Moje "zaczarowane" kwiaty - kolekcja Haliny - 1cz.
- orange30
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 27 paź 2007, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Nadeszła chwila, aby zaspokoić ciekawość moich forumowych koleżanek
Oto fotki mojego Aerangisa luteo alba v. rodosticta

Jeszcze zobaczcie moją Phal. bellina jakie robi postępy, a już myślałam, że ją utracę, bo zaczęły czarnieć i odpadać listki. W chwili obecnej wszystko na dobrej drodze

Ciekawostka na koniec. Moje Angraecum scottianum. Jak pomyślę, że mogłam uciąć ten pędzik to aż mi skóra cierpnie

Jutro wstawię jeszcze fotki moich aktualnie kwitnących, bo dzisiaj sesję zdjęciową im zrobiłam
;:12
Oto fotki mojego Aerangisa luteo alba v. rodosticta

Jeszcze zobaczcie moją Phal. bellina jakie robi postępy, a już myślałam, że ją utracę, bo zaczęły czarnieć i odpadać listki. W chwili obecnej wszystko na dobrej drodze

Ciekawostka na koniec. Moje Angraecum scottianum. Jak pomyślę, że mogłam uciąć ten pędzik to aż mi skóra cierpnie

Jutro wstawię jeszcze fotki moich aktualnie kwitnących, bo dzisiaj sesję zdjęciową im zrobiłam
- madzik

- Od: 27 gru 2007, o 09:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Halinko - ależ się u Ciebie dzieje
Aerangis, jak napisała Renatka, jest przesłodki i był pierwszym z tego rodzaju, w którym się zakochałam. Swojego wczoraj przeniosłam z doniczki na podkładkę, bo korzonki coś nie bardzo miał - mam nadzieję, że to pomoże i niedługo też będę mogła się cieszyć jego uroczymi kwiatuszkami.
Mojej bellinie też rośnie pęd, więc jak już zakwitnie to się przyłączę do koleżanek
(z porównywaniem...
).
Halinko, nie zrozumiałam - czemu miałabyś uciąć pęd na Angraecum scottianum?
Aerangis, jak napisała Renatka, jest przesłodki i był pierwszym z tego rodzaju, w którym się zakochałam. Swojego wczoraj przeniosłam z doniczki na podkładkę, bo korzonki coś nie bardzo miał - mam nadzieję, że to pomoże i niedługo też będę mogła się cieszyć jego uroczymi kwiatuszkami.
Mojej bellinie też rośnie pęd, więc jak już zakwitnie to się przyłączę do koleżanek
Halinko, nie zrozumiałam - czemu miałabyś uciąć pęd na Angraecum scottianum?
- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko, znów piękności kwitną u Ciebie i zapowiada się na kolejne! Serdeczne gratulacje 
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Halinko Aerangis ma śliczne kwiatuszki
Gratuluje pędzika na phal. bellina. 
Gratuluje pędzika na phal. bellina. Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
- orange30

- Od: 27 paź 2007, o 22:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
;:21 ;:12 Dziękuję, dziękuję za tyle miłych słów
Dzisiaj już następne w rozkwicie u Aer. rodosticta
Sama jestem ciekawa jak długo te kwiatusie będą na nim się utrzymywać
Jeśli chodzi o Angraecum scottianum, to jak trafił w moje ręce miał kilka tych wałeczkowatych listków a spośród nich wychodziło jakieś to to, nie wiadomo co:( Myślałam, że to jakiś suchy badyl. Już miałam sekator w ręce,aleeee......... w ostatniej chwili przyszło olśnienie
a może to zostawić? Tak też zrobiłam i dzisiaj się pukam w czoło, co ja bym narobiła hi hi
Już nie będę taka nadgorliwa ;:78 W chwili obecnej pąk już bardzo ładny (oby nie zapeszyć) A w następnym miejscu wychodzi znowu "badylek" więc się zapowiada na kolejny kwiatek
Asiu Art nie porwiesz mi mojego maluszka bo Lili będzie go strzegła hi hi
Cytuję "ale ci zazdroszczę pędu na bellinie... moja ciągle nie puszcza. a ten biały też ładny. co mu zwisa z pędu między kwiatkami?"
Duśka nie ma czego zazdrościć
Ja nakryłam moją bellinę i skrupulatnie doglądam jej, bo jest po przejściach, wietrzę ją codziennie jak wracam z pracy i są efekty. Nadmienię, że stoi w kuchni. Widać gazowe opary jej służą
A u Aerangisa to co mu zwisa z pędu między kwiatkami? to przy każdym kwiatku jest. To są tzw. ostrogi
Wszystkie Aerangisy tak mają i nawet Angraecum, to które niebawem u mnie zakwitnie

Jeśli chodzi o Angraecum scottianum, to jak trafił w moje ręce miał kilka tych wałeczkowatych listków a spośród nich wychodziło jakieś to to, nie wiadomo co:( Myślałam, że to jakiś suchy badyl. Już miałam sekator w ręce,aleeee......... w ostatniej chwili przyszło olśnienie
Asiu Art nie porwiesz mi mojego maluszka bo Lili będzie go strzegła hi hi

Cytuję "ale ci zazdroszczę pędu na bellinie... moja ciągle nie puszcza. a ten biały też ładny. co mu zwisa z pędu między kwiatkami?"
Duśka nie ma czego zazdrościć
A u Aerangisa to co mu zwisa z pędu między kwiatkami? to przy każdym kwiatku jest. To są tzw. ostrogi
- Storczykowa

- Od: 7 lut 2008, o 19:31