Iryski od Ciebie już mają po 2 nowe liście, jestem zaskoczony jak szybko one rosną.
Kolorowy Ogród Geni 2014r
Re: Kolorowy Ogród Geni 2014r
Bardzo ładne iryski, ten granatowy cudowny.
Iryski od Ciebie już mają po 2 nowe liście, jestem zaskoczony jak szybko one rosną.
Pozdrawiam, Robert.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Sławku bo Ciebie bardziej iryski kochają ,ja jestem zadowolona z tego co mam
Robert bo dałam Ci je z serca , dlatego
Robert bo dałam Ci je z serca , dlatego
To oznaka, że na 100% się przyjęły, nawet ten prawie bez korzenia, który mógł się przerwać. Dla mnie ta informacja jest bardzo, ale to bardzo super. Nie moge się doczekać ich kwitnień, tak jak i moich wysokich. Na chwilę obecną na szczęście mogę patrzeć jakie u Ciebie piękności z irysów kwitną. Wszystkie cudowne, to kwiaty, które są naprawdę śliczne i łatwo dają sobie radę z warunkami jakie panują. 
Pozdrawiam, Robert.
- ZENOBIUSZ

- Od: 2 sty 2008, o 07:00
Geniu widzę buka purpurowego , czy to może nowy nabytek ?
Pozdrawiam Zenek
-
krzysztof01
- 1000p

- Od: 17 mar 2010, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Bardzo ładnie Ci zakwitła rutewka
- e-genia

Robert z iryskami to raczej nie ma problemu ,one ładnie się przyjmują ,ja kiedyś na zimę zostawiłam nie posadzone kłącza dopiero wiosną je posadziłam i wszystkie się przyjęły .
Zenku mam go już 2 lata.
Krzysztof miałam ja po działką wtedy tak ładnie nie wyglądała a biała mi zginęła.
robiło sie ciepło , zakwitł aż 3 iryski , i jeden burek ,nie wiem z kat się wziął ,muszę go wykopać i wyrzucić do kompostownika

Zenku mam go już 2 lata.
Krzysztof miałam ja po działką wtedy tak ładnie nie wyglądała a biała mi zginęła.
robiło sie ciepło , zakwitł aż 3 iryski , i jeden burek ,nie wiem z kat się wziął ,muszę go wykopać i wyrzucić do kompostownika

- patusia336
- 1000p

- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Irysowe szaleństwo trwa i oby trwało jak najdłużej, bo jest pięknie 
a przy rabacie przed płotem nie ma problemu, że ktoś ścina kwiaty?
Masz piękne irysy i tyle kolorów... Zakwitły już wszystkie??? 
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- e-genia

Patusiu, Joe, Aniu witajcie
Do tej pory nie miałam problemy , raz tylko w czerwcu na Boże Ciało dzieci zerwały wszystkie kwitnące płatki .
Wysokie iryski , większość jeszcze w pąkach .

burków już nie powinnam mieć bo teraz kupuję ze sprawdzonych źródeł , a jednak nadal się znajdują ,jestem ciekawa ile jeszcze takich będzie, zaraz wykopie do i wyrzucę do kompostownika .

Sprekelia

jutro pewnie zakwitną te iryski
Do tej pory nie miałam problemy , raz tylko w czerwcu na Boże Ciało dzieci zerwały wszystkie kwitnące płatki .
Wysokie iryski , większość jeszcze w pąkach .

burków już nie powinnam mieć bo teraz kupuję ze sprawdzonych źródeł , a jednak nadal się znajdują ,jestem ciekawa ile jeszcze takich będzie, zaraz wykopie do i wyrzucę do kompostownika .

Sprekelia

jutro pewnie zakwitną te iryski
to widzę, że tylko ja mam problem z sąsiadką w dodatku ciotką która bez skrupułów potrafi z ogródka przed domem pościnać kwiaty bez pozwolenia i to nawet takie którego jest np. jeden okaz
. Geniu o jakich burkach mówisz?
Geniu mam sporo jednego koloru irysów ale nie widzę u Ciebie takiego koloru chętnie dam Ci kilka swoich do Twojej kolekcji. 
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Te 2 ostatnie iryski
I jakie mają wielkie płatki.
Wysokie iryski z ostatnich zdjęć bardzo ładne... 
Znajoma wykopała dwa irysy na jesień, ale miała mętlik w głowie i ich nie wkopała... Nie znalazła ich potem, bo zostawiła gdzieś przy siatce. Na wiosnę zauważyła jednak dwa kłącza, gdy chciała kosić rowy kosiareczką pchaną. Były zdrowiutkie i nic im nie było, to dowód kolejny, że iryski to wdzięczne kwiaty i wytrzymałe.
Znajoma wykopała dwa irysy na jesień, ale miała mętlik w głowie i ich nie wkopała... Nie znalazła ich potem, bo zostawiła gdzieś przy siatce. Na wiosnę zauważyła jednak dwa kłącza, gdy chciała kosić rowy kosiareczką pchaną. Były zdrowiutkie i nic im nie było, to dowód kolejny, że iryski to wdzięczne kwiaty i wytrzymałe.
Pozdrawiam, Robert.
- e-genia

Joe22 dla mnie burki oczywiście to stare odmiany tak jak ten w drugiej serii zdj.1, jest już w kompostowniku .
baxiowa u mnie nawet połowa irysków wysokich jeszcze nie zakwitła.
Masz te nowe odmiany irysów ? bo tylko takie mnie interesują , masz zdjęcia tych irysów .
Witaj Aniu rzeczywiście duże kwiaty .
Roberty tak właśnie jest z irysami .
baxiowa u mnie nawet połowa irysków wysokich jeszcze nie zakwitła.
Masz te nowe odmiany irysów ? bo tylko takie mnie interesują , masz zdjęcia tych irysów .
Witaj Aniu rzeczywiście duże kwiaty .
Roberty tak właśnie jest z irysami .