Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 4

Post »

Lucynko dziękuje jesteś bardzo miła ;:196
Skoro z tą solą metoda sprawdzona to może i ja sie nią posłużę .
Koty chodzą swoimi drogami ,ale zawsze wracają tyle ,że człowiek się o nich martwi ;:108
Ale masz piękne gazanie w przyszłym roku i u mnie muszą zagościć :D
A posiałam w końcu astry :D
Zdróweczka Lucynko ;:196 ;:196 ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Lucynko nie mam pojęcia czemu kamienne, tak na nie tu się mówi, moja mama też na nie tak mówiła ;:108 słoneczko piękną pogodę wróży po deszczu ;:215
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A jeszcze słyszałam nazwę kartuzy ;:306 ,ale dlaczego :?: Myślę ,że każdy region kraju ma swoje nazewnictwo ;:oj
Na przykład moja sąsiadka na warszawianki znane jako kosmos mówi magazyny ;:306
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kosmos to warszawianki ;:oj , magazyny ;:oj , oj no tu to już bym się pogubiła ;:306
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Lucynko masz śliczne kociaki, kocham kotki i mam mamusie z małymi ;:306
Piękne masz kolory, begonie róże i inne cuda, wszystko wspaniałe i cudnie pokazane. ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Hej stęskniłam się za Tobą, myślałam że Cię nie ma, a to tylko brak powiadomień :(
Lucynko działkę masz podlaną, kota wróciła, z mamą się widziałaś czyli dużo dobrego u Ciebie słychać. Śliczne masz te kamienne goździki u mnie dopiero u niektórych pojedyncze kwiatuszki kwitną :D
Pozdrawiam Cię cieplutko i życzę miłej niedzieli ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynkośliczne gazanie. Miłej niedzieli ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

U mnie też są znane goździki kamienne ;:108 od czego nazwa pochodzi nie wiem.. :oops: może dlatego, że takie twardziele z nich..raz wysiane plączą się w ogrodzie.. Kotka dostarcza Wam rozrywki ..u nas często na osiedlu widuję ogłoszenia...zaginęła kotka ...Nasz blokowo-klatkowy kocurek rozkłada się po parkingu w różnych pozach i niechętnie robi miejsce ;:71
Taki uparciuch... ;:173
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Kotka poszła zwiedzać okolice, ale wróciła tam gdzie czuje się bezpieczna, nieświadoma że będziecie się o nią martwić. ;:108
U nas też te goździki zwą się kamienne ... czyli niezniszczalne, ale zebrałaś ich piękną kolekcję. ;:138 ;:138
Twoja mama również ma piękne kotusie i bardzo dobrze że ją odwiedziłaś, bo na pewno stęskniona była.
Ogródek masz taki elegancki, wysprzątany że nawet chwaścika nie uświadczy i jeszcze te śliczne gazanie. ;:215 ;:215
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Zachód słońca cudny ;:oj
Ty spryciaro ;:1 Od razu zauważyłam, że zamaskowałaś się jak Marysia-Maska :;230 Ładnie to tak?
Szkoda, że gazanie zamykają się jak nie ma słoneczka. Chociaż jeżeli ten rok będzie taki jak poprzedni, to im to nie grozi ;:63
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No i wróciłam ,było wspaniale ,ale zaraz po powrocie pojechałam na działke ,jak to wszystko urosło ;:oj .Chwasty oczywiście również a może przede wszystkim,będzie co robić od poniedziałku,zerwałam wiadereczko truskawek ,zaplotłam ogórki .Dzisiaj odpoczynek a jutro do dzieła :heja .Twój ogród Lucynko tętni kolorami ;:333 .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit :wit Witajcie, Kochani!
Goście rozjechali się i rozeszli do swoich domków, wobec czego mogę oddać się innym przyjemnościom.
Niestety, działki dzisiaj nie nawiedziłam, ale za to wczoraj miałam przyjemność napawać się jej urokami do nocy. ;:333

Zuziu - kota nie pierwszy raz taki numer nam wykręciła, ale w tym roku pierwszy raz sobie poszła.
Guzów nie uzbierała, jedynie kilka kleszczy sobie przyniosła i dzisiaj trochę ją pomęczyliśmy. Zdaje się, że kropelki antykleszczowe już przestały działać. Jutro muszę kupić nowe.
Woda z nieba była, owszem, ale ziemia jest tak wysuszona, że wczoraj wyglądała dokładnie tak jak przed deszczem. Jutro będę tańcowała z wężem od samiusieńkiego rańca. :tan
Weekend upłynął zgodnie z Twoim życzeniem. Dziękuję. ;:196

