Ogród Moni cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Moni cz.3

Post »

Monia, a gdzie kupowałaś Granny.
Chciałabym kupić też różę Home and Garden. Wydaje mi się, że ktoś z forumków ma ją u siebie. Może Ty. :roll:
Masz ekstra m. Mój w życiu nie pojechałby sadzić krzaczków tak z marszu w szczególności. W ogóle żadnych nie wsadzi oprócz iglaków. Także wszystkie sadzę sama.
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Gosiu, Granny kupiłam w ubiegłym roku w pobliskim ogrodniczym. Chętnie dokupiłabym więcej, ale niestety już nie spotkałam. Jeśli spotkam znowu, to dam znać. Co do Home&Garden - mam ją i jestem zadowolona z tej róży. Kupiona również rok temu w sklepie, który prowadzi sprzedaż róż p.Spasówki. W tym roku u nas nie było, ale być może w swojej okolicy spotkasz, bo pewnie masz niedaleko sklep z różami Spasówki. Możliwe, że pojawi się w Rosarium, bo w jesiennej ofercie mają być nowości ;:224
Co do M. - faktycznie jest ;:167 i dzisiaj nawet w niedzielnym ubraniu wkopywał te rośliny. Jak tylko ma chwilę czasu, to chętnie mi pomaga. Gorzej z tym czasem :roll:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jak byś mogła to daj znać.
Bardzo podobają mi się te róże. Obmyślam nową rabatę bukszpanowo różaną. Pasowały by mi. U nas niestety bardzo kiepsko z różami. Najczęściej są róże marki róża. A jak ktoś sprowadza markowe, to najczęściej te najpopularniejsze.
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2006, o 12:11
Kontakt:

Post »

nareszcie tochę ulgi od upałów i chyba podlało Twoje piękności i wszystko nareszcie ożyje..ale podobno od jutra znów żarówa...więc jak znajdziecie trochę czasu to trawniczek czeka.... :wit
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Witaj, bardzo podoba mi się pomysł z cisami. Sama zastanawiam się nad jakąś zasłoną od ulicy. Niestety ogród mam tak nieszczęśliwie usytuowany, że wszyscy uliczni spacerowicze mają doskonały widok na to co się w nim dzieje.
Zaplanowałam na osi widokowej rabatę różaną, ale myślę usilnie nad jakąś wyższa zasłoną. W grę raczej nie wchodzą iglaki typu szmaragd, bo trochę za wysokie i za szybko rosną. Zastanawiałam się nad powojnikami na jakichś kratkach czy podporach, ale sama jeszcze nie jestem zdecydowana. Może właśnie cisy cięte gdzieś na 1,5 m.
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Zaintrygowała mnie Crocus Rose, bo ogladałam ja w katalogu Austina i się nad nia zastanawiałam.
Tyle ze tam była kremowa, a u Ciebie lekko różowa.
Ma taki kolor cały czas, czy go zmienia?
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, będę pamiętać :uszy

Józefie, trochę chłodu przydało się bardzo, zwłaszcza zwierzakom - moja Pusia nareszcie spokojnie przespała tę noc. Takie kudłacze mają ciężkie życie latem. No i wiesz ... byłam na działce - trawka się zazieleniła :D Nie wiem, czy kiedyś się doczekam takiego dywanu jak Twój, ale raczej wątpię :? Do tej pory czuję jak ugina się pod stopami.

Dorotko, ja wprawdzie nie odgradzam się od wzroku ciekawskich spojrzeń, ale robię takie zielone kurtyny, które mają spowodować, że nie da się ogarnąć wzrokiem całego ogrodu na raz. Dzięki temu zyskuję też trochę cienia dla hortensji i host, które bardzo lubię, a póki co z braku cienia prażą się w słońcu. Myślę jednak, że cisowy żywopłot byłby bardzo dobry również u Ciebie - można go dowolnie formować, bo wręcz lubi być cięty :D

Walentynko - Crocus Rose zmienia barwę na kremową, a nawet prawie białą. W zależności od aury, ilości wody w korzeniach, różnie się wybarwia. Mam ją pierwsze lato, więc dopiero obserwuję, ale już mogę powiedzieć, że dobrze przezimowała, nie choruje, obficie kwitnie i wciąż wypuszcza nowe, mocne pędy :tan Chyba warto się na nią skusić. Trudno powiedzieć, co będzie w kolejnych sezonach, bo w tym roku jakoś wszystkie róże mi nie chorują. Nawet Mainzer miał jakieś żółte listki od dołu, które oberwałam. Zdecydowana byłam, żeby się go pozbyć, a on, łobuziak jeden, już nie choruje :shock: Wystraszył się? I tak się go pozbędę, bo zbyt gaciowy jest :twisted: . Warwicki, które zawsze łapały plamistość również całe zieloniutkie :D . Tak sobie myślę (nie przyglądałam się pierwszym obrywanym, żółtym listkom), że może one żółkły z powodu suszy, a nie choroby :roll:
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Od soboty temperatury maja wrócic do normalności. I maja takie być przynajmniej przez tydzień. Żebysmy teraz nie narzekali na zimno :D
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Monia..odwiedziłem dziś centrum w Górce i wyszedłem... :oops: z angielką..zawsze mówiłem że angielki są brzydkie :lol:
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

No proszę, Józef uległ wdziękom angielek :;230 :;230
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ładnie, zdrajca. Tak nie patriotyczniej się zachować :roll: :;230
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Józef pisze:Monia..odwiedziłem dziś centrum w Górce i wyszedłem... :oops: z angielką..zawsze mówiłem że angielki są brzydkie :lol:
Jaką :shock: :shock: :shock: No to mnie zaskoczyłeś na całego ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Józef
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

nooo Monia !!..ja dopiero co zauważyłem że oprócz kolorów róże czymś się różnią a Ty chcesz żebym wiedział jaka angielka..
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Józef pisze:nooo Monia !!..ja dopiero co zauważyłem że oprócz kolorów róże czymś się różnią a Ty chcesz żebym wiedział jaka angielka..
byłam tam w ub.tygodniu i chyba widziałam Abrahama Darby - czy to ta?
Obrazek
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moniu ;:196
Cudne tawułki takiej okazji to i ja bym nie przepuściła i plus dla M, że tak się poświęcił i w eleganckiej koszulce wsadził do ziemi
Zagęszcza się u Ciebie na działce. Za kilka lat będzie nie do poznania
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”