Ogórek w gruncie cz.1

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Kasencja

Re: Ogórek w gruncie

Post »

diament79 Ty nie słuchaj takich znajomych, bo pewnie zazdrosne są, że masz takie ładne :D
Awatar użytkownika
ekopom
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 3 cze 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeszcze chyba nie jest za późno, bo moje ogórki jeszcze w doniczkach, może posmakuję na jesieni świeżych ogórków. Obrazek
diament79
200p
200p
Od: 15 lut 2008, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu, a co to, że dzisiaj zły humor? Może ;:136 na poprawę?

A Ty Ekopom, nie bądź taki mądrala :uszy , bo w szklarni to chyba cieplej niż w gruncie co? :heja
ZAPRASZAM do oglądania mojej skromnej kolekcji,Proszę też o porady odnośnie pielęgnacji.Ogrodowe i Domowe
Awatar użytkownika
ekopom
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 3 cze 2010, o 17:32

Post »

No właśnie przed chwilą włączyłem na moment piec.
Kasencja

Post »

diament79 pisze:Kasiu, a co to, że dzisiaj zły humor? Może ;:136 na poprawę?
Oj to ;:136 , to dzisiaj jak najbardziej i to potrójnie :lol:
diament79
200p
200p

Post »

;:136 i sio złe humory :)
Żeby nas tylko nikt nie pogonił za offffffyy :uszy
ZAPRASZAM do oglądania mojej skromnej kolekcji,Proszę też o porady odnośnie pielęgnacji.Ogrodowe i Domowe
Awatar użytkownika
przybysz508
100p
100p
Od: 24 kwie 2011, o 10:32

Post »

hehe. :)
Pozdrawiam Daniel.
Awatar użytkownika
Maraga
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2011, o 13:05

Post »

Coraz więcej osób kisi ogórki w plastikowych pojemnikach po wodzie mineralnej.Takich 5 litrowych.Co Wy na to?Czy to nie szkodliwe?
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 wrz 2010, o 14:43
Kontakt:

Post »

:wit Moja znajoma częstowała mnie takimi ogórkami z butelki po wodzie mineralniej.Były na prawdę smaczne,twarde .Pewnie to też zależy od przepisu. Tylko jeden mankament...niewygodnie wyciąga się ogórki ,a jak obetnie się butelkę,to albo trzeba przełożyć do sloików ,lub szybko je zjeść.
Asia
11krzych

Post »

Maraga pisze:Coraz więcej osób kisi ogórki w plastikowych pojemnikach po wodzie mineralnej.Takich 5 litrowych.Co Wy na to?Czy to nie szkodliwe?
Są dopuszczone do kontaktu z żywnością. Co prawda woda nie jest kwaśna, ale w PET przechowuje się też różne żurki, barszcze, zupki, polo-cocty, soki. Ogórki kiszone i kapusta kiszona też jest teraz z plastikowych beczek a nie drewnianych. W/w zastosowania PET i "na czuja" wydaje mi się, że nie jest to szkodliwe. Ale może forumowicz, który jest chemikiem coś więcej powie.

Ja też robię ogórki do tych pięciolitrowych po mineralnej i do litrowych po mleku . Oprócz tego mam beczkę plastikową 120 litrów ( z atestem na spożywkę rzecz jasna), gdzie wytwarzam gnojówkę ze śliwek i drożdzy :)
diament79
200p
200p

Post »

gnojówka ze śliwek i drożdży........... coś czuję, że potrzebuję nawozu ;:65
Kasencja

Post »

No my też kisimy w butlach i zanurzamy w studni. Jakoś się nie zastanawiałam, czy to szkodliwe. Na razie żyjemy :D .
11krzych pisze:Oprócz tego mam beczkę plastikową 120 litrów ( z atestem na spożywkę rzecz jasna), gdzie wytwarzam gnojówkę ze śliwek i drożdzy :)
diament79 pisze:gnojówka ze śliwek i drożdży........... coś czuję, że potrzebuję nawozu ;:65
Moją gnojówkę w tamtym roku robiłam z malin i drożdży :wink: , wczoraj osobiście ją użyłam :lol: i od razu lepiej :lol: .
x-p-o
ZBANOWANY
Od: 16 lut 2011, o 19:24

Post »

Kasencja pisze:Moją gnojówkę w tamtym roku robiłam z malin i drożdży :wink: , wczoraj osobiście ją użyłam :lol: i od razu lepiej :lol: .
Mówisz zapewne o użyciu doustnym ? :lol:

Pozdrawiam
11krzych

Post »

Nie wiem jak Kasia używa. Ja odparowuję z gnojówki fitotoksyczne składniki a pozostałą gęstą maź dodaję do kompostu. Oczywiście pełna ekologia, bo nie odparowuję w atmosferę trując naturalne środowisko, tylko mam specjalny filtr, który przechwytuje szkodliwe substancje a następnie zabezpieczam je w szczelne opakowania i składuję w strzeżonym magazynie odpadów niebezpiecznych.
Prawie jak składowisko odpadów radioaktywnych, tylko pilniej strzeżone przed dostępem osób nieprzeszkolonych w obrocie materiałami toksycznymi.
Awatar użytkownika
Rybka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2008, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Krzysiek uwazaj, bo mozesz miec nalot panow w mundurach :;230 :;230
"Bo trzeba się śmiać, wariatkę grać, szczęśliwą być i z życia drwić"
pozdrawiam Beata
Zablokowany