Florą malowane
- a_nie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 mar 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Florą malowane
JustynkoTak jeden, kupiony 4 lata temu za niewielki pieniądze w supermarkecie.
Jest bardziej zwarty, i bardziej mój przyrastają boczki, w porównaniu z innym moimi rh.
Jest bardziej zwarty, i bardziej mój przyrastają boczki, w porównaniu z innym moimi rh.
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16

Conika powala tempem wzrostu

Rabatki

Rododendron Cunningham 's White rośnie na słonku czy w półcieniu?
- a_nie
AsiaRh Cw rośnie przed domem- od strony pn-zach, gdzie słoneczko pojawia się gdzieś tak ok 14. Na strasznym piachu z nie do końca wybranymi odpadkami budowlanymi, w doł sypnęłam mu tylko ziemię dla kwasolubnych i ściółkowałam trocinami i korą
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Z tych dywaników to masz co wyłuskać.Pięknie wyglądają te obwódki ze skalnicy.Ubiorek szybko się rozrasta?
- asma
Od 14ej przy upalnej pogodzie też mu się dostanie ukropem-wytrzymały w takim razie,podlewasz jak nie pada?Okrywasz na zimę?Czym nawozisz?Podpytuję bo mam u siebie
Mój jednak wygląda jakby pościł 

- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Alicjo
, piękne te poduchy
Moi sąsiedzi też maja RH posadzone przed domem od zachodniej strony i też im tam dobrze rosną.

Moi sąsiedzi też maja RH posadzone przed domem od zachodniej strony i też im tam dobrze rosną.

- misia i klusek
- 1000p
- Od: 29 lip 2012, o 20:41
Kto tak pięknie strzyże trawnik ? - no kto???
- a_nie
Dawno nie było mnie na forum, ale nagromadziło się tak wiele obowiązków, że ledwo się wyrabiam. W weekend wpadła mama i przy jej pomocy chociaż zdążyłam powsadzać zakupioną już dawno w Hortulusie kalinę burkwooda i roślinki z targów w Renku.
Teraz też w najbliższych tygodniach 2 śluby w najbliższej rodzinie, trzeba było coś kupić odświętnego dla całej rodziny. Całe szczęście, że 1 ślub z mojej strony, drugi z męża to jeden zakup załatwił 2 imprezy.
Jakby było mało, najstarsza przywiozła na tydzień studenta-Hindusa, ze szkolnej wymiany. Wczoraj po raz pierwszy robiłam jarskie gołąbki, bo nasz gość nie je mięsa i jaj.
Całe szczęście okazał się miły i pomocny. Wieczorem pomagał rozkładać nowy urodzinowy nabytek H.

Kuksańcem by wstąpić na forum było rozkwitnięcie mojej piwonii drzewiastej, aż 8 kwiatkami. Jestem z niej bardzo dumna- pąki przetrwały przymrozki, a wielu lilii niestety nie. Dzięki informacji JagiS, czuję się jak cesarzowa. Dla towarzystwa zakwitła jej majowa siostra.

Podoba się też kruszczycy złotawce. Tak różne informację czytam o tym chrząszczu, ale na razie przychylam się do tej, że nie niszczy kwiatów tylko żywi się pyłkiem.

Piwonia delikatna z powodu upałów w tym roku kwitła bardzo krótko, ale udało mi się ją sfotografować.

Pewnie moje odpowiedzi będą nieaktualne, ale wypada odpowiedzieć.
Misia i Klusek Strzyże mój M. ale motywowanie do tej czynności to mój niewdzięczny obowiązek.
Krysiu Po RH CW zostało już wspomnienie, ale inne RH weszły już na scenę.
Asma Ja nic nie przykrywam, ale nawożę wszystko.
Drewutnio Nie wiem jak odpowiedzieć na pytanie dotyczące ubiorka, bo jest to rzecz względna. Odpowiem- średnio. W stosunku do jednych roślin to mocno się rozrasta, innych słabo.
Teraz też w najbliższych tygodniach 2 śluby w najbliższej rodzinie, trzeba było coś kupić odświętnego dla całej rodziny. Całe szczęście, że 1 ślub z mojej strony, drugi z męża to jeden zakup załatwił 2 imprezy.
Jakby było mało, najstarsza przywiozła na tydzień studenta-Hindusa, ze szkolnej wymiany. Wczoraj po raz pierwszy robiłam jarskie gołąbki, bo nasz gość nie je mięsa i jaj.
Całe szczęście okazał się miły i pomocny. Wieczorem pomagał rozkładać nowy urodzinowy nabytek H.

Kuksańcem by wstąpić na forum było rozkwitnięcie mojej piwonii drzewiastej, aż 8 kwiatkami. Jestem z niej bardzo dumna- pąki przetrwały przymrozki, a wielu lilii niestety nie. Dzięki informacji JagiS, czuję się jak cesarzowa. Dla towarzystwa zakwitła jej majowa siostra.

Podoba się też kruszczycy złotawce. Tak różne informację czytam o tym chrząszczu, ale na razie przychylam się do tej, że nie niszczy kwiatów tylko żywi się pyłkiem.

