Wiosenny ogródek na dzikiej skarpie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Ewa_tuli
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiosenny ogródek na dzikiej skarpie

Post »

Witaj Misiu.
Ładne iryski i szałwia. :)
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Misiu, jak zdrówko? Czy Dominika też coś "złapało", bo piszesz u Marysi o zimnych okładach? ;:196 Trawka dwubarwna kwitnie? Znasz może nazwę?
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Aniu zawsze marzyłam o kosańcach o takim kolorze jak mam...udało się....co prawda mam jeszcze inne ale zagłuszyły je chyba bo mało ich jest...
Bogusiu a wiesz że nie wiedziałam że są trzykrotki o innym kolorze... :)
Ewo witaj ;:196
Milenko ja jako tako już troszkę lepiej ale to draństwo przeniosło się na Dominika...teraz siedzę i okłady jak pisałam robię...a taka różyczka zakwitła mi pod oknem...znam nazwę mam napisane na znaczniku...ale zdjęcie robiłam z okna he, he nie wytrzymałam ;:306
Obrazek
a trawka wiedziałam ale uleciało...ja teraz zaczynam to staram się pamiętać nazwy roślin...ale przypomnę może sobie a jak nie to może jakaś dobra dusza podpowie... ;:306

..ładna różyczka prawda..to dostałam od Jogusi siedziała cicho 2lata i wreszcie pokazała się...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

Szałwia cudowna i jeszcze ten kolorek ;:138
a różyczka piękna ;:138 jak lukniesz do ściągawki to napisz jej imię :D
;:168
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Misiu - dzięki, że mnie "obudziłaś". :lol: Taka pogoda i niskie ciśnienie wprawiają mnie w stan hibernacji. Może jakoś obudzę się do końca i zacznę robić coś konkretnego. Tak sobie myślę, że musisz mieć bardzo czyste okna, że takie dobre zdjęcia Ci wychodzą przez szybę. Różyczka śliczna.
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Dzidziu dobrze napiszę jak tylko będę wychodzić na dwór... :)
Heleno o nie tak czystych okien to ja nie mam ;:306 a zdjęcie zrobiłam z okna ale otwartego i nawet nieźle się musiałam wychylać ...to była gimnastyka ;:306
podobno mam jutro mieć wizytę Tadeusza z roślinkami... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Helios pisze:;:3
Misiu, pozwól, że wstawię w Twoim wątku dwa zdjęcia roślinek, co do których mam podejrzenie, że to trojeść amerykańska. Zobacz sama:

Obrazek Obrazek

Są trochę w piasku ale co i rusz pompa.
a mnie się wydaje że to jednak trojeść :D tylko nie amerykańska, bo ta ma szersze liście i rośnie większa. W grę mogą wchodzić: trojeść bulwiasta o pomrańczowych kwitach lub trojeść krwista o kwiatach różowych
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Misiu śliczna różyczka, i widzę że Cię nosi choćby przez okno byle na pole! ;:196
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Misiu witaj. :wit
Ciekawe, dokąd te burze i ulewne deszcze będą nas prześladowały, u mnie warzywniak cały zalany, a wszystkie rośliny pożółkły.
Róża od Jagusi śliczna, ale ja się zachwycam Twoją starodawną, cudowną różą. Ma wspaniały kolor, nie dość, że piękna, to jeszcze długowieczna .
Ta roślina, to trojeść bulwiasta o pomarańczowych kwiatach, bardzo się rozsiewa . :)
Dużo zdrowia dla Ciebie i Dominika. ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Jogusiu ,Tajka ubiegła mnie z rozpoznaniem tak to jest trojeść bulwiasta...ciekawe miałam ją
i zniknęła...natomiast trojeść amerykańska trzyma się mocno i rozłazi się co mnie wcale nie przeszkadza... :)
Tajeczkoróżę parkową deszcze bardzo ją zniszczyły a ciekawe że ten krzak w tym roku rośnie w chwastach i dobrze się trzyma doszłam do wniosku że lubi takie otoczenie ;:306 a wyszło tak bo ja tam nie mogę włazić...
Maryś oj nosi , nosi dziś na moment tylko wyszłam i poczułam się o wiele lepiej...ogródek to moje zdrowie... :)

...dzisiaj miałam bardzo miłą wizytę Tadeusza z Tereską którzy przydźwigali wielką paczkę roślinek... które wędrowały przez pół Polski od Helios he, he przez Sulejów do mnie...
Heleno nie, nie dziękuję ;:196
Obrazek
a w środku są ukorzenione hortensje... :tan i coś jeszcze ale nie wiem ;:306 ale ja ogrodniczka co :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Misiu tylko ostrożnie proszę, co prawda na antybiotyku jesteś ale on bardzo osłabia!
Koniecznie zaproś Helenkę i niech powie co w paczce :D
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Misia, będzie co sadzić a później podziwiać.
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Po pierwsze: w paczce miała być przede wszystkim róża Grootendorst, ale odmówiła współpracy. :evil: Nie ukorzeniła się ani z pędów ani przez odkład. Może nie chce mnie opuszczać? :roll: Zobaczymy jednak kto kogo. ;:108
Po drugie: patyczki hortensji mają się ukorzenić, co tam jest pod ziemią - nie wiem. Niech stoją w spokoju do jesieni.
Po trzecie: jak będę jechała do Lublina albo Biłgoraja, to nie ma siły, będę w Łęcznej. :;230
Po czwarte: brawo Jagusia i Tajka - to tojeść bulwiasta, a ja się pytam co zjadło tojeść amerykańską?! Gotowa jestem przekopać całą rabatę w jej poszukiwaniu. ;:108
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Misiu wspaniała paka i piękne roślinki ;:oj Z hortensji będziesz bardzo zadowolona , to rewelacyjne całkowicie bezobsługowe roślinki.... a jakie piękne ;:oj
Zdrówka ;:196
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit dziś spojrzałam okiem gospodarza na moje roślinki ...okropność główki irysów zgniłe czekają na wycięcie...
ślimaki i poskrzypka zrobiły sobie wyżerkę ma malwach...chwasty urosły do pasa...a niektóre sterczą ponad kwiatami...bez ładu i składu a najgorzej jest pod oknem ...mazidło i powidło , muszę zrobić jakiś plan...
a kurdybanek zawojował całkowicie barwinek...a najgorzej przy ścinaniu chwastów przy płocie od sąsiada barwinek wycieli...to jest przegląd po tygodniowym nieobecności na włościach... ;:131
...ale moje złe wrażenia poszły sobie jak pomyślałam o moich nowych roślinkach ...i tu ma dylemat mój eM zainteresował się Tawliną jarzębolistną i orzekł że musi ten krzak być przed domem a nie na skarpie...w necie obejrzał jaki jest ładny no i koniec muszę go gdzieś teraz umieścić... ;:306
a dziś jeszcze dostałam wymarzoną hostę od Maji...a i nasionka powojnika, liatry...i :?:
Obrazek
...musiałam pokazać Dominikowi roślinkę...on zawsze wszystkie ogląda... :)
Helios-Heleno mam nadzieję że to nie będą obiecanki cacanki ;:306
..a hortensje maja takie ładne listki to chyba jest oki...wiem gdzie posadzę ...a to już dobrze... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”