Rzodkiewki z tunelu zakończyły żywot, bo wybiły w pędy kwiatostanowe
W gruncie dojrzewają, na szczęście nieregularnie, rzodkiewki z pierwszego siewu, a czy drugi siew nie zakwitnie z powodu temperatur, zobaczymy. Mam bardzo maleńki ogródek przy domu, nie da się go porównać do Waszych arów Ale codziennie rano do kanapek w towarzystwie swojego szczypiorku i sałaty zrywam sukcesywnie kilka rzodkiewek, na kanapki w sam raz.
U mnie ładne kuleczki są tylko na fioletowej Violi. Krakowianka cieszy wyłącznie kury, praktycznie bez zgrubienia poszła w liście i kwiat Musze też poszukać taką Jutrzenkę, bo mamy niedosyt rzodkiewek
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić." Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Bardzo ładna rzodkiewka. Widać jednak, że pchełki nie próżnują. U mnie natomiast ślimaki korzenie tuż nad ziemią skubią, a na dwóch znalazłem jakieś glizdy w korzeniu. Przy takiej ilości jednak, to żadna dla mnie strata.
U mnie ślimaki też podgryzają rzodkiewkę i jakieś robaczki drążą korytarze w korzeniach. Jednak rzodkiewka w tym roku się wyjątkowo udała i nie jestem i tak w stanie jej przejeść (dodaję ją już do wszystkiego, zup, makaronów, bo na surowo tylko ja jem).
Hej
Z ziaren - nasion możesz posiać rzodkiewkę. Na odwrocie opakowania z nasionami na pewno wszystko jest napisane. Osobiście sieję rzodkiewkę co 3-4cm i rządki ok 15-20cm żebym nie musiała przerywać.
Jaką sprawdzoną odmianę polecacie do gruntu w okresie letnim ?
Pozdrawiam, Mirek
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym, następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów.