Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosenny wiejski ogród cz. 25

Post »

The Fairy nawet łatwo się ukorzenia , ona taka pocieszna jest ;:167 Ale grzybki ją lubią nie powiem :(
Barkarole u mnie w pączkach. :roll: Planuję właśnie 15 nowych róż a u ciebie jeszcze takie pięknotki ;:303
Awatar użytkownika
mietka
50p
50p
Od: 28 sie 2012, o 21:44

Post »

Och Marysiu ;:oj tak mam właśnie wybałuszone oczy.To jest ogród!!!tyle śliczności w jednym miejscu.
Ten deszcz chyba da już sobie spokój i wyjdziemy w bluzce z krótkim rękawkiem,ja dziś też pracowałam w kurtce.No to czarujemy słońce -razem będzie szybciej ;:7
Pozdrawiam Danuta
Mój kawałek szczęścia.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mokre czy nie, róże w ogrodzie zawsze są cudne :D
Marysiu, czaruję ale trochę w ukryciu, pełna konspiracja :wink: ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Róże , niezależnie od tego czy w słońcu, czy skąpane deszczem, zawsze są urocze. ;:111
U mnie nareszcie przyszły deszcze świętojańskie. Co prawda towarzyszy im przenikliwe zimno, ale niech tam, ważne że woda z nieba leci. ;:215
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Kury zamknięte dzień się skończył! pogoda bez zmian niebo czarne i wieje mocny wiatr ;:oj

Danusiu dziękuję ;:168

Misiu to może mój się wysiał, tylko żebym go nie wyplewiła to w tym miejscu mam milion siewek firletki, czarnuszki i werben :shock:
Dzyndzołki bardzo mi się podobają i przez całe lata nie mogłam się ich dochować a ostatnio coś się odwróciło i nawet siane rosną :heja

Mati dziękuję za nazwę ;:168 Bardzo mi się spodobała i chciałabym ja ukorzenić ;:333 15 róż? no nieźle! mnie też ciągle jakieś przybywają, ale już raczej prezenty i własne ukorzenianie. Coś mi się miejsce kończy ;:202 a za ogrodzenie nie wyjdę ;:185

Danusiu bardzo Ci dziękuję ;:168 i jestem szczęśliwa, że ogród Ci się podoba. Ale pokazuję to co najlepsze, mankamentami się nie chwalę ;:185 Oj pragnę ciepła, a tu pewnie jak skończą si e deszcze zaczną się upały nie do zniesienia ;:223

Ago wiem :wink: dostałyśmy po łapach ;:oj Zgadzam się z Tobą róże w każdej postaci są urocze i nawet te za parę groszy kupione w marketach czy wyprzedażach ;:167

Lucynko szkoda że to te moje deszcze nie poszły do Ciebie, bo ja już chętnie przekazałabym je dalej. Niestety zimno i przenikliwie. Czuję się jakbym była na wakacjach, bo często miałam taką pogodę ...albo może taką zapamiętałam, bo dawała się we znaki ;:219
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Marysiu, gdybyś potrzebowała czarów to jestem tuż obok Twojej kuchennej wyspy :D
Pracuję tam nad Toją pogodą ale ćśśśś....
Jak Twoje kurki?
Moje coś się słabiej niosą...
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguś moje przez chwilę tylko lepiej niosły a tak na 10 szt. mam 4 jaja, ale dobre i to. Planuję dokupić z 5 nowych żeby w zimie mieć jajko, a nie jak w tym roku kompletna plaża przez parę miesięcy ;:oj Czaruj koniecznie ;:168
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

Marysiu, kurki mogą nieść się zimą. Nasze niosły się świetnie. Powiedz jak je karmisz zimą. Może podpytam mojego M.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aguś poprzedniej zimy mniej, ale niosły bo zostawiałam im światło, teraz kurnik dużo dalej i nie ma jak świecić (muszę kupić na baterię słoneczną). Kupiłam jakieś kury w X co miały nieść się za miesiąc, a niosły po trzech miesiącach ;:oj jakieś w ogóle małe niedoróbki, a stare pierzyły się cały czas. Karmię jak przez cały rok raz dziennie gotowane (ziemniaki albo kasza) z ospą i ziarno (pszenica, owies, kukurydza).
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Marysiu... ;:196
U Ciebie zawsze gwarnie i wesoło. Nawet, jak deszcz pada, w ogrodzie radośnie i ciekawie. Róże fotografujesz pięknie, nawet zmoknięte, cudownie się prezentują. Dzwonki te pełne, bardzo ciekawe są. ;:333
Serdeczności zostawiam... ;:167
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

To chyba chodzi o to światło bo u nas palki się od szóstej do ósmej a wieczorem od 15 do 21-22. Przestawiamy z długością dnia. Żarówka 5W. Do kurnika można doprowadzić prąd.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dorotko miło że wpadłaś ;:196
Zapraszam wirtualnie i w realu, może znowu zahaczysz o B. jak młodego będziecie odbierać z Krakowa :D Twoja ulubiona żurawka się mocno rozrosła :lol: Może uda mi się zebrać nasiona dzwonków ale nie wiadomo co z nich wyrośnie :?
Ściskam ;:4

Aguś nie bardzo bo to dość daleko, ale są takie lampy z baterią słoneczną więc spróbuję tym im świecić. Długość dnia ma duże znaczenie ;:108
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p

Post »

No właśnie, dlatego u nas jest ta żarówa.
Może to i nieźle w dzień ładować i w nocy świecić. Zawsze to coś.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu różyczki masz piękne ;:333 a krople deszczu tylko dojadą im uroku ;:63 Dzwonek pełny to z tych dwuletnich , ale on chyba nie powtarza swoich cech , miałam taki a potem już tylko puste były .
Czytałam wpis Margolci i zaniemówiłam - tylko sobie pomyslałam ;:29 Ona jeszcze ne wie co to plaga ślimaków .
U mnie też leje a na dodatek zimno - jak późną jesienią :(
Pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,wyobraź sobie ,że u mnie nie padało,2 razy pokropiło i na tym był koniec,a ja wczoraj nawoziłam ,ze będzie padać i teraz trzeba podlewać ,bo jutro chyba ma nie padać,wszystko musi się sprzeciwiać ,dzień minął na niczym ,podwiązałam dodatkowo ostróżki ,żeby deszcz ich nie zwichrzył i posadziłam 4 miskanty ,które stały w doniczce od marca,wróciłam do domu zmęczona jakbym towarowy rozładowała,te Twoje pełne dzwonki są urzekające i róż coraz więcej zakwita,żeby tak można zatrzymać czas,pozdrawiam i dobrej nocki życzę ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”