i drugie ujęcie 
Poza tym kwitnie jeszcze stuartiana, oba eqestrisy, bellina, dendrobium nobile, no i hybrydy phalenopsis.
Phal. fasciata, Liodoro, Mini Mark i modesta wytwarzają pączki, niedługo niektóre z nich rozwiną się.

i drugie ujęcie 

Storczykowa przeczytałam wszystkie swoje posty i nigdzie nie napisałam - kilkadziesiąt tysięcy- więc nie próbuj włożyć mi w usta czegoś co jest kłamstwem ( czytaj - nie moje słowa). I nie mam zamiaru ani z Tobą ani z nikim innym licytować się kto ma więcej. Najlepiej będzie nie pisać i nie pokazywać swoich storczyków, bo odbierasz to jako atak, zaczepkę do wymiany zdań, które nic dobrego ani nowego nie wnoszą.Storczykowa pisze:wszystkich to nie można mieć, bo gdzie zmieścić kilkadziesiąt tysięcy storczyków...

ja miałam na myśli tą wypowiedź:AnnaL pisze:Storczykowa przeczytałam wszystkie swoje posty i nigdzie nie napisałam - kilkadziesiąt tysięcy- więc nie próbuj włożyć mi w usta czegoś co jest kłamstwem ( czytaj - nie moje słowa). I nie mam zamiaru ani z Tobą ani z nikim innym licytować się kto ma więcej. Najlepiej będzie nie pisać i nie pokazywać swoich storczyków, bo odbierasz to jako atak, zaczepkę do wymiany zdań, które nic dobrego ani nowego nie wnoszą.Storczykowa pisze:wszystkich to nie można mieć, bo gdzie zmieścić kilkadziesiąt tysięcy storczyków...![]()
;:225
Tak sie zastanawiam, kiedy będziesz już miała w swojej kolekcji
wszystkie możliwe storczyki - to co Ty wtedy będziesz kupować?