ja bylin za bardzo nie kupuję, nie mam miejsca a krzewy i drzewka większosć mam tych co oferują . Ale owszem było tam a było. Jeszcze miałam ochote n a rózne kolorowe ciemierniki, ale jak wychodziłam to zapomniałam :? A były rózne i śliczne ;:333

-- 10 lip 2016, o 20:09 --

Bea a to się cieszę,że chwalisz trzmieliną . Teraz jest zielona :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Oj Karolka było na co popatrzeć ;:oj
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Karolciu dziękuje za foto relacje.I troszkę zazdroszczę tych widoków na żywo. ;:215
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Karolinko pięknie wyglądasz wśród tych cudnych kwiatów ;:333
Ale nacieszyłaś oczy :D
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Jaką piękną wycieczkę sobie zrobiłaś. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Karolko, pięknie dziś było. Zdjęcia fajnie się ogląda - ale na żywo na pewno najlepiej. Katalpa cudna - nasiona do podziału ;:224 Wiem, że u mnie w Marszewie, widziałam nasiona katalpy - tylko wtedy jeszcze nie wiedziałam co to ;) Mogę sobie przywieźć w październiku.
Mam nowości z nad morza (od Justynki-Klarysy ;) ). Jutro w końcu muszę porobić zdjęcia - bo lilie cudnie pachną i zdobią ogród. Pozdrawiam.
Pozdrawiam - Justyna
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Oj te łany liliowców robią wrażenie ;:oj Szkoda, ze mam tak daleko do Wojsławic... Nic to - jak pogoda dopisze, to na przyszły weekend umówiłam się na wyprawę do Rogowa ;:65
W takich miejscach wypadałoby mieć osobistego tragarza do noszenia zakupów i ciężarówkę do transportu :wink: A przynajmniej samochód z szyberdachem - ostatnio w Rogowie widziałam jak drzewko tak zapakowali przez dach i potem tak przed nami jechało z koroną nad dachem :lol: Ale Ty Karolka to widzę, ze masz bardzo silną wolę i skromniutkie zakupy zrobiłaś :D
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

Ale się pięknie komponowałaś z tym kolorem sukienki i tłem :) niczym niezapominajka :lol: szkoda, że to tak daleko, bo też bym się tam przejechała ;:145 ale pozostaje mi piękna fotorelacja :)
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justynko byłaś nad morzem to nie czytałaś wszystkiego. Mam siewki katalpy, rosną sobie w doniczkach , z nasionek od pięknie kwitnących drzew katalpy. Mogę jesienią wysłać . A nasionka z tej Aurea juz się wszystkie moczą . Posadzę i dostaniesz siewke . One rosną bezproblemowo :)
Rób i pokazuj fotki . Morze też byśmy pooglądały ;:65

-- 11 lip 2016, o 10:24 --

KasiVimen wcale nie skromniutkie zakupy , zważywszy ,że nie mam gdzie sadzić i zawsze mówię ,że już dosyć ;:306 4 roślinki , zwłaszcza,że tak jest za każdym razem , to naprawdę już mogłabym spasować :;230
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moni tam naprawdę jest cudnie i można chodzić cały dzień , tam jest już chyba 100ha terenu i rosną czeresnie które można jesc , naprawdę :lol:
A sukienka niebieska to zaplanowany akcent, bo w kolorowej bym zginęła ;:306 i mój przyjaciel ją lubi :wink:
Moje Arboretum
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Cynie w takiej ilości po prostu rzucają na kolana ;:180 Kiedy je siejesz do gruntu? Przykrywasz czy tak sobie kiełkują na powietrzu? Nigdy tak nie robiłam, ale przecież mogę spróbować ;:108
Pochwały dla ogrodnika za równiutkie rządki warzyw, pomidorki. Te ostatnie już za chwilę będą do schrupania ;:333 -już mi ślinka cieknie :D .
Szkoda, że w mojej okolicy nie ma żadnego takiego ogrodu do odwiedzenia jak Wojsławice, w zasadzie to nawet nie ma porządnej szkółki z roślinami. Ale radze sobie kupując w internecie lub będąc gdzieś przy okazji.
Bąbel dokazuje i na pewno jest mu z tym dobrze ;:215
Ogród w tej chwili pokazuje całą swoją urodę, pięknie masz ;:433
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Lawendowisko! ;:167
Tam naprawdę cały sezon jest pięknie!
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko1 cynie zbieram swoje nasionka. Wiosną , kiedy sieję wszystko , sieję i cynie. Nawet nie łuskam , czy wybieram nasionka, tylko tak z płatkami , jak leci , sieję gęsto do gruntu i wychodzą bez żadnych dodatkowych zabiegow. No najłatwiejsza w uprawie roślinka a kwitnie do jesieni :)
Ja mam Wojasłwice, Ty masz jeziora :wink: i tego Ci zazdroszczę :wink:

-- 11 lip 2016, o 12:30 --

O tak Agnieszko tam cały czas jest pięknie. Teraz sie szykują hortensje a jest ich tam sporo :lol:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Jestem! I przez dłuższą chwilę raczej nie zniknę ;:173 Ja tak w lato po prostu mam,że kompletnie nic nie robię,tym bardziej że znowu upał ;:219
Zacznę od kwiecie w ogrodzie,bo taką masz masę że głowa pęka ;:oj Hibiskusy szybko kwitną w tym roku,czy mi się wydaje?
Łan cyni jak co roku,rządzi na maksa ;:215 Jestem ciekaw jak to robisz,że rzucisz na ziemię i rośnie :shock:
W Wojsławicach to się widzę dzieje ładnie ;:oj Te pola bylinowe,głównie z lawendy i liliowców są powalające ;:oj Zresztą powierzchnia tej wyspy to 80% mojego ogródka ;:306
Katalpa łaadne cacuszko,oj tak ;:224 W sumie chciałem kupić ale klony wygrały ;:173
Mydleńca też chciałem u siebie mieć,ale to wszystko niby łatwo przemarza a u mnie przymrozki z bagien często przychodzą. A widziałaś,że on ma potem takie nasienniki jak miechunka?
To jeszcze się pochwal,ile przeszłaś w tej cudnej sukience ;:173
Jak napiszę,że w ogóle się nie starzejesz,to raczej nikt o nic podejrzewać ni z gruszki ni z pietruszki nie będzie :lol:
A tak w ogóle jest pewien sklep z takimi nowinkami ogrodowymi,mogę podesłać link :wink: Ja jeszcze tam ie kupowałem (i lepiej żebym tego nie robił ;:306 )
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”