Aż taki terminator Wiciu to nie jestem.Sieję i inne zabiegi sam wprawdzie wykonuję,ale przy pikowaniu na miarę czasu(gdyż też pracuje zawodowo) pomaga mi żona.
Serdecznie pozdrawiam. MK Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę.Bruno/Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Faworyt Terminator może nie ale taka ilość sadzonek to na prawdę dużo roboty musi być XD a to wszystkie zbiory przetwarzasz na własny użytek czy rozdajesz w połowie
Na własny użytek wystarczyłaby mi 1/10 tych papryk.Nadwyżki warzyw i nie tylko sprzedaję.Tak to jest dużo pracy,szczególnie w sezonie a dochodzi do tego sad i truskawki,ale to temat na inną opowieść nie związaną z papryką.
Serdecznie pozdrawiam. MK Żadną sztuką jest trwać i oczekiwać,lecz dawać nad miarę.Bruno/Ew. wg. Św. Mateusza 25, (31-46).
Moja uprawa papryki. Nasiona pozyskane z papryki sklepowej czerwonej ;)
Mam również nasiona z papryki Żółtej oraz pomarańczowej. Z nasion papryki pomarańczowej zaczęło mi jedno nasionko kiełkować. Temperature za dnia w mojej okiennej szklarni mają +25 st a wieczorem jest temperatura około +21 st .
Ika2008 uszczykiwałaś im pierwsze pączki czy same się tak rozkrzewiły? Prawie wszystkie papryki słodkie mam z małymi pączkami, te pierwsze zamierzam usunąć.
Pierwszy zawsze usuwam, ale po co ruszać pozostałe?
Moje mają pączki i siedzą jeszcze w doniczkach.
Czy coś się stanie jak wsadzę do tunelu z pączkami?
Ma taki, że rozwijające się owoce mogłyby spowodować rozłamanie się rośliny w tym właśnie rozwidleniu. Jest ono "kręgosłupem" który musi utrzymać koronę papryki.
Beata Umysł jest jak spadochron. Nie działa, jeśli nie jest otwarty Frank Zappa