Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Niecierpliwie czekam na wiosnę cz. 29

Post »

Witaj, Marysiu! ;:168
Pięknie wschodziło 'Twoje' słoneczko. ;:138 Mojego w tej fazie nie widziałam. ;:185
Po prostu świeciło gdzieś za blokami, gdy wstałam rano. Niestety, grzało jedynie do południa, potem zgasło i od razu zrobiło się zimno. ;:222
Pokazało się jeszcze na kilka minut przed zachodem, a zaraz potem zniknęło. ;:224
Wybierałam się na działkę, ale nie doszłam. Może jutro nic mi nie przeszkodzi, a ma być dość ciepło. :tan
Miłego wieczoru. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu wszyscy o mleczku i serku . Ja chyba taż zacznę robić ,bo mleko mam po sąsiedzku od krówek a koryciński to mój ulubiony serek .Zazdroszczę Wam wszystkim że już bywacie na ogrodach . Ja dopiero pojadę w sobotę i aż się boję ile tam jest roboty .Bardzo ciekawa jestem jak przeżyły moje roślinki tę byle jaką zimę .Martwię się jednak tą zimną wiosną , bo kwiecień będzie też byle jaki i zimny a i maj nieciekawy . Będe się zastanawiała czy ciąć róże czy jeszcze nie ?Wysiana ostróżka nie wiedzieć czemu ciągle nie wschodzi i jak tu przetrwać do wiosny ? Zachód słońca cudny .Pogrzało by się już stary kości w słoneczku , oj pogrzało . Pozdrawiam serdecznie . ;:167
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu nareszcie wiosna zawitała ;:138 pierwiosnki już pięknie się rozwinęły ;:333
Czosnek do kanapek na poprawienie zdrowotności ;:167
Zachód słońca cudowny ;:oj
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Niestety nie mam internetu ) odpowiem jak przywroca mi lacznosc ze swiatem. Pozdrawiam serdecznie#
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Biedna Marysia. ;:98
Odizolowana od świata! ;:168 ;:168
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Maryś, co Ty tu za straszne rzeczy piszesz? ;:202
W takim razie wracaj do nas jak najszybciej ;:196
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
carterka
500p
500p
Od: 29 sie 2008, o 13:01
Kontakt:

Post »

Bez internetu jak bez ręki ;). Jednak jest to tak super narzędzie, wszystko można sobie sprawdzić, poszukać....
Wracaj szybciutko :)
Pozdrawiam Agata
mój wątek - Moja zieleń
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dzień dobry!
Wrócili internet już wczoraj w nocy, ale co pisałam to poszło w kosmos.

Agu ser koryciński robię już dość długo za sprawą Iwonki Zielonej Jagody, po mnie zaczęło robić kilka osób łącznie z moją sąsiadką na wsi. Bierzemy w środy mleko na przemian, bo sera wychodzi ok 1,50 kg i ricotty też sporo więc wystarczy raz na dwa tygodnie. Twarogowy mi nie wychodzi ;:oj

Danusiu czasem nie musi być sroga zima a straty są :wink: ale jak ktoś napisał dzięki temu możemy dosadzać coś nowego Obrazek W mojej wsi jest jeszcze parę krów i jak widać gospodarzom się opłaca i mieć krówki i chować cielaczki ;:215

Iwonko serki to robimy razem z M. ;:306 to dobre jedzenie i wiadomo co zawiera ;:224
Ziemiórki dały w kość, ale na przyszłość będę uważała na ziemię i objawy. To moje pierwsze doświadczenie. Dobrego dnia Obrazek

Beatko kupiłam kiedyś ranniki wsadziłam w dwóch miejscach. Ktoś usilnie chciał ode mnie jednego wykopałam po kwitnieniu i dałam a na drugi rok nie było ani jednego ...obraziły się? W drugim miejscu 2 kwiatki co roku wychodziły w ubiegłym rozsiały się ...siewki są a rannika żadnego ;:202 Dziękuję za zdjęcie Obrazek Nie miałam internetu i nie mogłam wczoraj podziękować ;:167

Lucynko wschodziło i dzisiaj ale ogarnęła mnie jakaś niemoc i wróciłam do łóżka przed wschodem słońca. Spałam do 11 przez niestabilne ciśnienie. Może to wina tego dzisiejszego wiatru, bo chyba halny wieje ;:224 Wczoraj odcięta od możliwości pisania, bo co to takie pisanie z telefonu ;:185 ani zdjęcia wstawić ani czasem wyświetlić bo wifi nie działało a internet komórkowy uzależniony od zasięgu ;:131 O północy wrócili net popisałam a dzisiaj rano nie było po pisaniu śladu ;:131
To mam dla Ciebie wczorajszy zachód słońca bo też wstawić nie mogłam. Pięknego słonecznego dnia Ci życzę Obrazek

