Mój ogródek - KarolinaL
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No właśnie - ja też się z chęcią podzielę. I wcale nie musi to być za coś. Całkowicie zgadzam się z Krysią. A jeżeli coś mi zginie to przynajmniej będę wiedziała gdzie szukać.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
Grzegorz B
Grażynko, mnie też zauroczyła, po prostu się w niej zakochałam...
Aniu, właśnie, właśnie ten kolor liści mnie też zachwycił
, niesamowicie się komponuje z płatkami, ach uwielbiam już tą różę!
Gosieńko, ciesz się wsią i korzystaj z dobrodziejstw cywilizacji nawet na Twoim zadu...
A na zakupach w realu też można zbankrutować, chcąc nie chcąc oglądasz wszystko, co jest w sklepie i to, że weźmiesz mniej pieniędzy nic nie pomoże, jak na coś zahorujesz, to i tak tam wrócisz
Krysiu, ale ładnie to ujęłaś
Święta racja!
Chciałabym wstawić jeszcze jakieś zdjątko, ale nie mam szans, bo mi Tata zaraz komputer zabierze

Aniu, właśnie, właśnie ten kolor liści mnie też zachwycił
Gosieńko, ciesz się wsią i korzystaj z dobrodziejstw cywilizacji nawet na Twoim zadu...
Krysiu, ale ładnie to ujęłaś
Chciałabym wstawić jeszcze jakieś zdjątko, ale nie mam szans, bo mi Tata zaraz komputer zabierze
Grzesiu, nic nie przegapiłeś, to ja zapomniałam zapytać w sklepie co to za odmiana, bo na karteczce nie ma
Dzwoniłam do tego sklepu, bo na karteczce są jakieś numerki, myślałam, że jak podam numer, to mi powiedzą, ale się okazało się, że muszę tam pojechać i im pokazać, to będą wiedzieli
Mam też od nich ciemnoczerwoną różę (na razie ma pąk
) i też nie wiem co to za jedna, ale się dowiem 
-
Grzegorz B
Więc ja będę czekał, bo i u mnie te cudo musi się znaleźćKarolinaL pisze:Grzesiu, nic nie przegapiłeś, to ja zapomniałam zapytać w sklepie co to za odmiana, bo na karteczce nie maDzwoniłam do tego sklepu, bo na karteczce są jakieś numerki, myślałam, że jak podam numer, to mi powiedzą, ale się okazało się, że muszę tam pojechać i im pokazać, to będą wiedzieli
![]()
Mam też od nich ciemnoczerwoną różę (na razie ma pąk
) i też nie wiem co to za jedna, ale się dowiem
Tak sobie obejrzałam moją książkę z różami i tam jest jedna bardzo podobna o nazwie Amber Queen, ale jak szukałam w internecie to róże o tej nazwie są od żółtych z normalnymi zielonymi liścmi do prawie różowych, więc już nie wiem
Chociaż tu poniżej wygląda podobnie:
http://www.dkimages.com/discover/Home/P ... een-1.html
Ale nic nie wymyślę, muszę się spytać i już!
http://www.dkimages.com/discover/Home/P ... een-1.html
Ale nic nie wymyślę, muszę się spytać i już!
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cieszę się Karolino ,że jesteś już z Nami
Fantastyczne foteczki nam pokazałaś , aż miło tak przed spaniem na tak piękną rożę pozerkać i powzdychać
Cudnie
Fantastyczne foteczki nam pokazałaś , aż miło tak przed spaniem na tak piękną rożę pozerkać i powzdychać
Cudnie
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
Jolu, ja właśnie też wolę duże zdjęcia
Basiu, jeśli jeszcze nie śpisz, to możesz sobie pozerkać jeszcze
Wielkie dzięki i wiwaty dla Krysi (krysp50), która przysłała mi program graficzny!
Teraz mogę pozmniejszać co trza i proszę bardzo, oto fotki!
Najpierw moja nowa miłość, barbula (nazwa paskudna, wolę łacińską Caryopteris)
Oraz moja nadal aktualna miłość - dzielżan
Kłosy rozplenicy
Miskant

Zakwitł szczypiorek od Krysi (krysp50)

Kilka kosmosków

Na koniec bardzo wytrwały floks, który zrobił sobie z dwa tygodnie przerwy w kwitnieniu i... od nowa!

Reszta jutro, bo już późno, a ja nadal mam na forum zaległości

Basiu, jeśli jeszcze nie śpisz, to możesz sobie pozerkać jeszcze
Wielkie dzięki i wiwaty dla Krysi (krysp50), która przysłała mi program graficzny!
Najpierw moja nowa miłość, barbula (nazwa paskudna, wolę łacińską Caryopteris)
Oraz moja nadal aktualna miłość - dzielżan
Kłosy rozplenicy
Miskant

Zakwitł szczypiorek od Krysi (krysp50)

Kilka kosmosków

Na koniec bardzo wytrwały floks, który zrobił sobie z dwa tygodnie przerwy w kwitnieniu i... od nowa!

