Ogród bez furtki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród bez furtki

Post »

Aniu czy po świętach mogłabym popytać o każdy najmniejszy szczegół wykonania pokrowców?
Chęć i ręce do pracy mam, myślisz że mi się uda?
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

;:oj wyglądają artystycznie ;:215
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
barjed5251
200p
200p
Od: 12 lut 2013, o 08:13

Post »

Piękny ogród.Z wiosną i ja biorę się za porządkowanie,nie mogę zostać w tyle na tle takich piękności,które tu oglądam.
Kwiat zyje,kocha i przemawia cudownym językiem.
(Peter Rosegger )
Z pozdrowieniami BARBARA
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko jeśli się odważysz to w nowym roku będziesz mogła się pochwalić pierwszymi sukienkami na krzesła. W między czasie poszukaj materiału w ilości ok. 1 metra na jedno krzesła. Ja najlepsze tkaniny przynoszę z taniej odzieży. Wyszukuję ładne zasłony, za niektóre płacę po złotówce i za tę cenę mam dwie duuuuuuże i podszewkami. Ja będziesz miała czas przyślij mi na pw zdjęcia tych mebli, bo ja też muszę tę robotkę przemyśleć. A potem małymi krokami będziemy tworzyć ;:65 .

Agnieszko dziękuję za wizytę i ciągle zapraszam.

Basiu jak zaczniesz zmieniać otoczenie pochwal się. Chętnie obejrzę twój ogród i będę ci kibicować.

Ponieważ za oknem wciąż lekka zima / i niech tak dalej będzie/ zamieszczę kilka zdjęć późnego lata. Jak ja lubię ten czas, dlatego do niego wracam.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu na widok Twoich hortensji zawsze rozpływam się z zachwytu.... są przepiękne..... i tak wspaniale wyglądają przy domu.....dosłownie ogromne kwiatowe bukiety zaglądające przez okna....
zbyszek50
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2009, o 15:40

Post »

Już chyba kiedyś pisałem ale powtarzam są cudne !!!!!
Awatar użytkownika
Monika-Sz
1000p
1000p
Od: 4 maja 2013, o 22:46

Post »

Aniu! Hortensje nieustannie mnie zachwycają- są tak piękne, bujne i zdrowe, ogromne bukiety, coś wspaniałego! Twoja rabata stanowi ich najlepszą reklamę ;:138
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, dziękuję za wyrażenie chęci i pomocy. Oczywiście materiały namiętnie tak jak ty kupuję w SH za grosze. Krzesła dość nietypowe, mam nadzieję że razem uda nam się wymyślić coś fajnego :lol:
Dziękuję Ci za piękne widoki późnego lata, wydaje się że u Ciebie ten okres jest zjawisko ze względu na kwitnienie hortensji, one mnie zawsze powalają na kolana, okazy godne oklasków ;:138
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

......ja też ztych co bardzo lubię odwiedzac takie sklepy........ANIU a Twoje hortensje to niemal wydanie botaniczne....u Ciebie rosną w pełnym słońcu :?: :?: ....zamierzam na wiosnę przy tarasie zrobić rabatę z hortensji ale tam jest cały dzień słonce.....będzie im dobrze :?:

Aniu...jakie odmiany u Ciebie królują.....
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

rzeczywiście okazy Aniu masz niezłe- dobre pytanie Leszczyny- czy u Ciebie rosną w słońcu?
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Witaj Aniu :wit
Tort Pawłowej u mnie w domku jest najszybciej zjadanym deserem........ciasta zostają na dwa- trzy dni a od tortu muszę wszystkich odganiać :lol: Twój wyglada bardzo apetycznie! Maliny miałaś świeże czy mrożone?

Pokrowce na krzesła, cudnie ci wyszły, gapię się na nie i gapię. Cudo ;:180
Możesz mi napisać ile materiału potrzebowałaś na jedna krzesło i jakie masz wysokie ? ;:180

Wspominki ogrodowe...bajka . W ogóle zmiany jakie u siebie poczyniłaś, bardzo mi sie podobają, podziwiam, a hortensje wymiatają ;:172
Pozdrawiam.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02

Post »

Agnieszko mój ogród jest jeszcze młody i nie ma w nim dużych drzew, więc hortensje które szybciej rosną wypełniają pustą przestrzeń. Cieszę się że ci się podobają. ;:196

Zbyszku dziękuję za uznanie.

Moniko nie mnie należą się pochwały za piękno hortensji, ja je tylko odpowiednio pielęgnuję.

Agnieszko czekam na zdjęcia twoich krzeseł i sama jestem ciekawa efektu końcowego. Ja z niecierpliwością oczekuję wiosny, by zobaczyć jak będą wyglądały nasadzenia zrobione jesienią.

Krysiu moje hortensje mają słońce do południa, a potem rosną w cieniu. Jak były małe to podlewałam je dwa razy dziennie, bo nie wytrzymywały palącego słońca i więdły. Myślę, że posadzone na słonecznym miejscu też będą rosły tylko na początku trzeba o nie szczególnie zadbać, tzn. często podlewać i nawozić.
Moje hortensje na tle domu to Pinky Winky, Pink Diament i Limelight. W tym roku posadziłam chyba 7 sztuk tych ostatnich na tle tui Kórnik i podsadziłam je żurawkami.

Dorotko hortensje to bardzo wdzięczne krzewy. Polecam ci posadzenie w ogrodzie bo zdobią go cały rok.

Reniu tort Pavlowe robiłam pierwszy raz i nie wiedziałam czy mi się uda. Na wierzch położyłam mrożone maliny i jagody wymieszane a tężejącą galaretką.
Krzesła mam typowe o wysokości 95 cm. Z materiałem bardzo kombinowałam, bo tylko miałam dwie duże zasłony / wersja wiosenna/, natomiast na te bordowe kupiłam 3 obrusy w Tchibo i z dwóch po 2,7m zrobiłam cztery pokrowce na krzesła i wczoraj dwa bieżniki na stół. Średnio zużyci wychodzi ponad jeden metr. jeśli nie dodaje się dodatkowych elementów jak kontrafałdy.

Wczoraj mozolnie pracowałam nad nowymi firankami do jadalni i kuchni. Mimo, że wyglądają bardzo prosto to mnie zajęło uszycie ich dużo czasu, bo wymagają wielkiej dokładności. Potraktowałam je jako wersje próbną i po świętach uszyję inne , myślę że lepsze, bo na tych zdobyłam doświadczenie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i jeden z bieżników, będą leżały na białym obrusie

Obrazek
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Nie wiem od czego zacząć ...firanka wyszła Ci bajecznie ,tak jak pokrowce i bieżniki ;:180 Jednak ogrodowe feto z hortensjami śniło mi się cała noc ...musiałam tu wrócić i to napisać ...pięknie ;:173
Pozdrawiam serdecznie ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu firanki wyszły cudnie, delikatne tak jak lubię ;:167
U mnie w oknach nowe lniane firanki, jakoś nie umiem się oprzeć ich surowości...po prostu lubię wszystko to co naturalne inaczej.
Ściskam mocno i życzę dużo sił w tych ostatnich dniach przygotowań ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Idealne :uszy I bardzo pasowałyby i do mnie do salony. Czy możesz mi zdradzić tajemnicę, jak zrobiłaś ten dół? To jakaś taśma wykończeniowa z tymi kryształkami?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”