Ogródek AGNESS cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 11

Post »

Zapachniało gożdzikami aż miło. :D
Aż się chce wskoczyć między te rabatki i podziwiać.
Rabatka żurawkowo hostowa wyszła Ci elegancko. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agness, bardzo ładna ta inkarwila, nie znałam tej roślinki :roll: Fotki jak zwykle - przepiękne ;:180
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak się nazywa ten rozchodnik? Ma piękne czerwone łodyżki. A hosty... wow, po prostu wow. Niezła kolekcja ;:136 Pozdrowienia.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Zobaczyłam inkarwillę i teraz myślę, czy u mnie przezimowała, chyba nie bo nic nie widzę.
O tej porze hosty są najpiękniejsze, lubię takie zielone zakątki.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pięknie rozrosły sie hosty i masz nawet kwitnącą incarwillę.U mnie widzę,że rośnie,ale kwitnąć nie ma zamiaru.
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Agniesiu, ale u ciebie piękne widoczki ;:oj hosty duże i zdrowe o żurawkach nie wspomne...cud-miód :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
lidka1102
200p
200p
Od: 22 mar 2009, o 16:08

Post »

Agnieszko, ile razy zaglądam do Twojego ogrodu tyle razy dech mi zapiera od tych kolorów! Najcudowniejsze w Twoim ogrodzie jest to, że każda roślina jest pokazana tak, jakby była najważniejsza w całej kolekcji. Przejrzałam od nowa cały Twój wątek i znalazłam tyle smaczków; drobnych roślinek, które "robią cała robotę", dopełniając całości obrazu. Już zanotowałam na liście "chciejstw" takie piękności jak: przetacznik armeński, biały bodziszek, floks kanadyjski, kulnik i piękne skalnice..
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
grazka24
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2010, o 13:21

Post »

Agnes , hosty bajeczne.Zwłaszcza te biało zielone.Pokochałam te rośliny od momentu , kiedy zobaczyłam je na forum.I teraz mam posadzone w trzech miejscach.W tym roku dwie będą kwitły.
Zdjęcia cudowne, barwy nasycone , ładnie ujęte ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

No wiedziałam, że jak u Ciebie odpuści się parę dni, to potem trzeba nadganiać.
Podziwiam hostowisko. Mojemu jeszcze daleko do Twojego. Muszę jeszcze dosadzić parę, żeby uzyskać taki efekt
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Wszyscy podziwiają bo faktycznie hosty u Ciebie Agnieszko już pięknie rozrośnięte ...zresztą wszystko masz wypielęgnowane i dobrze odżywione-widać po roślinkach.
Wejść do Twojego wątku i popatrzeć to radość dla oczu ;:196
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, poszczególne gatunki kwiatów w tak wielu odmianach i tak pięknych kompozycjach robią wrażenie :!: Bodziszki, goździki, dzwonki, posłonki i wiele innych - w Twoim wydaniu odkrywam na nowo ;:108
Bodziszek, o który pytała Iza i Grażynka, to wydaje mi się, że bodziszek korzeniasty 'Album' ewentualnie kantabryjski 'St. Ola'. Jutro sprawdzę mój (korzeniasty ma liście charakterystycznie pachnące).
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Iduś host nie mam wielu odmian, ale te co są, mam już od wielu lat i faktycznie rozrosły sie w wielkie kępiska . W ogóle te odmiany są bardzo szybkie w osiąganiu wielkich rozmiarów :lol: ...

Martuś inkarwilli nie trzeba wykopywać, ona pięknie zimuje :D

Aniu goździki bardzo lubię i jak tylko trafię na jakąś nową odmianę to sadzę ... To naprawdę wdzięczne kwiatuszki, które cieszą i urodą i zapachem. Twoje bukieciki muszą wspaniale pachnieć w domku ...
Żurawki faktycznie wspaniale się rozrastają. Ja też dzielę i zaczęłam tworzyć większe jednoodmianowe kępki, składające się z kilku krzaczków ...
Naparstnice są prześliczne....uwielbiam je w duecie z różami :D

Edziu dziękuję za miłe słowa, cieszę sie, ze podobają Ci się i kwiaty i fotki ...
Pozdrawiam Cię serdecznie :wit

Maryniu strasznie współczuję Ci tych zębatych paskud....to prawdziwe utrapienie. Tak bardzo niszczą ogród, żadna roslinka nie jest bezpieczna...U mnie na szczęście ich nie ma, moje kociaste robią dobrą robotę :D

Grażynko faktycznie dzięki goździkom po ogródku roznosi się wspaniały zapach....najpiękniej pachną te białe :D

Kasiu dziękuję ;:196 Inkarwilla jest faktycznie slicznym kwiatkiem, na razie otworzyła się tylko jeden pąk, już nie mogę doczekać sie aż rozkwitnie całą kępką ...