Reszta jutro, bo już późno, a ja nadal mam na forum zaległości
-
barbarka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 maja 2007, o 22:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudownie wszystko wyglada
I wcale , ale to wcale sie nie dziwię , że podkochujesz sie w takim przystojniaku
Gdyby nie to , że już jestem "zaobrączkowana" na pewno bym podrywała tego jego mościa
Ale co mi tam ..... za rok będzie mój

I wcale , ale to wcale sie nie dziwię , że podkochujesz sie w takim przystojniaku
Gdyby nie to , że już jestem "zaobrączkowana" na pewno bym podrywała tego jego mościa
Ale co mi tam ..... za rok będzie mój
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
-
Grzegorz B
Karolinko barbula to bardzo ciekawa roślina z którą się pierwszy raz spotykam, oj edukuje mnie Twój wątek
a ten dzielżan to faktycznie bardzo interesujący ja widziałem tylko żółty, który sobie nasiałem a u Ciebie taki nadzwyczajnie odmieniony
Reszta widoczków również bardzo ładna i w tak ładnym jesiennym tle, bardzo mi się to podoba. Widzę że rosplenica w pełni kwitnienia, u mnie też ładnie kwitnie i się bardzo rozrosła, oby przetrwała zimę, bo się przyzwyczaiłem do jej obecności i szkoda byłoby ją utracić
Reszta widoczków również bardzo ładna i w tak ładnym jesiennym tle, bardzo mi się to podoba. Widzę że rosplenica w pełni kwitnienia, u mnie też ładnie kwitnie i się bardzo rozrosła, oby przetrwała zimę, bo się przyzwyczaiłem do jej obecności i szkoda byłoby ją utracić
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karolinko a może cię poduczyć we wklejaniu fotek
bo mi się obraz(piękny zresztą
) rozjeżdżaaaa...
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Basiu, myślę, że akurat tego przystojniaka możesz podrywać mimo zaobrączkowania
Ja jeszcze poluję na dwa inne kolory dzielżana (jeśli to jego masz na myśli
), żółty (już zamówiony na wiosnę u Pawła88, mam nadzieję, że nie zapomni
) i pomarańczowy (widziałam u koleżanki, ale miała mało)
Grzesiu, barbulę możesz tez obejrzeć w innych forumowych ogródkach (u KaRo na przykład), nie jest to moje "odkrycie" niestety
(tzn. dla mnie jest
). Trzymam kciuki za Twoją rozplenicę, a Ty trzymaj za moją!
Aniu, czy za duże są zdjęcia?
Bo u mnie się mieszczą
Co mam z nimi zrobić, mów, a się spełni
Elu, dziękuję
Mnie też ten dzielżan zaskoczył w sklepie
To chyba jedyna bylina, jaką miałabym naprawdę ochotę kolekcjonować, ale nie mam gdzie
Krysiu, autentycznego koloru barbuli nie mogę aparatem uchwycić, ale on nie jest aż tak niebieściasty, bardziej idzie w stronę fioletu. To jest odmiana Heavenly Blue, mniej więcej taki kolor jak tu:
http://www.pesta.pl/upload/caryopterisHevBlue.jpg
Widziałam też w innym sklepie odmianę Blue Donau o ślicznych jasnoniebieskich kwiatach, ach...
Jeśli chcesz gałązkę, to bardzo proszę, poinstruuj mnie tylko jak ją przesłać żeby nie padła (bo samych gałązek jeszcze nie przesyłałam
). Co do rozplenicy też nie byłoby problemu gdybym ja tylko wiedziała kiedy te ziarenka są dojrzałe! Próbowałam już sobie trochę zebrać, ale w ogóle trudno tam wyodrębnić konkretne ziarenko, no i właśnie nie wiem kiedy, bo jak poczekam za długo, to ona je zgubi
No widzisz, tak to jest ubijać interesy z amatorami
Jeśli możesz mi w tej kwestii coś poradzić, to powiedz, a jeśli nie, to wyślę "na wyczucie" 
Grzesiu, barbulę możesz tez obejrzeć w innych forumowych ogródkach (u KaRo na przykład), nie jest to moje "odkrycie" niestety
Aniu, czy za duże są zdjęcia?
Elu, dziękuję
Krysiu, autentycznego koloru barbuli nie mogę aparatem uchwycić, ale on nie jest aż tak niebieściasty, bardziej idzie w stronę fioletu. To jest odmiana Heavenly Blue, mniej więcej taki kolor jak tu:
http://www.pesta.pl/upload/caryopterisHevBlue.jpg
Widziałam też w innym sklepie odmianę Blue Donau o ślicznych jasnoniebieskich kwiatach, ach...
Jeśli chcesz gałązkę, to bardzo proszę, poinstruuj mnie tylko jak ją przesłać żeby nie padła (bo samych gałązek jeszcze nie przesyłałam