Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków

Post »

Iwonko [0042] - tak się cieszę, że jesteś. :tan
Na pewno masz teraz dużo pracy po takiej długiej nieobecności w domku i ogródku. Tylko się zbytnio nie przepracowuj, żeby nie zmarnować tego, co zdobyłaś podczas pobytu w kurorcie. ;:196

Eluniu - moje żurawki stały w miejscu i stały. W końcu wkurzyłam się i ostro je obsztorcowałam i postraszyłam, że je wyrzucę, jeśli nie pokażą, że chcą żyć. No i pokazały.
Truskawki bardzo lubię i jeśli nie zdarzy się większy przymrozek, to z pewnością niedługo będę jeść. ;:40

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko ;:oj ale karne te gołębie , grzecznie po chodniczku. A kotek ich nie goni, podejrzewam, że mój nie dałby im spokoju.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Julio - gołębie urzędowały na ścieżce li tylko dlatego, że poproszony przeze mnie M posypał im trochę pszeniczki. Chciałam, żeby mi pozowały do zdjęcia, a to był jedyny sposób na te ruchliwe gady. Normalnie to one łażą i grzebią, gdzie im się żywnie podoba. Nieraz mnie porządnie wkurzyły. ;:145
Kotka poluje na gołębie, owszem, ale tylko dopóki ptaki stoją w miejscu. Natomiast gdy gołąb ruszy z miejsca , uciekając w jedną stronę, Miśka natychmiast zwiewa w stronę przeciwną. Taka z niej bohaterka .... ;:224
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wieczorowa pora a u Ciebie oczopląsu dostałam ;:oj ;:oj od tego kwitnienia! ;:333 Clematis ho,ho, ale i u mnie wnet...mam nadzieję i Rh ...Wreszcie popadał całą noc deszcz i spodziewam się i ja czegoś więcej na działce niż dotychczas !

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

Ooooo, widziiiisz - o ziołach zapomniałam. Chyba kupię rozsady bo już mi się nie chce tego siania, zabiegania ;:224
Albo sypnę w doniczkę cóś.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko nie tylko gołąbki grzeczne ,kicia też bo nie poluje na gołąbki ,bo nie poluje :D
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Moja szałwia się ociąga, ale żyje :D
Lucynko co tam rozsypałaś gołąbkom, żeby tak ładnie pozowały do zdjęcia :D Koteczka śliczniutka ona mieszka na działce czy przywozicie ją?
Czy miedzy tulipanami kwitnące na czerwono to różanecznik? :lol:
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07

Post »

Piękną masz rozsadę kwiatów. ;:180 ;:180 ;:180 A niecierpki i koleusy też z nasion?? Powodzenia. ;:3
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Lucynko mam takiego samego pierisa-z czerwoymi przyrostami i rododendrona. Taki fajny klimat jest na Twojej działce, gołąbki, kiciu i ładnie kwitnące kwiatuchy ;:138 ;:108 ;:333
Pozdrawiam Ela
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Maryniu - bardzo jesteś miła, serdeczne dzięki ;:180 Jednak oczopląsu to ja dostaję zawsze podczas przeglądania Twoich fotek i Twoich kwiatów. ;:215

Mariolko - spośród moich ubiegłorocznych ziół przezimowały tylko: lubczyk, lawenda, wszystkie cztery rodzaje mięty, szałwia i tymianek. Wysiałam jedynie trzy rodzaje bazylii (ładnie się rozrosły), wobec czego zmuszona jestem dokonać zakupów uzupełniających. Teraz już tylko mogą to być sadzonki, bo na siewki zbyt długo musiałabym czekać. ;:306

Julio - kicia poluje na gołębie, ale tak naprawdę to ona się ich boi, a ptaki kotę zwyczajnie lekceważą. ;:218

Marysiu (Maska) - moja szałwia też w tym roku późno się obudziła, Widocznie Twoja lubi dłużej sobie pospać.
Gołębie dostały garstkę pszenicy tylko po to, by zechciały pozować do zdjęcia.
Kotka mieszka z nami w domu, na działkę "jeździ" na plecach eMa w specjalnym nosidełku-kontenerku.
Ten czerwono 'kwitnący' krzew to pieris japoński i to nie są jego kwiaty tylko nowe przyrosty. Kwitnie dopiero pod koniec lata i wcale nie zachwyca swoimi kwiatami. ;:108

Rafale - dzięki za słowa uznania dla moich rozsad.
Niecierpki wyhodowałam z nasion. Koleusy rozmnażałam przez całą zimę z odrostów pobieranych z przechowywanych w domu roślin macierzystych.
Natomiast rośliny macierzyste pochodzą z ubiegłorocznego zakupu na ryneczku. :tan

Eluś - pieris, rododendron - mamy coś wspólnego. Cieszę się ;:303
Kocham te moje kwiatuchy, ptaki i zwierzaki, bo jest jeszcze piesek, który chyba tylko 'psim swędem' wyczuwa, kiedy próbuję go sfotografować i czmycha w drugi koniec działki. ;:202
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31

Post »

Śliczny ten Pieris :).
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Ja też niedługo będę jeść truskawki ;:138 . Już nie mogę się doczekać. Najlepsze są świeże, dorodne, słodziutkie z własnego ogródka.
Cóż ro za śliczniutki rh? Taki cały biały czy ma jakieś oczka? Kota cieszy się na gołąbki ? :lol:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

U mnie w truskawkach jeszcze kwiatków brak. W zeszłym roku było sporo, więc i w tym mam nadzieję, że mnie uraczą :tan
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwona i Piotr pisze:Śliczny ten Pieris :).
Bardzo go lubię właśnie w takiej fazie jak obecnie. :tan

Masz słuszność, Madziu, własne truskawki - takie prosto z krzaczka - najsmaczniejsze.
Rododendron pąki ma zaróżowione, kwiaty białe. Do środka zajrzę jutro.
Dzisiaj widziałam przepięknego rh w NOMI, ale tylko sobie popatrzyłam i uciekłam. Był nieduży, a potwornie drogi - 50 zeta. ;:14

Zuziu - truskaweczki muszą być. Oby im tylko kwiatków 'zimni ogrodnicy' bądź 'zimna Zośka' nie zmrozili kwiatków. ;:185
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

No to jak nie duży to faktycznie nie opłacał się. Bo czasami to są takie ogromne już. To taką cenę rozumiem. Ale za malucha.. Ja tam wole mniej a więcej :).
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”