Obrazek

Elu powiało pesymizmem z Twojego posta ;:oj Będzie dobrze zobaczysz nie wszystkie prognozy się sprawdzają, pamiętam takie co prognozowały srogą zimę, sprawdziły się tylko nie u nas w USAObrazek więc poczekajmy cierpliwie Obrazek Jest taka niepisana zasada, a poznałam ją na FO że róże tniemy jak zakwitnie forsycja i chyba wcześniej nie będę cięła, bo rok temu kierowałam się pogodą i cięłam dwa razy prawie do ziemi. Z patyków nie było nic do ukorzeniania.
Jak masz dostęp do mleka to kup przez internet podpuszczkę, najlepiej w sprawdzonym sklepie np https://sklep.serowar.pl i rób serek za 20 zł masz 1,50 kg sera, a kupowany chyba prawie 40 zł kosztuje za kilogram :shock:
Optymizmu i radości Obrazek

Marysiu na wsi niestety pierwiosnki jeszcze skulone, ale niewątpliwie wiosna idzie ;:65 Czosnek niedźwiedzi nie chce w naturze róść to zasadzony daje radę Obrazek Moja pierwsza nowalijka ;:173

Aniu jestem przywrócona światu Obrazek Wieczór jakiś taki nerwowy Obrazek

Agatko jak kiedyś żyliśmy bez internetu, przecież mamy go całkiem niedawno (w skali mojego życia ;:224 ) I bez komputerów...też żyliśmy, i bez FO Obrazek jakiś koszmar patrząc z perspektywy czasu Obrazek

Dobrego dnia wszystkim odwiedzającym!

Splątane słońce :D
Obrazek
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Jakby nie było internetu, FO i sklepów internetowych, to może nie byłabym uzależniona... ;:224 Ale nawet nie wiedziałabym co mogę jeszcze zdobyć... :;230
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

renzal pisze:Jakby nie było internetu, FO i sklepów internetowych, to może nie byłabym uzależniona... ;:224 Ale nawet nie wiedziałabym co mogę jeszcze zdobyć... :;230
No właśnie.....To wszystko przez FO, internet, no i oczywiście przez Was ;:14 Takie cudeńka pokazujecie w swoich ogrodach, że oczy otwierają się ze zdumienia ;:202 A potem pracujemy intensywnie, żeby te piękności znalazły się i u nas. Zawartość mojego portfela skurczyła się praktycznie do zera, za to balkon pęka w szwach od nadmiaru roślinek, których moja działeczka do tej pory nie widziała. Już sobie obiecałam, że już nic więcej, ale przecież jeszcze giełda, targowisko, ryneczek... ;:306 Niech się już wreszcie zacznie ta wiosna na całego, bo pójdę z torbami ;:164
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu serek z ziołami nawet smaczny wyszedł, pogoda dziś u nas do bani, ale po zusie musiałam odreagować, więc pojechałam na działeczkę, ale zadzwoniła Danusia i na kawkę zawołała, no i tyle na działeczce pobyłam :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Cieszę się, Marysiu, że wróciłaś do świata. ;:63 ;:63
Cudnie ujmujesz wschody i zachody słońca! ;:215 Dziękuję. ;:168
A ja byłam dzisiaj na działce. :tan
Krótko, bo po powrocie M z pracy, ale posadziłam nowe roślinki, zmarzłam i wróciłam do ciepłego domu.
Fajnie było, nie narzekam. ;:185
Miłego wieczoru. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Cudne te wschody i zachody słońca ;:167 ;:215 Pogodę mieliśmy cudna i grzechem byłoby siedzieć w chacie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Marysiu kiedyś bez internetu było łato bo były trzepaki :;230 potem przyszły odkurzacze i trzepaki znikły. ;:145 i ławeczki przed domem. Zamiast trawników są chodniki betonowe. Zamiast po pracy iść na spacer z rodziną, idzie się do marketu na zakupu a dojazd do pracy zajmuje średnio dwie godziny. Masz rację, bez internetu całkowita klapa jest.
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zdjęcia słońca jak zwykle przecudne ;:138
Jak jakaś osoba na siłę chce z naszego ogrodu kwiaty, to trzeba jej powiedzieć że kosztować będą 1 grosz. Kwiatów bezpośrednio z ogrodu nie powinno się rozdawać. U nas w bloku jest pani, która "zabierze" każde kwitnienie jak jej się da kwiata. Bardzo ostatnio chciała od drugiej sąsiadki floksa, no to dostała. Ona ma a ta co jej dała ;:185 ;:222
Marysiu sprawdź czy u tej osoby której dałaś ranniki kwitną? :wit
Od 1991r pracuję przy kompie, nie wyobrażam sobie, żeby nie miało być interneta ;:224 ;:101
Pozdrawiam Ela
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”