Piwonia delikatna z powodu upałów w tym roku kwitła bardzo krótko, ale udało mi się ją sfotografować.

Pewnie moje odpowiedzi będą nieaktualne, ale wypada odpowiedzieć.
Misia i Klusek Strzyże mój M. ale motywowanie do tej czynności to mój niewdzięczny obowiązek.
Krysiu Po RH CW zostało już wspomnienie, ale inne RH weszły już na scenę.
Asma Ja nic nie przykrywam, ale nawożę wszystko.
Drewutnio Nie wiem jak odpowiedzieć na pytanie dotyczące ubiorka, bo jest to rzecz względna. Odpowiem- średnio. W stosunku do jednych roślin to mocno się rozrasta, innych słabo.
- Ignis05
- Od: 16 gru 2009, o 14:08
Alicjo
jaka piękna Twoja "cesarzowa", cudny kolor.
A ten robal podstępny u mnie zżerał pąki Nevady .
Przyłapałam go na pąku, pogoniłam i odsłoniła się dziura.
To u Ciebie jeszcze później zakwitły te piwonie ?
Czy może dopiero teraz wstawiłaś te zdjęcia ?
Miłego dnia i pozdrowienia dla Eli i M.

A ten robal podstępny u mnie zżerał pąki Nevady .

To u Ciebie jeszcze później zakwitły te piwonie ?
Czy może dopiero teraz wstawiłaś te zdjęcia ?
Miłego dnia i pozdrowienia dla Eli i M.

- a_nie
KrysiuU mnie zawsze wszystko z opóźnieniem. Zdjęcia piwonii drzewiastej- aktualne. Delikatna (koperkowa) to już wspomnienie.
Kruszczycy złotawki tu na forum bardzo bronią, że pożyteczna, że rozkłada szczątki próchna i robi kompost. Zobacz ,TU lub TU
U mnie żerowała na moim białym RH, teraz piwoni, ale nie widzę by wyrządziła szkody.

Kruszczycy złotawki tu na forum bardzo bronią, że pożyteczna, że rozkłada szczątki próchna i robi kompost. Zobacz ,TU lub TU
U mnie żerowała na moim białym RH, teraz piwoni, ale nie widzę by wyrządziła szkody.

- asma
Piękne te piwonie,wypasione,tłuściutkie
Koperek z taką mega wielka kulą wygląda bajecznie.
pozdrawiam
Hindus 

pozdrawiam

- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
To jesteś mamą na pełen etat.Dwa obiady robić
Robactwa nie lubię ale ten taki błyszczący,ale nie wiem robal to robal
Piwonia przepiękna

Robactwa nie lubię ale ten taki błyszczący,ale nie wiem robal to robal

Piwonia przepiękna

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
ALICJO,ogród jak w krainie czarów
Chyba nie pierwszy na to wpadłem,bo przejrzałem na razie fragmenty wątku...
Wszystko mi sie podoba,a szczególnie bramka,bo młodość mi zeszła na kopaniu piłki
Chociaż Hindusi nie są w footballu najlepsi;bardziej im hokej na trawie leży i krykiet
Będę zaglądał ...
Pozdrawiam,
SŁA

Chyba nie pierwszy na to wpadłem,bo przejrzałem na razie fragmenty wątku...
Wszystko mi sie podoba,a szczególnie bramka,bo młodość mi zeszła na kopaniu piłki

Chociaż Hindusi nie są w footballu najlepsi;bardziej im hokej na trawie leży i krykiet

Będę zaglądał ...
Pozdrawiam,
SŁA
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Alicjo !
przyszłam z rewizytą i zagłębiłam się w wątek, ale niestety pewnie jeszcze mi zejdzie na czytaniu, więc na razie się melduję!
Już wiem, że masz piękny, elegancki ogród i mnóstwem roślin. I dobrze, że dzisiaj się wpisuję bo na moim arcydzięglu stale siedzi kilka takich osobników Kruszczycy złotawki i nie wiem czy zapylają czy zjadają, bo chyba całe robactwo świata uwzięło się na tą biedną roślinę, a tu ludzie czekają na nasiona
Pozdrawiam!
przyszłam z rewizytą i zagłębiłam się w wątek, ale niestety pewnie jeszcze mi zejdzie na czytaniu, więc na razie się melduję!
Już wiem, że masz piękny, elegancki ogród i mnóstwem roślin. I dobrze, że dzisiaj się wpisuję bo na moim arcydzięglu stale siedzi kilka takich osobników Kruszczycy złotawki i nie wiem czy zapylają czy zjadają, bo chyba całe robactwo świata uwzięło się na tą biedną roślinę, a tu ludzie czekają na nasiona

Pozdrawiam!
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Zachwyca mnie twój Rododendron Cunningham 's White. Mam dwa malutkie i dawno przekwitły.
Poduchowe nasadzenia piękne, muszę się od ciebie uczyć bo jakoś mi nie wychodzą, a mam 40 metrową rabatę, na której takie coś prezentowałoby się świetnie
Poduchowe nasadzenia piękne, muszę się od ciebie uczyć bo jakoś mi nie wychodzą, a mam 40 metrową rabatę, na której takie coś prezentowałoby się świetnie