Santio dziękuję :D Host mam tylko kilka odmian, ale kęp faktycznie sporo i wieeeelkie :lol:
Rozchodnik kwiecisty, ale nazwy odmianowej niestety nie znam....

Dorotko mam nadzieję, ze Twoje inkarwilla jednak przetrwała i zakwitnie .
Hosty faktycznie teraz są najpiękniejsze, soczyście zielone, nie spalone słońcem....sama świeżynka :D

Małgosiu Twoja inkarwilla na pewno jeszcze zakwitnie, moja jakoś tak się pospieszyła w tym roku :lol:

Reniu dziękuję :D Hosty i żurawki szybciutko się rozrastają, nie trzeba wiele czasu, żeby były piękne duże kępy ...

Lideczko dziękuję, to bardzo miłe co piszesz :D Dla mnie faktycznie każda roślinka jest ważna, a wszelkie maluchy uwielbiam wprost . Prawdą jest to, ze od przeglądania ogródków nasze zeszyty z chciejstwaniu aż puchną :lol: zawsze się trafi na coś co nam wpadnie w oko ...

Grażynko hosty faktycznie są pięknymi roślinami i wspaniale zdobią i urozmaicają cieniste zakątki....jest ich taka masa odmian, ze nawet rabatki składające się tylko z nich pięknie wyglądają....a jak jeszcze dodać do towarzystwa żurawki i trawki to cóż więcej chcieć :D

Małgoś u mnie hosty mają już wiele lat, więc są ogromne, ale jest bardzo mało odmian, chcę jeszcze kilka dosadzić, bo mam na nie miejsce :D

Kasiu dziękuję ;:196 Odmiany host, które mam są takie zwykłe popularne, ale one wszystkie śliczne ... Muszę dla urozmaicenia nasadzeń kilka innych odmian dosadzić ...

Jacku dziękuję za miłe słowa :D
Wielkie dzięki za rozszyfrowanie bodziszka, jak rozpogodzi się pójdę sprawdzić czy pachną listki.....ja bardzo lubię zapach bodziszków ....ja chyba lubię zapachy wszelkiego ziela :roll: :lol:

Dziś pokażę moją domową wiosnę ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

No nie Aga,naruszasz nerw,takie piękne storczyki,a ja nie potrafie ich utrzymac u siebie.Jak je podlewasz?
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Aga czy Ty masz kolekcję wszystkich roślin ?
Co pokażesz to piękne , zdrowe , super ;:63

Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś z moich obserwacji mogę powiedzieć, ze zabójcza dla storczyków jest nadmierna dbałość....O nich po prostu należy zapomnieć i co około 2 tygodnie przypomnieć sobie i podlać ....i tyle. Zbyt częste podlewanie powoduje gnicie korzonków i storczyk nie może pobierać wody i usycha. Ja podlewam co 2 tygodnie i uważam , ze całkowicie to wystarcza.....przez 5 lat nie straciłam ani jednego storczyka, cały czas rosną i kwitną jak szalone....a postępuje z nimi całkowicie po swojemu nie przestrzegając zasad....Nie namaczam, bo zbyt długo to trwa, tylko nalewam wodę z góry , tak żeby była pełna podstawka i zostawiam....następne podlewanie za 2 tygodnie. Do wody przez 3 podlewania dodaję odżywkę do storczyków, a czwarte podlewanie samą wodą...

Aguś dziękuję ;:196
Phalaenopsisy to moja miłość od kilku już lat.....większość kwiatów domowych pooddawałam, żeby zrobić miejsce tym ślicznotom. Jestem nimi zachwycona, strasznie cieszą swoimi niesamowitymi kolorowymi kwiatami szczególnie w jesienne i zimowe okresy, kiedy na dworze szaro i zimno....a w domu wciąż kolorowy egzotyczny raj :D
Ja Ciebie również bardzo pozdrawiam ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”