Moje małe zielone co-nieco.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje małe zielone co-nieco.

Post »

Olka, trzymam kciuki za postanowienia co do utrzymania formy. Jeszcze chwilka i wszystkie ruszymy z łopatami i inną białą bronią do ataku na ogród i kilogramy polecą :uszy
Kobei daj trochę czasu, ona go potrzebuje. U mnie jedne nasionka po tygodniu już były fajnymi roślinkami, a inne dopiero się zbierają z ziemii....po 3 tygodniach :shock:
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Olu jestem na etapie kupowania powojników i u ciebie też mogłam nacieszyć oczy. ;:215 Lista imponująca, ja się jeszcze dzielnie trzymam, tylko trzy sztuki. ;:306 Cebulowe śpieszą się do kwitnienia, może to jednak koniec zimy. ;:218
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No i jak się remont udał Olu?
Mam nadzieję że mebelki wyszły super :D

Będziesz miała powojnikowe szaleństwo w tym roku ;:333
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Witajcie! :wit

Do wytęsknionej wiosny pozostało 40 dni, czyli 5 tyg. i 5 dni. Obrazek

Aguś dziś jeszcze lepsza była pogoda, tak słoneczko przygrzewało... ;:3 Ale wiał wiatr i gdyby nie to , byłoby jeszcze lepiej...Nawet moja Daisy poczuła wiosnę ,nie chciała wracać do domu , tylko wygrzewać się w słonku. Zrobiłam obchód ogrodu, gdzieniegdzie pozbierałam leżące liście, chociaż ich jeszcze pełno mam na grządkach. Chciałoby się już coś robić ,odgarniać roślinki , grabić...;:333 ...ale nie wiadomo co dalej pogoda przyniesie... ;:219

Małgosiu na dzień dzisiejszy ostro się zawzięłam i 3 razy w tygodniu zapiep.... na nogach przynajmniej w jedną stronę... No, mam nadzieję że jak zacznie się praca w ogrodzie, zrzucimy z siebie co nieco...
Kobea stanęła w miejscu i już jestem na nią zła. Wylazło kawałek kiełeczków i znów tydzień minął a ona w takiej samej postaci... Dziś przeniosłam ją na okno południowe, może słonko pobudzi ją bardziej do życia... ;:3

Soniu ja swoich powojników mam 5 szt. Teraz dojdzie 5, potrzebuję przynajmniej 3 z nich puścić na altanę . Dwa pozostałe pójdą na ogrodzenie z przodu domu...będą towarzyszyć bylinowemu z grupy Texensis...Miejmy nadzieję że zadomowią się u nas i będą nas cieszyć takimi kwiatami jak u Aneczki... :uszy
Bo to wszystko przez nią te zamówienia powojnikowe...Aniu ;:168

Aguś remont jeszcze przed nami. W ferie będziemy się bawić w pokojowe zmiany. Meble oklejone i zmieniły się nie do poznania. ;:333 Muszę jeszcze kupić nowe uchwyty do szafek ,żeby całkowicie zmienić ich image...
Na szaleństwo się nastawiam ale pewnie jeszcze nie w tym roku. Nowe nabytki będą musiały się dobrze ukorzenić i rozrosnąć... ;:131
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Olu - trzy powojniki zamówiłyśmy takie same / Błękitny Anioł, Arabella, Alba/. Niech szybko sie przyjmą i pięknie kwitną.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Beatko to super, będziemy porównywać je u siebie i dopingować je aby pięknie rosły... ;:173
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Olu masz piękne powojniki ,młode to się rozkręcają ,ale kolory cudne ,ja też muszę odzyskać formę ,tyle kilogramów przybyło w zimie ,ale mam nadzieję ,że wytrwam w postanowieniu,przecież idzie wiosna i potem lato ,ale i tak uważam ,ze najważniejsze zdrowie,żeby nam dopisywało to i ogrody będą piękne,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martuniu masz rację, zdrowie najważniejsze. Jak jest zdrowie to juz sobie jakoś czlowiek poradzi... ;:108
Za pochwały powojników dziękuję bardzo. Mam nadzieję że nowe nabytki mile mnie zaskoczą również. ;:173
Właśnie mam przed sobą najnowszy numer jednego z miesięczników ogrodowych i właśnie czytam o pierwiosnkach. ;:173
Wiedziałyscie że one lubią stanowiska delikatnie zacienione, półcieniste? Myslałam że lepiej rosną w słońcu. A tu pisze ze w ostrym słońcu będą rosły marnie. Ja jedne mam właśnie w słońcu i tam rosną tak sobie a inne na skalniaku , tylko od południa cień rzuca tam drzewo. I to najmocniejsze słonce slonce widocznie im tak nie doskwiera...Rosną i kwitną pięknie. ;:3
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Tak,oczywiście,pierwiosnki na słońcu kwitna,ale szybko robią się"oklapnięte" i schną liście
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie! :wit
Widzisz Dorotko, ja byłam cały czas przekonana że one właśnie w pełnym słońcu mają rosnąć...
Dobrze , teraz te dwie co mam w domu, (dzielnie się trzymają i kwitną)posadzę w półcieniu...
--------------------
----------------------------
Obfociłam dziś moje parapetowe przedszkole... ;:173
Dalie ładnie rosną, jedną część już popikowałam...Naparstnice letnie rosną jak cienkie niteczki, prawie wcale ich nie widać... Tunbergię wsadziłam 5 dni temu, ale już coś tam się mieni zielonego...Tylko żeby pokazać to nie ma jeszcze co... ;:224
Najbardziej denerwuje mnie kobea, bo jak wylazło coś jakby 2 korzonki, tak stanęło i nic się nie dzieje dalej. A siałam 18 stycznia...Coś chyba jest z nią nie halo... ;:222

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Olka, w sumie kobea powinna już wyleźć ;:131 może rozgarnij wokoło niej ziemię, lekko ... Dalie już spore. Zdążą zakwitnąć przed majem :D :wit
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Olu u mnie kobea też strajkuje ;:223 Wykiełkowało 3 nasionka ale stoją w miejscu już od ponad tygodnia :evil:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu ona już wylazła ale w takiej postaci jak kieł, korzonek...i stoi już tak dosyć długo.
Widać ją na zdjęciu.

Obrazek
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Się obraziła,że jej za mało miłości okazujesz i już!
Tyle tam tego masz,że głowa boli ;:55
Jak ty to do gruntu nawsadzasz to jesteś mistrz ;:215
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Andziu a twoja kobea to wygląda już chociaż jakoś jak roślinka?
U ciebie też tak wypuściła taki kiełek? Czy ona tak ma? Muszę poszukać wątku o niej i tam poczytać...

Mati, jak to za mało miłości!!!???? Ja chodzę co chwila do niej , zaglądam, zachęcam, rozmawiam a nawet śpiewam.... I to wszystko mało? A może się za bardzo narzucam i ona ma mnie dość. ;:306
To już bardziej prawdopodobne ;:306
A to co tu widzisz , to dopiero początek. ;:219 Dopiero się rozkręcam!
Więcej będzie w marcu...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”