Jak na razie, a popikowałam w czwartek i piątek 21,22 .02 roślinki ładnie "stoją" i za wiele nie padło.Mam nadziejeę,że coś z nich będzie i chociaż 1/3 sadzonek będzie rosła.Któraś z dziewczyn pisała wcześniej,że też takie maluszki pikowała (robota dla mega cierpliwego) i sadzoneczki miała całkiem dobre. Więc nadzieja w tym,że mi się też uda
Petunia z nasion Cz.1
- cydynka
- 100p

- Od: 24 sty 2013, o 08:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Petunia z nasion
Ja swoje maluszki...takie jeszcze na cienkiej nóżce popikowałam, z racji tego,że za gęsto je posiałam i niestety troszku wybujały.
Jak na razie, a popikowałam w czwartek i piątek 21,22 .02 roślinki ładnie "stoją" i za wiele nie padło.Mam nadziejeę,że coś z nich będzie i chociaż 1/3 sadzonek będzie rosła.Któraś z dziewczyn pisała wcześniej,że też takie maluszki pikowała (robota dla mega cierpliwego) i sadzoneczki miała całkiem dobre. Więc nadzieja w tym,że mi się też uda
pozdrawiam Monika
- groch8888
- 100p

- Od: 24 lut 2012, o 09:58
A może ktoś z Was wysiewał kiedyś petunie z własnoręcznie pozbieranych nasion? Interesuje mnie jakie Wam powychodziły kolorki
Ja nigdy nie zbierałam ale w tym roku mam zamiar to uczynić 
Pozdrawiam Veronica
-
AgaW
- 50p

- Od: 20 kwie 2010, o 21:42
W ubiegłym roku siałam z nasion samodzielnie zebranych - kolorki zgadzały się.
Agnieszka
Też wysiałam petunie z własnych nasionek, wzeszły ładnie ciekawa jestem jakie będą kolorki.......
DOROTA
- groch8888
- 100p

Myślę Doroto jakie by nie były to i tak będziesz zadowolona, ja na pewno bym była
A więc w tym roku zbiorę nasionka i zobaczymy co z tego będzie (jeszcze nie zaczął się sezon a ja już myślę o następnym
)
Pozdrawiam Veronica
Pikujecie każda siewkę osobno czy kępkami?
- groch8888
- 100p

Ja będę pikować pojedynczo do większych pojemników i tam już pozostaną aż do wysadzenia na miejsce stałe.Myszak83 pisze:Pikujecie każda siewkę osobno czy kępkami?
Pozdrawiam Veronica
Myślicie, że w kępkach dadzą radę (chociaż przez pewien czas)? Mam tak mało miejsca, a tyle do wysiania w marcu i kwietniu
, że każdy cm2 jest na wagę złota.
- cydynka
- 100p

- Od: 24 sty 2013, o 08:34
Ja swoje popikowałam do pojemników po warzywach ,naprzemiennie po ok 25 szt do pojemnika.Nie zacieniają sie nawzajem, a gdy podrosną do ilości kilku listków własciwych można ponownie popikować do pojemników osobno.Pozytyw z tego taki,że nie wybujają co w kępce jest dosyć prawdopodobne ,no i zajmuje mało miejsca na parapecie.A zanim urosną do tych kilku listków własciwych to będę mogła z nimi wyjechać do tunelu foliowego na dwór 
pozdrawiam Monika
Też mam możliwość wykorzystania tarasu - stałam się dumną posiadaczką szklarni (1 x 1m i 35 cm wysokości). Wyłożyłam spód steropianem i czekam na poprawę pogody (a właściwie słońce, które ogrzeje moją mini szklarenkę). Do tej pory muszę kisić sadzonki w domu. Moim głównym problemem w wykorzystaniu przy balkonowych powierzchni jest wstrętny rudy sierściuch, który lubuje się w pożeraniu pięknych młodych siewek
.
- Lorrie
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 maja 2009, o 13:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Dorotko, jakie śliczne! Ja też, ja też tęsknię ... 
Witam. Czy ktoś może wie, gdzie dostane nasiona surfinii, albo jak kto woli petunii hybridy?
- groch8888
- 100p

Ja kupiłam w OBI ale myślę, że w większych ogrodniczych również powinnaś znaleźć...Roszpunka pisze:Witam. Czy ktoś może wie, gdzie dostane nasiona surfinii, albo jak kto woli petunii hybridy?
Zawsze można poszukać w sklepach internetowych
Pozdrawiam Veronica
Roszpunka pisze:Witam. Czy ktoś może wie, gdzie dostane nasiona surfinii, albo jak kto woli petunii hybridy?
widziałam ostatnio w biedronce........
DOROTA