Dzień bez działki, to dzień stracony

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Dzień bez działki, to dzień stracony

Post »

Tak sobie :D dziś trochę więcej czasu poświęciłam na czytanie forum, analizując i wyciągając wnioski.
Krysia jest bardzo ostrożna i rozsądna ;:180.A ja Ciebie tak popycham do tego nowego :roll:

Ilonka pisze
Ostatnio coraz częściej się zastanawiam czy kobieta musi naprawdę pracować mając tyle innych obowiązków na głowie,
. Ano czasem MUSI(ja musiałam) z różnych względów, finansowych przede wszystkim, czasem chce podobnie jak nasza Krystynka i cenię Cię ;:63 za to co napisałaś
.lubię swoją pracę,czuję się w niej zrealizowana
, a masz piękny zawód ;:180
Bywa też tak że kobiety na emeryturze "powinny" zająć się wnukami odciążyć, pomóc dzieciom....i nie każda z nas czuje sie wtedy spełniona i nie koniecznie żyje własnym życiem i zainteresowaniami....choć wnuki są bardzo kochane ;:167
Ale mnie wzięło na refleksje ;:179
Jak Wam Krysiu idą remonty :?:
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

BAŚKA.......ja jednak uważam, że kobieta musi pracować zawodowo, w innym przypadku stała by się "kuchtą domową"......u mnie też względy finansowe były bardzo ważne.....a za popychanie do nowego to ;:196 ;:196 ;:196
Basiu.....remonty do przodu, choć nie nalegam bo na wiosnę dopiero tam się widzę........gorzej z ogrodem który nie tknięty poza klombikiem pod jabłonią......zima będzie czasem tworzenia, rysowania, szkicowania, dobierania roślin a wiosną włączę swoją glebogryzarkę :;230 i ruszę.........ale zdecydowanie mam gorszą ziemię od tej na działce ROD.......
wieczorkiem skrobnę na pw.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu, śledzę, śledzę twoje poczynania, tym bardziej że mamy podobny, że tak powiem, rozkład. Zresztą chyba już o tym wspominałam. Ty orzech, ja dąb - naprzeciw tarasu i z tyłu ogrodu. Ja i ty musimy te swoje liście niestety palić. Garbniki spowalniają wzrost roślin, a poza tym liśie rozkładają się całymi latami; są jak sztywne papierki.
Hosty i tulipany to zestaw idealny. Pozdrawiam z zaśnieżonego Mazowsza.
Awatar użytkownika
atena40
500p
500p
Od: 3 lut 2010, o 18:21

Post »

Krysiu, ta rabatka tulipanowo-hostowa fajny pomysł. Zanim jabłoń wystroi się w listki słonka tulipankom nie zabraknie. A potem dadzą cień dla host, które nie lubią ostrych promyczków ;:3 Też muszę pomyśleć o takiej rabatce pod jabłonkami, tym bardziej,że podobnie jak u Ciebie mam 2 jabłonki na wprost werandy. Z czego jedna uschnięta robi za stelaż pod dzikie wino i bluszcz :;230
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WANDZIU.......orzech wymaga totalnych postrzyżyn, ma mnóstwo suchych gałęzi które trzeba pousuwać choćby dla bezpieczeństwa aby nie dostać po głowie podczas większego podmuchu wiatru....jednak nie jest przewidziany do likwidacji mimo, że liści mnóstwo.......jak ja bardzo już bym chciała ogrodowo podziałać, a tu dni coraz krótsze.......

ATENO....ja musiałam wymyślać jakąś rabatkę aby mi w tym obejściu lepiej się funkcjonowało, czy ona tam ma stałe miejsce nie wiadomo..........przecież wiesz, że ogród można zmieniać każdej wiosny.....
...na działce ROD mam hosty wokół brzoskwini i to dobrze wygląda, wokół innej śliwy posadzone bergenie i też ładnie się mają....
Awatar użytkownika
Jagusia
1000p
1000p
Od: 24 lis 2007, o 18:02
Kontakt:

Post »