Zakwitł kolejny orlik odmianowy z mojego siewu.
Obrazek

Alicjo - gazanie z mojego wysiewu jeszcze nie zakwitły. Te na zdjęciach to prezencik. Też mi się podobają. ;:333
Zastanawiam się, jakim kolorem zakwitną moje. Pewnie żółtym jak zwykle. ;:108
Moje astry już są dość spore, ale one z samosiewu.
Moje działkowe sąsiadki określenie 'kosmos' dla onętka poznały dzięki mnie, natomiast one nazywają tę roślinę: 'motylek', a to dlatego że jej kwiatki na wietrze przypominają kolorowe motylki. ;:131

Obrazek

Iwonko [00..] - pogoda była słoneczna, dzisiaj też, ale znacznie chłodniej, co mnie cieszy, bo nie lubię upałów. :tan
Kosmos to jeszcze 'motylek'.

Obrazek

Kasiu [Kasiula] - ja mam tylko jedną kotkę, moja mama ma dwa kocurki, to razem mamy trzy, ale one mieszkają daleko od siebie. ;:131
Dziękuję, miła z Ciebie kobitka. ;:168

Obrazek

Marysiu [Maska] - trochę mnie nie było też. Miałam dużo gości, którymi musiałam się zająć, więc mniej mnie było na FO.
Wcześniej kota zabrała mi dużo czasu swoim zniknięciem i tak to się ponakładało. ;:224
Niedziela mija spokojnie, choć nerwa trochę drga. Jednym okiem na mecz sobie zerkam i od czasu do czasu adrenalina skacze. ;:306

Obrazek

Julio - to jeszcze nie są gazanie z własnego wysiewu, ale tak: ładne są. ;:333

Obrazek

Maryniu - koty są kłopotliwe, ale jednocześnie takie kochane! ;:167

Obrazek

Stasiu - miła jesteś, dziękuję. ;:196
A gazanie to prezent. Moje jeszcze nie zakwitły, ale pąki już mają. ;:63 Czekam więc na kwiaty...
Do mamy zaglądamy od czasu do czasu na dwie - trzy godziny i od niej prosto na działkę. Czasami przedłużamy pobyt do kilku czy kilkunastu godzin, w zależności od pogody i samopoczucia mamy.

Obrazek

Iwonko 1 - to nie ja się zamaskowałam, to synuś tak sobie wykombinował, gdy poprosiłam go o zdjęcie do, a potem o zmianę awatara. ;:7
Gazanie nie lubią nieba pozbawionego słoneczka, ale ja je i tak bardzo lubię. ;:215

Obrazek

Tereniu [tencia] - cieszę się, że już jesteś w domku i - co ważne - na działce wśród swoich podopiecznych.
Kiedy przez jakiś czas nie widzi się roślinek, to potem wyraźniej widać różnicę w ich rozwoju. Codzienna obserwacja pozwala zauważyć zmiany, ale więcej się wydarza podczas dłuższej nieobecności.
Tereniu, jak to 'zaplotłaś' ogórki?
Wstaw zdjęcie, proszę. Pokaż, jak to robisz. ;:180

Obrazek
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Lucynko mam posadzone dwa rzadki ogórków pionowo i miedzy dwoma sznurkami je przeplatam żeby pięły się do góry,potem radzą sobie już same,ja je tylko kieruje na wlaściwe sznurki ,ale jak chcesz jutro zrobię zdjęcie .
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko koty kłopotliwe ale kochane, mój Staś, poszedł w długą, po tygodniu przyszedł, a raczej przywlókł się, wyglądał strasznie, poszarpana sierść, nadgryzione ucho, no na szczęście dochodzi do siebie, ale marnie było ;:202
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko Twoje gazanie na pewno będą piękne ;:333
Bardzo ładnie ujęłaś róże na zdjęciach tak profesjonalnie :D
Na ostatnim zdjeciu widzę chyba porcelankę ;:oj siałam ze dwa lata temu i mi nie powychodziła ;:202
A powiem taką ciekawostkę na temat kosmosu odnętka .Pamiętasz taki film produkcji francuskiej chyba z lat 60-tych o Pięknej Agelice ,otóż w tym filmie Angelika wąchając wtulała twarz w bukiet właśnie tych kwiatów :D
Zdróweczka ;:196
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”