Iduś host nie mam wielu odmian, ale te co są, mam już od wielu lat i faktycznie rozrosły sie w wielkie kępiska . W ogóle te odmiany są bardzo szybkie w osiąganiu wielkich rozmiarów

...
Martuś inkarwilli nie trzeba wykopywać, ona pięknie zimuje
Aniu goździki bardzo lubię i jak tylko trafię na jakąś nową odmianę to sadzę ... To naprawdę wdzięczne kwiatuszki, które cieszą i urodą i zapachem. Twoje bukieciki muszą wspaniale pachnieć w domku ...
Żurawki faktycznie wspaniale się rozrastają. Ja też dzielę i zaczęłam tworzyć większe jednoodmianowe kępki, składające się z kilku krzaczków ...
Naparstnice są prześliczne....uwielbiam je w duecie z różami
Edziu dziękuję za miłe słowa, cieszę sie, ze podobają Ci się i kwiaty i fotki ...
Pozdrawiam Cię serdecznie
Maryniu strasznie współczuję Ci tych zębatych paskud....to prawdziwe utrapienie. Tak bardzo niszczą ogród, żadna roslinka nie jest bezpieczna...U mnie na szczęście ich nie ma, moje kociaste robią dobrą robotę
Grażynko faktycznie dzięki goździkom po ogródku roznosi się wspaniały zapach....najpiękniej pachną te białe
Kasiu dziękuję

Inkarwilla jest faktycznie slicznym kwiatkiem, na razie otworzyła się tylko jeden pąk, już nie mogę doczekać sie aż rozkwitnie całą kępką ...
Santio dziękuję

Host mam tylko kilka odmian, ale kęp faktycznie sporo i wieeeelkie
Rozchodnik kwiecisty, ale nazwy odmianowej niestety nie znam....
Dorotko mam nadzieję, ze Twoje inkarwilla jednak przetrwała i zakwitnie .
Hosty faktycznie teraz są najpiękniejsze, soczyście zielone, nie spalone słońcem....sama świeżynka
Małgosiu Twoja inkarwilla na pewno jeszcze zakwitnie, moja jakoś tak się pospieszyła w tym roku
Reniu dziękuję

Hosty i żurawki szybciutko się rozrastają, nie trzeba wiele czasu, żeby były piękne duże kępy ...
Lideczko dziękuję, to bardzo miłe co piszesz

Dla mnie faktycznie każda roślinka jest ważna, a wszelkie maluchy uwielbiam wprost . Prawdą jest to, ze od przeglądania ogródków nasze zeszyty z chciejstwaniu aż puchną

zawsze się trafi na coś co nam wpadnie w oko ...
Grażynko hosty faktycznie są pięknymi roślinami i wspaniale zdobią i urozmaicają cieniste zakątki....jest ich taka masa odmian, ze nawet rabatki składające się tylko z nich pięknie wyglądają....a jak jeszcze dodać do towarzystwa żurawki i trawki to cóż więcej chcieć
Małgoś u mnie hosty mają już wiele lat, więc są ogromne, ale jest bardzo mało odmian, chcę jeszcze kilka dosadzić, bo mam na nie miejsce
Kasiu dziękuję

Odmiany host, które mam są takie zwykłe popularne, ale one wszystkie śliczne ... Muszę dla urozmaicenia nasadzeń kilka innych odmian dosadzić ...
Jacku dziękuję za miłe słowa
Wielkie dzięki za rozszyfrowanie bodziszka, jak rozpogodzi się pójdę sprawdzić czy pachną listki.....ja bardzo lubię zapach bodziszków ....ja chyba lubię zapachy wszelkiego ziela
Dziś pokażę moją domową wiosnę ...