Święta prawda, Krysieńko ;:108 jest rabatka to jest ogród ;:138
Nie traktuj życia serio i tak nie wyjdziesz z niego żywy!
Wątek Jagusi w 2015 r tradycyjnie niezupełnie ogrodowy - zapraszam Wszystkie moje linki
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Krysiu, kompostownik już jest gotowy, wow ;:oj
Z rabatkami pewnie w większości poczekasz do wiosny, ale może to i lepiej, będzie czas na planowanie w długie, zimowe wieczory :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAGUSIU....jutro dzień zaduszny, mimo to ruszam na poszukiwanie rabatek w nowym ogrodzie....dni takie teraz krótkie, po powrocie z pracy ciemności się robią i nie ma kiedy robić porządków w obejściu...

KASIU.......tak....będę czekała wiosny i mała wizja ogrodu już się tli, natomiast na tą chwilę nie mam pomysłu na zagospodarowanie terenu wokół wysokiego tarasu, ale jak sugerujesz zima przy waszej pomocy może coś urodzi :;230
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

Obrazek...a nie zapominaj o obrusie na tarasowy stół Krysiu

Obrazek
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 16:59

Post »

Krysiu ja też wybieram się dzisiaj na działkę.T.na karpia a ja wolę w swoje grządki,coś się zawsze znajdzie do wyrwania ;:138
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Krysiu masz rację że nie usuwasz orzecha.U nas zawsze jest sporo chętnych na orzeszki a teraz sójki zwęszyły orzechy w wiacie , gdzie się dosuszały i ruszyły stadnie jak do stołówki, dobrze że je zauważyłam bo pewnie do ciast by nie zostało.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ELU.....działka po stresujących dyżurach to doskonale lekarstwo na skołatane serducho i rozhuśtany system nerwowy....wiem na ten temat co nieco a może i więcej........
....dla mnie działka to balsam na duszę, im dłużej z nią będzie obcowała tym lepsze samopoczucie będziesz miała....to takie zdrowe zmęczenie na niej zyskujemy.......a ;:65 ;:65 i poskub te swoje zielone dopóki jeszcze pogoda ku temu...

JOLA....orzech to zostanie...duże drzewa nadają odpowiedni klimat miejscu w którym się przebywa.....a że sójki mogą się rozprawić z orzechami to bym nigdy nie wymyśliła....
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41

Post »

Krysiu pomalutku sobie wszystko dopracujesz, ważne , że masz już wizję :D
Z przeprowadzką nie wiem czy dobrze zrozumiałam nie zdążysz na święta , to się nie zrażaj :D .
Moja koleżanka z bloku wybudowała sobie dom za miastem i wprowadziła się do niego na zimę , stwierdziła po czasie , że chyba lepszy czas do zaklimatyzowania byłby na wiosnę, może dobrze, że nie wprowadzisz się teraz :D
Kibicuję ci szczerze i życzę powodzenia ;:196
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BOŻENKO....miło że mnie odwiedzasz.......dobrze zrozumiałaś, Święta spędzam w mieszkaniu blokowym ale z tego powodu nie rozpaczam....chyba tak chcę, pomaleńku i ze spokojem....długie jesienne wieczory nie zawsze dobrze człowieka nastrajają a przy zmianie łóżka mogło by być jeszcze gorzej....więc poczekam jak sugerujesz do wiosny.........w śmiesznym klombiku pod jabłonią pojawią się tulipanki to ja może do nich zapukam :;230 :;230

....kibicuj i zaglądaj lepiej zniosę tą decyzję..... ;:108
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Krysiu widzę, że prace przy nowym domu postępują i to w szybkim tempie nawet rabata pod drzewem ładnie wygląda tylko wydaje mi się, że mogłaby być większa gdy mają tam rosnąć hosty, one dość mocno się rozrastają. Piszesz, że działka to balsam dla duszy, wg mnie na wszystko, przede wszystkim na stres i choroby. Co do przeprowadzki to chyba lepiej będzie wiosną, łatwiej psychicznie przygotujesz się do zmiany miejsca zamieszkania no i porobisz plany jak zagospodarować ten niemały ogród, będę śledziła twoje poczynania. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”